Farkašovský: Viete iba štekať a štvať do VOJNY? Alebo ste schopní baviť sa aj o MIERI?
25 | 03 | 2023 I Ladislav Kováčik

Karol Farkašovský, komisár pre medzinárodné vzťahy a spoluprácu SNS a bývalý poslanec Národnej rady SR, sa vo svojom facebookovom príspevku pýta, čo a koľko ešte bude Slovensko dávať Ukrajine z nášho armádneho majetku a armádnych zásob.

Nežné ofukovanie na tlačovkách

Bye, bye Mig-y, bye, bye vláda. Koľko a dokedy ešte ...?,“ začína exposlanec svoj komentár.

Farkašovský upozornil, že s prichádzajúcou jarou nám podľa neho na Slovensku zakvitlo „čiernobiele videnie sveta“, ba čo viac – zakorenila sa nám tu podľa neho „mediálna autocenzúra“.

Novinári kladú ministrom vládneho torza, ktoré je zbavené dôvery všeobjímajúce, často jalové a hladkajúce otázky. Tlačovky sú stále nežným ofukovaním dočasných ministrov, ktorých už nikto nechce a neberie vážne. Ale ktorí si bez hanby nakupujú do kancelárií nové sedačky a vo svojej legislatívnej prostote odovzdávajú náš štátny majetok Ukrajine akoby si nevšimli, že sú ODVOLANÍ ,“ opisuje Farkašovský súčasný stav slovenských médií a politiky.

Úplne iné a legitímne otázky má podľa Farkašovského verejnosť. „Lenže otázky občanov sa s výnimkou mierových mítingov verejne nekladú. Lebo z fleku dostanete morálnu facku a nálepku cudzieho agenta a konšpirátora,“ konštatuje ďalej politik.

Americké cúvanie
Minister zahraničných vecí USA nevylučuje rokovania o budúcich hraniciach Ukrajiny. Túto prekvapivú informáciu priniesol web spiegel.de. Ukrajina však trvá na dobytí všetkých okupovaných území – no nezdá sa, že by si tým USA boli celkom... Čítať ďalej
25 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Žonglovanie s miliardami

Farkašovský - deklarujúc najprv, že nie je ani agent, ani konšpirátor – kladie ďalej vo svojom príspevku otázku, „čo ešte, koľko ešte a dokedy ešte môže a bude Slovensko dávať Ukrajine z nášho armádneho majetku a armádnych zásob.“ Vidinu údajne „výhodných“ kompenzácií považuje pritom exposlanec zatiaľ len za chiméru.

Farkašovský potom svoju otázku ešte zjednodušuje a pýta sa: „kedy už bude dosť?“ „Lebo Brusel žongluje s miliardami – najnovšie na náboje a muníciu - ako klaun v cirkusovej manéži. Slovenskí aj európski predstavitelia sa správajú akoby rátali s tým, že európska kasa nemá dno a že konflikt ešte potrvá roky,“ píše bývalý poslanec.

Najlegitímnejšou otázkou podľa Farkašovského je, „kto konečne zavelí draho platenej, bigotnej diplomacii a novodobým „káčerovcom“ „borellovcom“ „blinkenovcom“ – ukážte konečne či viete iba štekať a štvať do vojny. Či ste schopní posadiť sa aj za rokovací stôl a baviť sa o Mieri.“ Ak dotyční čakajú, že ich predbehne i dobehne Čína, sú podľa Farkašovského na najlepšej ceste a politik im ešte v úplnom závere svojho komentára odkazuje: „spinkajte ďalej“.

Rusko obvinilo Slovensko!
Moskva obvinila Slovensko z porušenia pravidiel reexportu, kvôli presunu stíhačiek MiG-29 na Ukrajinu. Tlačová služba Federálnej služby pre vojensko-technickú spoluprácu informovala, že vyhlásenie slovenských orgánov o presune stíhačiek MiG-29 na... Čítať ďalej
24 | 03 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik