Tri programové priority, s ktorými ide SNS do volieb. Ktoré sú to?
21 | 03 | 2023 I Eka Balaskova

Slovenská národná strana do volieb nejde len s ideou spájania strán s kresťanským, národným a sociálnym základom. Andrej Danko predstavil tri programové priority, s ktorými ide SNS do volieb.

Podľa Danka je nutné, aby na Slovensko v októbri po voľbách prišla vláda, ktorá bude aj na medzinárodnej scéne vystupovať sebavedome. Ak to tak nebude, Danko vidí vlnu migrácie, ktorej sa Slovensko nevyhne. Pripomína tiež, že Slovensko má historickú skúsenosť so žalárom národov, akým bolo Rakúsko-Uhorsko. Ak sa SNS dostane do vlády, bude presadzovať tri priority – cestovný ruch, diaľnice a dôchodky.

Dankovo proroctvo

„Na Slovensku tieto voľby ak nepríde vláda, ktorá bude vedieť Bruselu povedať aj nie, ktorá bude vedieť povedať šéfstvu NATO, že stíhačky nedáme na Ukrajinu, ak prídu zase bruselskí poskoci v nejakej podobe, o ďalšie štyri roky to bude ešte horšie. Suverenitu stratíme ešte viac, budeme mať úplne iné problémy. Začne sem vlna migrácie, prerozdeľovania utečencov, množstvo iných vecí, pretože niekto v Bruseli sníva o spojených štátoch európskych. To je nebezpečné, pretože do EÚ sme vstupovali ako Slovensko,“ hovorí Andrej Danko a pripomína slovenskú historickú skúsenosť.

Nemky na kúpaliskách hore bez. Príde tento trend aj k nám?
Na nemeckých plavárňach ženy hore bez. Toto pravidlo zavádza Berlín v snahe odstrániť diskrimináciu žien, ktoré štandardne na kúpaliskách či plavárňach musia mať zahalené hrudníky. Pre mnohých Slovákov je nahota na verejnosti neprijateľná. Sú aj... Čítať ďalej
21 | 03 | 2023 | Eka Balaskova

Žalár národov

„My sme žili v žalári národov, my vieme, čo to je parlament v Pešti, vo Viedni, v Prahe. Česko-Slovensko až tak nebolo označované, ale ten žalár národov v čase Rakúsko-Uhorska, to bolo zrejmé označenie. Takisto aj Praha mala svoje egá a centrizmus,“ pripomína Danko a s úsmevom poznamenáva, že sa s priateľmi z Česka neraz doberajú, že Česi môžu byť za Slovákov vďační.

Tri priority SNS

„Cestovný ruch je budúcnosť, znížili sme DPH na ubytovanie, v regiónoch poznajú aj rekreačné poukazy,“ hovorí Danko s tým, že SNS má pripravený zákon, s ktorým vedia okamžite prísť.

„Rovnako, ako Portugalsko, si musíme požičať peniaze na dostavbu diaľnic. Nebude to malá suma, ale musíme predtým mať dobrý zákon, definitívne vedieť, kade diaľnice pôjdu, nemilosrdne vyvlastniť pozemky, pripraviť stavebné konania,“myslí si Danko, podľa ktorého nemôžeme diaľnice donekonečna kresliť, ale ich musíme stavať, „lebo najdrahšia diaľnica je podľa neho tá nepostavená.“

Treťou prioritou SNS je totálna zmena dôchodkového systému. „My sme zdvihli minimálne dôchodky, nastavili sme automat na mzdu v hospodárstve, čo sa každý rok mohlo dvíhať,“ poukazuje Danko.

Sú v poézii také slová. Sú také básne (21. 3. -Svetový deň poézie)
Milan Rúfus o nej povedal: „Táto poetka čakávala na báseň tak, ako čisté ženy čakávajú na lásku. Odovzdala sa jej iba vtedy, ak skutočne prišla. A že to čakanie trvávalo občas veľmi dlho, napísala táto autorka za celý život iba tri knihy... Čítať ďalej
21 | 03 | 2023 | Mária Škultétyová

Stavby vo verejnom záujme

„Nemôže každý aktivista vedieť zastaviť výstavbu tak strategickej veci, ako je diaľnica, tak to proste nemôže fungovať. Sú stavby vo verejnom záujme. Či sa nám to páči alebo nie. Také stavby sú aj v Rakúsku, cez krásnu prírodu tá diaľnica ide,“hovorí razantne Danko, podľa ktorého je výstavba diaľnic na Slovensku zdržiavaná množstvom procesných chýb.

Diaľnica D2. FOTO-TASR

Ako bude vyzerať kandidátka

To, že na kandidátke bude aj Karol Farkašovský, je už známe. Rovnako sa na ňu samozrejme dostane aj Danko. Ten hovorí, že zmenu dosiahneme len tým, že o ňu zabojujeme. „Čím viac rozumných ľudí s národnými, sociálnymi a kresťanskými hodnotami bude na kandidátke, no nechcite odo mňa mená. Stretnem sa s každým, no ponuku prijmú len ľudia, ktorí vedia komunikovať,“ neprezrádza Danko.

Andrej Danko: Nebojíme sa ísť medzi ľudí (VIDEO)
Andrej Danko sa pri Robertovi Ficovi obáva, že politika, ktorú Smer robí, ho privedie do úplnej izolácie a ísť proti všetkým sa mu nemusí vyplatiť. Ponuka SNS na spoluprácu ako pre Smer - SSD, tak aj pre Hlas - SD stále trvá. Aj keď je Danko dosť... Čítať ďalej
10 | 03 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme