Ženú Európu do krachu - varuje diplomacia Rakúska
24 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

Nastane krach Európy, alebo zaznie hlas rozumu? Všetko je jasné, bez Ruska sa nedá nič robiť! Minister zahraničných vecí Rakúska Alexander Schallenberg je drsne úprimný: "Je nesprávne myslieť si niečo iné..." Cituje srbský web informer.sr agentúru Reuters.

"Rusko zostane pre Európu vždy dôležité", vyhlásil rakúsky minister zahraničných vecí Alexander Schallenberg a dodal, že je nesprávne myslieť si opak.

Prestaňme so sebaklamom

"Myslieť si, že Rusko už nebude existovať a že sa môžeme od neho oddeliť vo všetkých oblastiach, je klam. Vzťahy s Ruskom sa neprerušia zo dňa na deň. Dostojevskij a Čajkovskij zostávajú súčasťou európskej kultúry, či sa nám to páči alebo nie. Rusko bude naďalej naším najväčším susedom a zostane druhou najväčšou jadrovou veľmocou na svete , povedal Schallenberg pre agentúru Reuters."

Rakúsko dúfa v normalizáciu vzťahov

Rakúsko stále dováža ruský plyn, aj keď sa v najbližších rokoch snaží dovoz znižovať. "Niektorí rakúski predstavitelia však dúfajú, že vojna sa rýchlo skončí a dôjde k návratu k normálnym vzťahom s Ruskom", píše podľa informer.rs Reuters.

Schallenberg sa takto vyjadril po tom, ako americká správa pre sankcie začala vyšetrovanie rakúskych bánk v súvislosti s ich obchodom spojeným s Ruskom. Dodáva web.

Orbán nezavrie Putina
Orbán vyhlásil, že Putin nebude zatknutý, ak príde do Maďarska. Napriek zatykaču na ruského prezidenta Vladimira Putina, ktorý vydal Medzinárodný trestný súd, Maďarsko ruského vodcu nezatkne, ak príde do krajiny. Nemajú dôvod Podľa " Európskej... Čítať ďalej
23 | 03 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme