Vládne hulvátstvo s Migmi poprelo podpis SR na medzinárodných zmluvách
19 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

Veľvyslanectvo Ruskej federácie v Bratislave uverejnilo na svojom webe komentár k "posunutiu" Migov na Ukrajinu. Prinášame ho v plnom znení bez redakčného zásdahu.

Komentár veľvyslanectva

"V súvislosti s rozhodnutím vlády Slovenskej republiky o odovzdaní Ukrajine stíhačiek MiG-29 a raketových systémov protivzdušnej obrany KUB by sme opätovne chceli zdôrazniť stanovisko Ruska, podľa ktorého dodávky zbraní a vojenskej techniky (vrátane leteckej) kyjevskému režimu majú za následok len predlžovanie bojov, zvyšovanie počtu obetí, a to aj medzi civilným obyvateľstvom, a vôbec neprispievajú k vyriešeniu krízy na Ukrajine, ako tvrdí Bratislava."

"Darovanie Kyjevu vojenskej techniky sovietskej/ruskej výroby je okrem toho z právneho hľadiska nezákonné, pretože príslušné rusko-slovenské dohody jednoznačne vylučujú odovzdanie zbraní a vojenskej techniky tretím krajinám bez povolenia krajiny výrobcu."

"Bratislava si musí jasne uvedomiť, že čoraz aktívnejšie zapájanie do vojenskej podpory kyjevského režimu môže mať za následok nepredvídateľnú a nebezpečnú eskaláciu konfliktu, za ktorú budú niesť plnú zodpovednosť výlučne iniciátori prijímaných rozhodnutí."

Toľko komentár Veľvyslanectva Ruskej Federácie na Slovensku.

Putin spresnil pojmy. Myslel tým aj Slovensko!
Putin označil definíciu „nepriateľských krajín“ za nepresnú. Ruský prezident objasnil, že je správnejšie hovoriť o nepriateľských elitách, nie o krajinách. Treba rozlišovať Výraz „nepriateľské krajiny“ nie je presný, Rusko má nepriateľské... Čítať ďalej
16 | 03 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik