Dánsko konštruktívne komunikuje s Moskvou
24 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

Podľa doterjaších vyhlásení Kremľa je dôležité identifikovať objekt, nájdený vedľa miesta výbuchu plynovodu Nord Stream. O vývoji v tejto téme píše web news.sky.com.

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov najnovšie uviedol, že prebiehajúce vyšetrovanie výbuchov, ktoré zasiahli plynovody Nord Stream, sa musí viesť úplne transparentne a je dôležité identifikovať objekt, ktorý sa našiel vedľa jediného zostávajúceho neporušeného plynovodu.

Prekvapivá informácia

Peskov dnes podľa citovaného webu povedal novinárom, že "je to pozitívny signál, že Dánsko pozvalo Ruskom kontrolovaného prevádzkovateľa plynovodu Nord Stream 2, aby pomohol pri identifikácii a vyzdvihnutí neidentifikovaného objektu, nájdeného v blízkosti plynovodov v Baltskom mori."

"Určite je to pozitívna správa, keď je majiteľ ropovodu pozvaný, aby sa zúčastnil veľmi dôležitých fáz vyšetrovania," povedal Peskov.

Nevyhnutnosť transparentnosti vyšetrovania

Dmitrij Peskov podľa webu news.sky.com pokračoval, že je dôležité, aby vyšetrovanie bolo "transparentné".

"Je kriticky dôležité určiť, o aký druh objektu ide, či súvisí s týmto teroristickým činom - zrejme to tak je - a pokračovať vo vyšetrovaní," dodal Peskov.

"A toto vyšetrovanie musí byť transparentné."

Zo štyroch plynovodov systému Nord Stream 1 a Nord Stream 2 boli tri zasiahnuté stále nevysvetlenými výbuchmi.

Ženú Európu do krachu - varuje diplomacia Rakúska
Nastane krach Európy, alebo zaznie hlas rozumu? Všetko je jasné, bez Ruska sa nedá nič robiť! Minister zahraničných vecí Rakúska Alexander Schallenberg je drsne úprimný: "Je nesprávne myslieť si niečo iné..." Cituje srbský web informer.sr agentúru... Čítať ďalej
24 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik