Ódy na Klusa od "tých na správnej strane barikády"
24 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

"Je veľmi sexi kopnúť si do niekoho, kto je už na zemi. Hlavne na Slovensku. Kopnúť si takto do politického konkurenta navyše prináša v kampani aj politické body." Obracia na sociálnej sieti europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová tému hanba na tému hrdinstvo. V tomto smere v ničom nezaostáva ani europoslanec Peter Pollák

Šéfka jablka najskôr priznáva, že "nominácia Martina Klusa na post audítora v Európskom audítorskom dvore bola nešťastná od začiatku. Sprevádzalo ju politické dusno, hry o poslancov a celkovo také to lepkavé politické bahno. Dalo by sa diskutovať, či Martin spĺňa odborné požiadavky, preto sa do toho nejdem púšťať."

Tvrdenie, ktoré členovia výboru odmietli

Potom však Nicholsonová pokračuje: "Jeho verejné vypočutie vo výbore sprevádzal veľmi silný lobing za to, aby Martin nebol zvolený. Ten lobing prichádzal od slovenských politikov, takých, ktorí sú v EP, takých,  ktorí sú v NR SR alebo mimo nej, takých, ktorí zdvihli telefón alebo napísali email, aby europoslancom jednostranne vylíčili nielen zákulisné detaily Martinovej nominácie, ale aj hypotetické úvahy o jeho pokrivenom charaktere a politickej korupcii. Odstaviť Martina pre niektorých znamenalo zarobiť body na znemožnení Hegerovej nominácie, iným išlo čisto o pomstu."

V tom má pravdu

Europoslankyňa končí svoj dlhší status konštatovaním: "A to len pre to, že sa znovu ukázalo, že Slovákovi nikto tak nedokáže ublížiť ako Slovák." 

Nechcel sa vyjadrovať a vyjadruje sa

Matovičov Peter Pollák zas začína status k téme takto: "Nechcel som sa vyjadrovať, no po tom všetkom, čo kadekto povedal, cítim morálnu povinnosť povedať to, čo viem.

Pred samotným vypočutím som rozprával s niekoľkými poslancami, ktorí ho vypočúvali, aj s tými, ktorí sa dnes k tomu vyjadrujú. Sami mi povedali, že im Sulík volal so žiadosťou, aby Martina Klusa nepodporili."

A zas lži a lži a lži...

Vraj, to Sulík zapríčinil, že Klus v Bruseli neprešiel ani jediným hlasom. Vieme, kto to asi vymyslel. A prišla včera večer aj reakcia na lži, ktoré sa na Slovensku vydávajú za pravdu úplne bežne. Český europoslanec z výboru na kontrolu rozpočtu Europarlamentu Mikuláš Peksa na Twitteri najnovšie napísal: "Vážený Martin Klus,nerobte z nás bábky pána Sulíka Richarda! Prítomní poslanci Pirátov a Zelených hlasovali proti Vašej nominácii kvôli chýbajúcemu výberovému konaniu na úrovni slovenskej vlády a nedostatočnej kvalifikácii v oblasti auditu verejných financií."

Nechutný (po)klus na krátke trate
Niekedy býva kariérny pád rýchlejší ako kariérny postup. A hanba väčšia ako morový stĺp. Prípad Martina Klusa nie je iný. Lenže, nie je to iba maslo na Klusovej hlave. Tá hanba má viac mien. Zrada sa zvykne nevyplácať. V spore Matoviča so Sulíkom... Čítať ďalej
24 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc
Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik