Šutaj Eštok: Lipšicovci už prevracajú kabáty
21 | 03 | 2023 I Eka Balaskova

Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) registruje najnovší „prestup“ na slovenskej politickej scéne – Jaroslav Spišiak oznámil svoj vstup do politiky. Registruje ho však s tým, že Igora Matoviča opúšťajú jeho verní prívrženci po tom, ako sa jeho politická loď začala potápať. „Hľadajú si nové krytie,“ myslí si Šutaj Eštok.

Podľa poslanca bude Spišiaka nasledovať aj Hamran, otázne je, ktorú stranu si vyberie. Pre oboch totiž bude dôležité, aby sa nevyšetrovali kauzy súčasnej vlády a Šutaj Eštok strane PS vyčíta, že sú buď naivní, alebo prefíkaní. Jaroslav Spišiak na slovenskej politickej scéne nie je žiadny nováčik, pôsobil už aj ako policajný prezident, internetom dokonca koloval možný menoslov úradníckej vlády, kde figurovalo aj jeho meno.

Verní lipšicovci

Doteraz bol Daniel Lipšic a jeho „kamaráti“ vernými spojencami Igora Matoviča, ktorý kedysi Lipšicovu stranu NOVA vzal „pod krídla“ OĽaNO. To sa teraz však začalo potápať a tak „lipšicovci“ podľa Šutaja Eštoka hľadajú nové politické krytie.

Daniel Lipšic a Štefan Hamran, TASR

Má na to dôkaz

„Najnovšia “posila” Progresívneho Slovenska, Mikulcov poradca Jaroslav Spišiak je toho dôkazom. Ľuďom s podobným charakterom ide vždy len o to, ako sa dostať do budúcej vlády. Lipšic a jeho partia už pochopili, že dni OĽaNO sú zrejme v nasledujúcich voľbách zrátané,“ myslí si Šutaj Eštok, podľa ktorého aj Spišiak hľadá možnosti ďalšej kariéry, aby mohol zabrániť vyšetrovaniu súčasných káuz.

„A keďže musia zvýšiť svoje šance, budú sa snažiť dostať sa do budúcej vlády viacerými spôsobmi,“ píše podpredseda Hlasu.

Slovensko čaká DRUHÉ KOLO POCHODOV ZA MIER. Desaťtisíce ĽUDÍ SA CHYSTAJÚ DO ULÍC
Podrobný rozpis podujatí. Slovensko čaká ďalšie kolo Pochodov za mier, ktoré sa konali vo februári tohto roka po celej krajine. Na týchto pochodoch sa zúčastnili dohromady desaťtisíce Slovákov a dostali sa aj do ruských správ. Prozápadní politici... Čítať ďalej
20 | 03 | 2023 | Tibor Malý

Spišiak nebude posledný

Šutaj Eštok očakáva, že po vstupe Spišiaka do politiky tak urobí aj súčasný policajný prezident, „milovník luxusu, exkluzívny papaláš Štefan Hamran“, ktorý vstúpi buď do Matovičovho OĽaNO alebo Hegerových Demokratov.

Zlá správa pre Slovensko

„Otázkou ostáva, či si to celé politickí amatéri v PS neuvedomujú, alebo naopak aktívne pomáhaju Matovičovým pohrobkom dostať sa opäť k moci. Či už ide o naivitu, alebo prefíkaný plán, pre Slovensko a obnovu právneho štátu to určite nie je dobrá správa,“uzatvára Matúš Šutaj Eštok.

Internetom koluje zoznam ministrov Čaputovej úradníckej vlády! VÝMYSLY, tvrdí palác (FOTO)
Šéf Súdnej rady SR Ján Mazák, Čaputovej partner Juraj Rizman či Ivan Mikloš v úlohe premiéra. To sú len niektoré mená zo zoznamu, ktorý v posledných hodinách koluje na internete. Pod hlavičkou Kancelárie prezidenta SR je na ňom vypísané kompletné... Čítať ďalej
01 | 02 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Stále v pozadí

Jaroslav Spišiak v ostatných rokoch o sebe verejne veľmi nedával vedieť, mnohí si ho pamätajú z čias, kedy pôsobil ako policajný prezident, kam sa dostal ako „bojovník proti mafii“. V ostatných troch rokoch však pôsobil ako poradca ministra vnútra Romana Mikulca (OĽaNO). Začiatkom februára internetom kolovalo údajné zloženie novej úradníckej vlády, kde Spišiak figuroval ako minister vnútra. Prezidentský palác však tento zoznam odmietol ako výmysel.

Varoval pred prevracačmi kabátov

"Treba sledovať ľudí, ktorí menia kabáty, kedy menia kabáty a za aké kabáty, komu vynášajú. Treba si dávať väčší pozor. Pre mňa už rutinná situácia. cieľ je jednoznačný, len si treba dávať väčší pozor, treba byť opatrnejší a spolupracovať s ľuďmi, ktorí majú naozaj rovnaký cieľ," vyjadril sa nedávno Spišiak, podľa ktorého v aktuálnej situácii neviete, na koho strane kto stojí.

Spišiak: Dekriminalizácia? Ani náhodou, skôr naopak (VIDEO)
Jaroslav Spišiak mal v minulosti povesť neúnavného bojovníka proti organizovanému zločinu. Aktuálne pôsobí na poste poradcu odvolaného ministra Mikulca (OĽaNO), no s mnohými vecami nesúhlasí. Sám však tvrdí, že je "len obyčajný" poradca. Dosah na... Čítať ďalej
30 | 12 | 2022 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme