Bruselská mediálna lož o Budapešti a politike Maďarska
21 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

Maďarsko poprelo správu agentúry Bloomberg , že vetovalo zverejnenie spoločného vyhlásenia EÚ o vydaní zatykača Medzinárodným trestným súdom v Haagu na ruského prezidenta Vladimira Putina. Túto lož veľmi cieľavedome šíril aj hlavný mediálny prúd na Slovensku. Téme sa venuje web edaily.com.

"To je lož. Pravda je taká, že Maďarsko sa k vysokému predstaviteľovi EÚ pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Josepovi Borrellovi vyjadrilo nasledovne : Maďarsko berie rozhodnutie ICC na vedomie a nechce ho nijako komentovať. Ak však bude chcieť vysoká predstaviteľka alebo ktorákoľvek krajina EÚ urobiť vyhlásenie, Maďarsko proti tomu nebude namietať,“ citovala 20. marca večer tlačová agentúra MTI tlačového tajomníka maďarského ministerstva zahraničných vecí Mate Pacolaja.

Hnusná lož, podstrčená americkou agentúrou

Agentúra Bloomberg 20. marca s odvolaním sa na svoje zdroje informovala, že v súvislosti s maďarským postojom bol Borrell nútený zverejniť vyhlásenie vo svojom mene. Hovorí, v ňom že rozhodnutie ICC sa berie do úvahy. Postoj Maďarska k vydaniu zatykača na ruského prezidenta podľa agentúry "môže byť vyjadrený" na najbližšom summite EÚ, ktorý sa bude konať v Bruseli 23. až 24. marca.

Počkáme si na vývoj

Bloomberg podľa earasia.com poznamenala, že návrh deklarácie po summite používal rovnakú formuláciu ako Borrellovo vyhlásenie. Agentúrne zdroje nevylúčili, že na summite môžu niektorí európski lídri v súvislosti s rozhodnutím ICC požadovať tvrdšiu rétoriku voči ruským úradom.

Ministri spravodlivosti EÚ vydali 20. marca vyhlásenie na podporu vyšetrovania Putina súdom ICC. Zástupca Maďarska to nepodpísal.

Pôjde minister zahraničia Rastislav Káčer DO BASY?
Všimnite si to ticho v médiách okolo zlodejiny, ktorú spáchala vláda. Poslali národný majetok (stíhačky a rakety) na Ukrajinu bez toho, že by na to mali právomoc. A médiá nič. Poslanec a podpredseda Smeru-SSD Ľ. Blaha si len za včerajšok pozrel... Čítať ďalej
21 | 03 | 2023 | Tibor Malý

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme