Andrej Danko: Nebojíme sa ísť medzi ľudí (VIDEO)
10 | 03 | 2023 I Eka Balašková

Andrej Danko sa pri Robertovi Ficovi obáva, že politika, ktorú Smer robí, ho privedie do úplnej izolácie a ísť proti všetkým sa mu nemusí vyplatiť. Ponuka SNS na spoluprácu ako pre Smer - SSD, tak aj pre Hlas - SD stále trvá.

Aj keď je Danko dosť skeptický, keďže sa neznesú lídri týchto strán. SNS ponúka miesta na kandidátke aj nestraníkom, dôležitá je odbornosť a tradičné hodnotové princípy. SNS podľa neho má vysokú šancu dostať sa do parlamentu a preto ponúka túto možnosť aj menším stranám. Slovensko pri tejto vláde Danko rozhodne nevníma ako právny štát, za čo sčasti viní aj Zuzanu Čaputovú.

S nimi to asi nepôjde

„Bol by som najradšej, keby Slovensko vedelo, čo ho čaká v septembri po voľbách,“ hovorí Andrej Danko a po niekoľkýkrát apeluje na predsedov Hlasu a Smeru, nech potlačia svoje egá, aby sa opozícia mohla spojiť do bloku.

„Nech môžeme ľuďom jasne povedať, že ani Progresívne Slovensko, ani Kollár nie sú naši partneri do vlády,“ hovorí Danko, ktorý sa obáva, že vzťah medzi Ficom (Smer-SSD) a Pellegrinim (Hlas-SD) je narušený natoľko, že spolu vládnuť nebudú.

FOTO TASR - Martin Baumann | Kedysi spolustraníci, dnes nateraz rivali Robert Fico a Peter Pellegrini by podľa Danka mali zahodiť egá a spolupracovať

SNS do parlamentu zrejme prejde

„Ak by aj Hlas so Smerom chceli vládnuť, budú potrebovať strany, ktoré budú mať národné, kresťanské a sociálne hodnoty,“ myslí si predseda národniarov a keďže rokovania ako s Hlasom, tak so Smerom sa veľmi nedaria, oslovili zástupcov menších strán, pričom niektoré dohody už sú takmer uzavreté.

Tváre pandémie sa dočkali: Čekan, Mikas či Mistrík budú čeliť vyšetrovaniu
Dočkajú sa Pavol Čekan, Ján Mikas, Boris Klempa či bývalý kandidát na prezidenta Róbert Mistrík vyvodenia zodpovednosti za to, čo sa dialo počas núdzového stavu a pandémie vyvolanej biologickou zbraňou? Občianske združenie Prinášame nádej podáva... Čítať ďalej
10 | 03 | 2023 | Eka Balašková

Veľkorysá SNS

„Uzavreli sme dohodu, že nebudeme púšťať informácie, ale ponuku som dal ako lídrom a osobnostiam politických strán, ale aj politológom. Je hlúposť zakladať strany, ako robí Baránek, aby to rozbil. Verím, že už to neurobí ani Harabin. Treba sa spojiť. Každý hlas po voľbách bude chýbať,“upozorňuje Danko s tým, že SNS sa v prieskumoch piatich percent dotýka. Podpora obyvateľstva mu však dáva optimizmus. Tu Danko upozorňuje na to, že SNS chce menším stranám pomôcť, aby nemuseli vynakladať peniaze na kampaň a riskovať prepadnutie hlasov.

Danko k spolupráci pozýva aj avizovanú stranu Jána Baránka. „Nepresviedčam ho, aby ju nezakladal. Dvere pre spoluprácu s SNS má pán Baránek otvorené,“ konštatuje Danko.

Hlavný termín – 2. júl

„Dovtedy treba rokovať, diskutovať. A my to robíme, pretože nemôžeme dovoliť, aby prepadli hlasy a znova by vládol Heger,“ obáva sa Danko. SNS tiež nechce vládu slepo poslušnú Bruselu, ale vládu, ktorá sa aj tam bude vedieť postaviť za svojich občanov.

Majú svoje pravidlá

„Kto z týchto strán bude šikovnejší a ponúkne niečo konštruktívne, pokúsime sa dohodnúť s každým. Na našej kandidátke môže byť predseda plus nejaké osobnosti zo strán, ale samozrejme, že je to kandidátna listina SNS,“ pripomína Danko a víta ľudí šikovných vo svojich profesiách. Danko rád pri rokovaniach pripomína, že každý, kto vie priniesť tri až päť tisíc hlasov, môže byť na kandidátke a môže byť poslancom.

Podľa Danka SNS dáva šancu aj nestraníkom, ktorí by inde šancu nedostali. Upozorňuje na Smer, či Republiku, ktoré na kandidátku postavia svojich členov, takže ponuku SNS považuje za serióznu.

PRIESKUM SMER sa utrhol z reťaze!
Nový prieskum VOX Politico! Ako zamiešali karty a volebné preferencie Demokrati a Jablko? Vox Politico uverejnil najnovší prieskum o tom, ako si stoja naše politické strany pred predčasnými voľbami. Čo je znepokojujúce, nameral veľmi nízku účasť... Čítať ďalej
10 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Poznáme prvé mená

To, že na kandidátke bude aj Karol Farkašovský, je už známe. Rovnako sa na ňu samozrejme dostane aj Danko. Ten hovorí, že zmenu dosiahneme len tým, že zabojujeme.

„Čím viac rozumných ľudí s národnými, sociálnymi a kresťanskými hodnotami bude na kandidátke, no nechcite odo mňa mená. Stretnem sa s každým, no ponuku prijmú len ľudia, ktorí vedia komunikovať,“ neprezrádza Danko.

Dopadne, ako Mečiar

„Smer hlási tvrdú politickú vojnu voči každému, niekedy Fica nepoznávam. Ale rozhodol sa ísť hlava-nehlava a prajem im, aby to zvládli. Ale musia si uvedomiť, že nie sú takí silní, ako v roku 2012 a komunálne voľby mali aj Fica, aj Pellegriniho presvedčiť k spájaniu,“ myslí si Andrej Danko, ktorý Smeru vyčíta prílišnú izoláciu, vďaka ktorej Fico môže dopadnúť ako Mečiar.

Mladý a nádejný

Pre Petra Pellegriniho má Danko ako príklad bývalého rakúskeho kancelára Stefana Kurza.

„Aj on bol mladý, nádejný politik a za 48 hodín ho odstavili, keď mu vytiahli informácie z telefónu,“ varuje Pellegriniho.

Zdroj: TASR | Sebastian Kurz je podľa Danka pre Pellegriniho exemplárny príklad

Peter Pellegrini vyzýva prezidentku, ukončite tento CHAOS!
HLAS - sociálna demokracia dnes vyzval prezidentku, aby odstránila politický a ústavný podvod Hegerovcov a vymenovala uradnícku vládu. Varovali sme ju, že tento podvod rozvracia štát, a ohrozuje dôveru ľudí v demokraciu. Prezidentka sa rozhodla... Čítať ďalej
09 | 03 | 2023 | Eka Balaskova

Sú tu a budú bojovať za ľudí

Danko pripomína, že SNS je pripravená zabojovať za diaľnice, lepšie dôchodky a nástroje pre podnikateľov, znovu otvoriť kontakty smerom na Rusko k cenovo výhodnejšiemu plynu či podnikateľskému prostrediu. Danko tiež nezabúda na dobré vzťahy ako so západom, tak aj s Ukrajinou.

„Ale nebudeme nikomu robiť poskokov, ako to dnes robí Heger,“ pripomína predseda SNS.

Sme ešte právny štát?

„Nachádzame sa na palube lietadla, ktoré pilotuje “opica” a neexistuje žiadny riadny pilot. Rútime sa do katastrofy. Toto sa volá deštrukcia štátu, o ktorej sme stále hovorili. Ide naozaj o záchranu Slovenska,“hodnotí Danko Slovenskú ilúziu o právnom štáte a pripomína, že toto je deštrukcia, pred ktorou varoval už v pozícii predsedu parlamentu.

Heger je hanba Čaputovej

„Keď Čaputová vymenuje úradnícku vládu, budú voľby skôr. Edo Heger nemá na to, aby bol premiér. Iná šanca nie je, len tlačiť na Čaputovú, alebo to do septembra vytrpieť, ale potom ich ľudia zožerú,“ je presvedčený Danko, ktorý nevylučuje, že pri pokračovaní tejto politiky opozícia získa ústavnú väčšinu. Vidí totiž hnev ľudí v regiónoch nad niektorými absurdnými rozhodnutiami.

Na záver Danko pripomína, že Slovensko je suverénny štát, ktorý patrí Slovákom. Pripomína, že Ukrajinci tu nemôžu beztrestne pôsobiť mimo medze zákona. Pomáhať treba tým, ktorí si pomoc zaslúžia a potrebujú ju.

Prezidentka je za poskytnutie migov Ukrajine
Prezidentka SR Zuzana Čaputová je za poskytnutie stíhačiek MiG-29 Ukrajine. Zdôraznila však, že vzhľadom na dočasne poverenú vládu je potrebné nájsť ústavne súladnú cestu. Považuje za logické, že vláde dodá legitimitu na dané rozhodnutie Národná... Čítať ďalej
09 | 03 | 2023 | Tibor Malý/tasr

https://m.youtube.com/watch?v=y7GPQmiByOE

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik