Británia sa zbláznila, zahráva sa s jadrovým konfliktom
22 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

Ochudobnený urán do ukrajinskej munície môže byť začiatok konca, ale nie iba vojny. Podľa ruskej redakcie BBC, ktorá citovala britskú zástupkyňu ministra obrany chce Veľká Británia spolu s tankami Challenger 2 poskytnúť Ukrajine aj protitankové náboje z ochudobneného uránu.

OSN sa podľa webu eadaily.com obáva možnosti použitia munície s ochudobneným uránom na akomkoľvek mieste, bez ohľadu na strany. Oznámil to zástupca predstaviteľa generálneho tajomníka Svetovej organizácie Farhan Haq, ktorý komentoval vyhlásenie Spojeného kráľovstva o plánoch zásobovať ukrajinské ozbrojené sily muníciou s ochudobneným uránom.

„Dali sme jasne najavo, a to aj prostredníctvom vysokého predstaviteľa pre záležitosti odzbrojenia, naše obavy z používania munície s ochudobneným uránom kdekoľvek. Už mnoho rokov vyjadrujeme svoje obavy z používania ochudobneného uránu z dôvodu dôsledkov jeho používania. Tieto obavy sa týkajú každého." Povedal Hack na brífingu.

Šialenci stupňujú konflikt

Námestníčka britského ministra obrany Annabelle Goldieová predtým potvrdila presun munície s ochudobneným uránom na Ukrajinu.

„Spolu s tým, že Ukrajine poskytneme formáciu bojových tankov Challenger 2, dodáme aj muníciu vrátane pancierových nábojov obsahujúcich ochudobnený urán,“ povedala Goldieová.

Bruselská mediálna lož o Budapešti a politike Maďarska
Maďarsko poprelo správu agentúry Bloomberg , že vetovalo zverejnenie spoločného vyhlásenia EÚ o vydaní zatykača Medzinárodným trestným súdom v Haagu na ruského prezidenta Vladimira Putina. Túto lož veľmi cieľavedome šíril aj hlavný mediálny prúd na... Čítať ďalej
21 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme