Remišová perlila v Sobotných dialógoch: Peniaze sa stihnú vyčerpať, ak po septembri neprídu babráci
25 | 03 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Poverená ministerka investícií Veronika Remišová (Za ľudí) v politickej diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy uviedla, že čerpanie prostriedkov z plánu obnovy nebude ohrozené. Novela školského zákona v parlamente podľa nej prejde, keď sa uzavrú rokovania s SaS. Rovnako verí, že stihnú aj Rázsochy. Opozičný poslanec Ladislav Kamenický (Smer-SD) to ledva predýchal.

Optimistka Veronika

Návrh školského zákona tento týždeň poverený minister školstva Ján Horecký stiahol z rokovania parlamentu. Argumentoval to tým, že chce získať širšiu podporu pre novelu. Ak by návrh v Národnej rade SR neprešiel, ohrozilo by to peniaze z plánu obnovy. No podľa Remišovej čerpanie prostriedkov z plánu obnovy nebude ohrozené. Novela školského zákona v parlamente podľa nej prejde, keď sa uzavrú rokovania s SaS.

V parlamente vládne podľa nej chaos, lebo poslanci predkladajú rôzne nezmyselné návrhy a tie dôležité nemajú podporu. „Plán obnovy nie je plán obnovy pre túto vládu. Keď zaň niekto nezahlasuje, nerobí zlé tejto vláde, ale občanom SR. To sú reformy, ktoré Slovensko potrebuje,“ uviedla.

Poukázala na to, že jej ministerstvo investícií splnilo už tri zo štyroch míľnikov. Tvrdí, že peniaze sa stihnú vyčerpať, „ak po septembri neprídu babráci“.

Melicher k bojovým vrtuľníkom: Slovensko dostane jednu veľkú NULU!
Člen predsedníctva strany Smer-SD Igor Melicher (Mladí sociálni demokrati) sa vo svojom aktuálnom facebookovom príspevku venoval téme bojových vrtuľníkov, ktoré má Slovensko dostať ako kompenzáciu za stíhačky, ktoré sme poskytli Ukrajine. Melicher... Čítať ďalej
25 | 03 | 2023 | Ladislav Kováčik

Okrem návrhu školského zákona sa tento týždeň skloňovalo ohrozenie platieb z plánu obnovy aj v súvislosti s tým, že poslanci neschválili dve novely – o konkurze, ktorá mala zriadiť elektronický insolvenčný register, a o výnimke pre významné investície, ktorá mala urýchliť výstavbu nemocnice na Rázsochách.

Remišová verí, že nemocnica na Rázsochách sa stihne postaviť. Bývalému ministrovi zdravotníctva Vladimírovi Lengvarskému vyčítala zlý manažment plánu obnovu a výziev pre nemocnice.

Vešiaky kúpili za najnižšiu cenu

Kamenický kritizoval plán obnovy, podľa neho nebol dobre pripravený. Vyčíta vláde, že do plánu nezahrnuli mestá a obce a že ani jedno euro nejde z plánu obnovy do poľnohospodárstva. Preto vraj nemôže koalícia rátať s podporu opozície.

Podľa Kamenického sa v pláne obnovy nič neplní. "Tam je červené more projektov," doplnil. Sľúbené nemocnice tu podľa neho nebudú.

Remišová odmietla kritiku Kamenického, ktorý jej vyčítal nákup nábytku na jej ministerstve. Podľa neho treba efektívne využívať financie. Remišová sa obraňuje, že vešiaky kúpili vo verejnom obstarávaní za najnižšiu cenu.

Západ si strieľa do vlastnej nohy! Putin sa musí výborne zabávať, myslí si Blaha
Agentúra Reuters informovala, že po krachu niekoľkých amerických bánk, sa prepadli aj akcie Deutsche Bank a niečo podobné pravdepodobne čaká aj Credit Suisse. Tieto európske banky patria k najväčším na kontinente! Vzniknutú situáciu vo svojom... Čítať ďalej
25 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik