Rusko udiera na nové ciele na Ukrajine
23 | 03 | 2023 I Milan Laca

Ukrajina hlási zmenu smeru ruských úderov.

Zástupca hlavného spravodajského riaditeľstva Ministerstva obrany Ukrajiny Vadym Skibitsky upozornil, že  Rusko presmerovalo údery na sklady paliva.
Nová orientácia

"Rusko začalo „preorientovávať smer úderov“ a teraz sa zameriava na sklady paliva a mazív na Ukrajine." Podľa Skibitského boli v dôsledku najnovších útokov poškodené základne s palivom a mazivami v regiónoch Dnipro a Ľvov. Navyše utrpel logistický systém vojenských zoskupení.

Británia posiela Ukrajine muníciu s ochudobneným uránom! RUSKO BUDE REAGOVAŤ, varuje Putin
EÚ posiela na Ukrajinu jeden milión delostreleckých granátov v hodnote dvoch miliárd eur. A Spojené kráľovstvo zároveň potvrdilo, že pošle protitankové náboje s ochudobneným uránom spolu s hlavnými bojovými tankami. Putinova odpoveď: Rusko bude... Čítať ďalej
22 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Kam udreli

"Vezmime si posledné údery bezpilotných lietadiel v noci zo 17. na 18. marca a v noci z 21. na 22. marca. Zasiahli základne pohonných látok a mazív v Novomoskovsku, Žitomire a zásahy boli aj v okrese Javoriv. Čo boli hlavným cieľom? Logistický systém našich jednotiek a sústredenie našej techniky, ktorá sa nachádza v miestach nasadenia,“ hovorí Skibitsky. Poznamenal tiež, že zima sa už končí a Kremľu sa nepodarilo zničiť ukrajinský energetický systém.

Hodnotia, čo bude

„Analyzujeme, ktoré objekty skúma Ruská federácia. Sú medzi nimi vodohospodárske stavby, mosty cez Dneper, letiská, zásobovacie trasy pre zbrane a vojenskú techniku ​​prichádzajúcu zo Západu,“ prezradil ukrajinský predstaviteľ. Dodal, že "okupanti sa pokúsia zničiť tie prvky kritickej infraštruktúry, ktoré potrebujeme pre úspešný boj. Medzi cieľmi nepriateľa zostane aj energia". "Budú tu aj zariadenia kritickej infraštruktúry, predovšetkým hospodárske, tie, ktoré ovplyvňujú rozvoj nášho štátu. Sú to ropné rafinérie, podniky vojensko-priemyselného komplexu a podobne," hovorí Skibitsky.

Až do posledného Ukrajinca
Západ chce podľa ruského prezidenta Putina bojovať až do posledného Ukrajinca, informovali mnohé zahraničné médiá, vrátane BBC. Čínsky prezident po rokovaní s ruskou hlavou štátu uviedol, že čínsky postoj je nestranný. "Chcel by som zdôrazniť... Čítať ďalej
22 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme