Maďarsko varuje Britániu: Munícia s ochudobneným uránom? Sebapoškodzujúca politika!
25 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

Člen NATO, Maďarsko, povedalo, že nepodporuje Britániu v rozhodnutí posielať muníciu s ochudobneným uránom na Ukrajinu. Varuje, že ​​by to mohlo spôsobiť nechcenú „eskaláciu“, informuje Breitbart.

Ostrá reakcia Kremľa

Britská vláda pod vedením premiéra Rishi Sunaka bola prvou na Západe, ktorá prisľúbila Ukrajine západné tanky – konkrétne Challenger 2 –, ale náboje s ochudobneným uránom, s ktorými prichádza, vyvolali ostrú reakciu Kremľa.

Ruský prezident Vladimir Putin v rozhovore s novinármi po summite s čínskym diktátorom Si Ťin-pchingom povedal , že keď diskutoval o možnosti implementácie čínskych mierových plánov, „vyšlo najavo, že Spojené kráľovstvo... oznámilo nielen dodávku tankov Ukrajine, ale aj muníciu s ochudobneným uránom.“

Zdá sa, že Západ sa skutočne rozhodol bojovať s Ruskom do posledného Ukrajinca – už nie slovami, ale skutkami,“ vyhlásil ruský vodca.

Ale v tejto súvislosti by som rád poznamenal, že ak sa toto všetko stane, Rusko bude musieť zodpovedajúcim spôsobom reagovať. Myslím tým, že kolektívny Západ už začína používať zbrane s jadrovou zložkou," dodal Putin.

Zelenskyj Európe: Vojenská pomoc je POMALÁ, vojna bude DLHÁ!
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj nalieha na Európu, aby zvýšila a urýchlila dodávky moderných zbraní a uvalila prísnejšie sankcie na Rusko. Inak by sa podľa neho vojna mohla ťahať roky. Podľa Reuters boli Zelenského slová na adresu lídrov... Čítať ďalej
25 | 03 | 2023 | Eka Balašková

Sebapoškodzujúca politika

Maďarská vláda, člen NATO, teraz varovala, že nepodporuje svojich britských spojencov, ktorí posielajú kontroverzné granáty na Ukrajinu.

Maďarsko nepodporuje žiadne kroky, ktoré by mohli viesť k eskalácii vojny,“ povedal Gergely Gulyas v mene maďarskej národnej konzervatívnej vlády, ktorá sa dôsledne stavia proti preprave zbraní na Ukrajinu a proti zintenzívneniu západných sankcií proti Rusku, pričom tvrdí, že obe politiky sú sebapoškodzujúce. 

TASR | Gergely Gulyás

Vplyv na zdravie je "pravdepodobne nízky"

Britská vláda zasa trvá na tom, že „britská armáda už desaťročia používa ochudobnený urán vo svojich pancierových nábojoch“.

Rusko to vie, ale zámerne sa snaží dezinformovať. Nezávislý výskum vedcov zo skupín, ako je Kráľovská spoločnosť, vyhodnotil, že akýkoľvek vplyv na osobné zdravie a životné prostredie v dôsledku používania munície s ochudobneným uránom bude pravdepodobne nízky,“ uviedlo ministerstvo obrany v komentároch, ktoré citovala BBC .

Štátny vysielateľ však poznamenal, že Organizácia Spojených národov vyjadrila znepokojenie nad používaním zbraní s ochudobneným uránom na Ukrajine, pričom zdôraznila správu Programu OSN pre životné prostredie (UNEP) z roku 2022, ktorá varuje, že „[o]chudobnený urán a toxické látky v bežných výbušninách môžu spôsobiť podráždenie kože, zlyhanie obličiek a zvýšenie rizika rakoviny.“

William Charlesovič

Kremeľ pokračuje v naliehaní na túto otázku, odkedy ju Putin prvýkrát nastolil, pričom hovorkyňa Maria Zakharová o návšteve princa Williama v britských a poľských jednotkách poznamenala: „Zaujímalo by ma, či William Charles-ovich priniesol svojim jednotkám muníciu s ochudobneným uránom."

Nie je jasné, prečo pre dediča kráľa Charlesa použila patrocínium v ​​ruskom štýle, ale kráľovská rodina a bývalá vládnuca dynastia Ruska sú príbuzní, pričom posledný cár Mikuláš II. bol vnukom kráľovnej Viktórie.
 
Kyjev padne a Rusko potiahne na Európu? Český generál skočil do reči Zelenskému: TO NIE!
Podľa niekdajšieho náčelníka Generálneho štábu Armády ČR Jiřího Šedivého je potrebné pozerať sa na rusko-ukrajinský konflikt objektívne, nie ideologicky. Slová ukrajinského prezidenta Zelenského o hrozbe ruskej invázie do Európy v prípade porážky... Čítať ďalej
25 | 03 | 2023 | Diana Zaťková
 

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik