Medvedev PRITVRDIL a posiela ODKAZ do Haagu: Pozerajte na nebo ...
20 | 03 | 2023 I Tibor Malý

Medvedev sa vyhrážal zasiahnutím hypersonickej rakety "Onyx" na budovu súdu v Haagu

Sudcovia Medzinárodného trestného súdu (ICC) "boli zbytočne znepokojení" a odvážili sa "zdvihnúť ruku proti najväčšej jadrovej veľmoci", napísal Dmitrij Medvedev, podpredseda Ruskej bezpečnostnej rady, vo svojom telegramovom kanáli . Podľa politika je súd „iba mizernou medzinárodnou organizáciou“, takže NATO kvôli tomu vojnu nezačne.

Medvedev tvrdí, že súdiť krajinu a jej vedúcich predstaviteľov možno iba v dvoch prípadoch: 1) keď samotná krajina prudko oslabila, prakticky stratila svoju suverenitu a rozhodla sa prijať súdny proces sama nad sebou; 2) keď krajina prehrala vojnu a kapitulovala.

“V iných prípadoch to nie je možné. A každý to chápe. Mimochodom, najviac zdiskreditovaná epizóda, ktorá zabila takmer nulovú dôveryhodnosť súdu, súvisela so zločinmi USA v Afganistane a Iraku. Súd sa posral a nič neurobil. Očividne, silné okríknutie zo Spojených štátov, že sme Rímsky štatút vôbec neratifikovali, fu*k off pigmies, u sudcov vyvolalo živočíšnu potrebu vykonať svoje najzakladanejšie potreby, nesúvisiace so spravodlivosťou. A potom sa rozhodli súdiť prezidenta inej jadrovej veľmoci, ktorá nie je členom Medzinárodného trestného súdu, na základe rovnakých dôvodov ako USA a iné krajiny. Je očividné, že tento tvrdý príspevok pochádzal z toho istého Pindostanu. Je jasné, že to nemá praktickú hodnotu, ale vďaka za pripomenutie,” konštatuje Medvedev.

Obludné následky?

"Bohužiaľ, páni, každý z nás chodí pod Bohom a raketami. Je celkom možné si predstaviť cielené použitie hypersonického Onyxu zo Severného mora z ruskej lode na Haagsky súd," doplnil.

Rozhodnutie ICC bude mať zároveň podľa Medvedeva „obludné následky“ – zrútenie princípov práva vrátane nevyhnutnosti zodpovednosti.

Prípravný senát Medzinárodného trestného súdu (ICC), ktorého jurisdikciu Rusko neuznáva, vydal 17. marca zatykač na prezidentku a detskú ombudsmanku Mariu Ľvovú-Belovú . Šéf ústavného výboru Rady federácie  Andrei Klishas uviedol, že tento príkaz nemá žiadne právne dôvody a dôsledky.

Generál Pavel dáva Ukrajine už iba niekoľko mesiacov
Prekvapivé? Určite áno. Ale má to svoje logické dôvody. Európa je vyčerpaná a viac darovať nemôže. Dokonca, aj keby chcela, v celej Európe chýba pušný prach. A Ukrajina zrejme dokáže zorganizovať už len jednu protiofenzívu. Prvá správa pochádza z... Čítať ďalej
19 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik