Internetom koluje zoznam ministrov Čaputovej úradníckej vlády! VÝMYSLY, tvrdí palác (FOTO)
01 | 02 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Šéf Súdnej rady SR Ján Mazák, Čaputovej partner Juraj Rizman či Ivan Mikloš v úlohe premiéra. To sú len niektoré mená zo zoznamu, ktorý v posledných hodinách koluje na internete. Pod hlavičkou Kancelárie prezidenta SR je na ňom vypísané kompletné zloženie údajnej úradníckej vlády Zuzany Čaputovej. Palác označil zoznam za nezmysel.

Podľa zoznamu mala prezidentka do úlohy predsedu vlády chcieť dosadiť Ivana Mikloša. Na ministerských postoch sa objavili aj ďalšie známe mená. Ministrom financií mal byť napríklad Odór, pričom môže ísť o viceguvernéra NBS Ľudovíta Odóra, ministrom vnútra zasa Spišiak, pravdepodobne je myslený bývalý policajný prezident Jaroslav Spišiak a ministrom spravodlivosti Mazák, pravdepodobne predseda Súdnej rady SR Ján Mazák.

Ministra chcela Čaputová vraj urobiť aj zo svojho partnera Juraja Rizmana, šéfovať mal údajne rezortu životného prostredia.

Obrázok zo sociálnych sietí obsahuje logo Kancelárie prezidenta SR, šíritelia ho označili za uniknutý zoznam mien úradníckej vlády.

Internetom koluje zoznam ministrov

Zdroj: Facebook

Prezidentský palác však označil zoznam za vymyslený. „Na sociálnych sieťach sa objavil obrázok s menami pod prezidentskou štandardou, ktorý je vydávaný za uniknutý zoznam mien úradníckej vlády. Tento zoznam je vymyslený, nepochádza z prezidentskej kancelárie a ani neodráža realitu pokiaľ ide o potenciálnych kandidátov na jednotlivé posty v úradníckej vláde,“ informoval prezidentkin hovorca Martin Strižinec.

Poslanci v utorok schválili ústavnou väčšinou termín predčasných volieb, ktoré sa majú konať 30. septembra 2023. Urobili tak v posledný možný deň. Pokiaľ by sa totiž do konca januára nedohodli, od 1. februára, teda odo dnes, by súčasnú, poverenú vládu, vystriedala úradnícka vláda pod taktovkou prezidentky.  

Prezidentka SR Zuzana Čaputová po utorkovom (31. 1.) rozhodnutí parlamentu o termíne predčasných volieb informovala, že nateraz nepristúpi k vymenovaniu úradníckej vlády. Pripomenula však, že je pripravená tak urobiť v prípade zásadných zlyhaní dočasne poverenej vlády Eduarda Hegera (OĽANO).

Smer odkazuje Budajovi: Je to OBROVSKÁ hanba! ODVOLAŤ! Apelujú na Čaputovú
JE TO OFICIÁLNE - BUDAJ BOL AGENTOM ŠTB! Dočasne poverený minister životného prostredia Ján Budaj má čo vysvetľovať. Vďaka mravčej práci českého historika totiž vyplávala na povrch pravda o jeho minulosti. Toto je obrovská hanba, vyhlásil Fico. Čo... Čítať ďalej
01 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme