Americké cúvanie
25 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

Minister zahraničných vecí USA nevylučuje rokovania o budúcich hraniciach Ukrajiny. Túto prekvapivú informáciu priniesol web spiegel.de. Ukrajina však trvá na dobytí všetkých okupovaných území – no nezdá sa, že by si tým USA boli celkom isté.

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken nevylučuje dlhodobé rokovania o budúcich hraniciach Ukrajiny. Ale rozhodnutie je na Ukrajincoch, zdôraznil pred parlamentným výborom vo Washingtone. Každá mierová dohoda musí byť „spravodlivá a trvalá“, povedal podľa spiegel.de Blinken..

Ako v rukavičkách

Blinken zdôraznil, že nezávislosť a územná celistvosť Ukrajiny musí byť zachovaná. „Ale ako presne je to na území Ukrajiny definované, čakáme, čo nám povedia Ukrajinci.“ Minister zahraničných vecí USA zároveň dodal: „Myslím si, že na Ukrajine sú oblasti, kde sú Ukrajinci rozhodnutí. .. o zem bojovať. A možno sú oblasti, o ktorých sa rozhodnú, že sa chcú pokúsiť obnoviť inými prostriedkami.“

Washington neverí Zelenskému

Šéf americkej diplomacie sa podľa pozorovateľov nechal počuť, že Washington neverí, že je pravdepodobné, že kyjevské jednotky získajú späť všetky ukrajinské územia okupované Ruskom – najmä Krym.

Dánsko konštruktívne komunikuje s Moskvou
Podľa doterjaších vyhlásení Kremľa je dôležité identifikovať objekt, nájdený vedľa miesta výbuchu plynovodu Nord Stream. O vývoji v tejto téme píše web news.sky.com. Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov najnovšie uviedol, že prebiehajúce vyšetrovanie... Čítať ďalej
24 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme