Politici k rozhodnutiu vlády o MiG-och: Nastrčení užitoční idioti si dláždia cestu do kriminálu
18 | 03 | 2023 I Ladislav Kováčik

Europoslanec Milan Uhrík (Republika) a poslankyňa Národnej rady SR Slavěna Vorobelová sa vyjadrili k rozhodnutiu vlády SR poslať stíhačky MiG-29 na Ukrajinu. Svoje si o tom myslí aj Tomáš Taraba, líder strany Život NS.

Nastrčení užitoční idioti

Podľa Uhríka je nedávne rozhodnutie vlády odoslať naše Migy na Ukrajinu "obyčajná zrada""Zaťahovanie Slovenska do vojny, mimoriadne vážne ohrozenie našej bezpečnosti a obranyschopnosti, prelomenie a pošliapanie Ústavy SR. Jednoducho vo všetkých ohľadoch absolútne chrapúnstvo!," píše Uhrík

Europoslanec tvrdí, že Amerika nechce byť priamo zatiahnutá do konfliktu, tak to robí cez "nastrčených užitočných idiotov". Podľa Uhríka poverený premiér Eduard Heger a poverený minister obrany Jaroslav Naď "nerešpektujú nič a nikoho", pričom obišli tak parlament, ako aj diskusiu a právnikov.

Uhrík pripomenul slová Naďa o tom, že nechce zverejniť právnu analýzu, ktorá im darovanie Migov umožňuje. "Samozrejme, lebo žiadnu takú analýzu nemajú! Vedia, že ako odvolaná vláda nemajú žiadnu oporu v Ústave," píše predseda hnutia  Republika. Uhríka navyše desí, ako sa prezidentka Čaputová tomuto všetkému podľa jeho slov len prizerá.

"My sa však tejto zrade Slovenska len tak nečinne prizerať nechceme. Preto vyzývame kolegov z opozície, najmä zo Smeru, aby sme sa obrátili na Ústavný súd so žiadosťou o predbežné opatrenie a zastavenie odovzdania Migov, kým o tom riadne nerozhodne Ústavný súd. Hnutie REPUBLIKA na to zatiaľ v NR SR dostatok poslancov žiaľ nemá, inak by sme to urobili už dávno," píše ďalej Uhrík. Čaputová to podľa neho na Ústavný súd nedá, a vláda už vôbec nie.

Uhrík takisto verejne vyhlásil, že ak bude hnutie Republika v budúcej vláde, tak presadí zriadenie vyšetrovacej komisie, ktorá túto "zradu" Hegerovej vlády prešetrí. "Nenecháme to tak. Po septembri to všetko skončí!," uzatvára Uhrík svoj príspevok.

Slovensko posiela MiGy na Ukrajinu: Kremeľ reagoval OKAMŽITE
MiGy predsa len poletia na Ukrajinu! V piatok o tom rozhodla dočasne poverená vláda SR. Reakcia Kremľa na seba nedala dlho čakať. Likvidujú nepotrebné vybavenie, myslí si o nás Moskva. Na základe medzinárodnej dohody Vláda v piatok na online... Čítať ďalej
17 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Koledujeme si o smutnú budúcnosť

Na poslanie MiG-ov na Ukrajinu reagovala aj poslankyňa NR SR Slavěna Vorobelová. Podľa nej, odvolaná vláda, ktorá si naďalej bez hanby úraduje a svojvoľne si určuje, aké kompetencie jej prináležia, nás zaťahuje do vojny.

"Ignorujú parlament, ignorujú vôľu občanov. A parlament namiesto toho, aby adekvátne reagoval na túto aroganciu a drzosť presluhujúcej vlády, si celý tento týždeň rieši také nepodstatné blbosti ako trest odňatia slobody za zjedenie mačiek a psov, dane za psov z útulku, podmienky chovu exotických plazov a vtákov a dnes celý deň melú prevažne koaliční poslanci o telesnej výchove na školách. Onedlho príde na rad kvalita chovu sliepok. To nie je vtip, to je realita týchto dní," konštatuje Vorobelová. 

Slavěna Vorobelová

Národná rada SR, vláda SR a prezidentský úrad SR sa podľa poslankyne spreneverili svojmu poslaniu, pričom občania na to zareagujú len tak, že si pofrflú, ponadávajú a pozrú si Let’s dance. "Takto si všetci koledujeme o veľmi smutnú budúcnosť. Neviem, kde to žijem, ale chcem, aby tento zlý sen čo najskôr skončil!," píše Vorobelová.

V závere príspevku sa poslankyňa pýta, kde je "zalezená" prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá tu "vyvreskovala", že o MiG-29 musí rozhodnúť parlament a odvolaná vláda nemá takúto kompetenciu.

Rusko VARUJE: Bratislava bude plne zodpovedná za svoje rozhodnutia!
Rusko reaguje na rozhodnutie Slovenska dodať na Ukrajinu stíhačky MiG-29. Prevoz vojenskej techniky sovietskej/ruskej výroby Kyjevu je nezákonný aj z právneho hľadiska, rusko-slovenské dohody jednoznačne vylučujú presun zbraní a vojenskej techniky... Čítať ďalej
18 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Dláždenie si cesty do kriminálu

Podľa predsedu Života - Národnej strany Tomáša Tarabu nechcú poslať Migy na Ukrajinu dve tretiny občanov. Jediný, kto za to kope, je podľa neho Heger a Kollár, pričom pri tom porušujú zákony, ústavu a rozkladajú demokraciu. Taraba to tak napísal vo svojom príspevku na Facebooku

"Tvrdia, že to nevie lietať a že veď je to kopu šrotu, ale dajú nám vraj niekedy za to 900 miliónov. Dávať 900 miliónov za niečo čo nevie lietať je buď vyvrátením toho tvrdenia alebo potom je to cena za niečo iné. Napríklad je to cena za debilizmus tých, čo to presadzujú. Je to cena za to, že sme ochotní slúžiť na provokovanie. Aj debilizmus má svoju cenu a ten Hegerov má hodnotu 900 miliónov v podobe prísľubu, že niekedy niečo bude. Hegerovi dnes renomovaný slovenský komentátor Dag Daniš krásne odkázal, že to čo vystrája pri migoch aj s jeho lokajmi, je dláždenie si cesty do kriminálu," píše Taraba.

Tomáš Taraba vyzýva Zuzanu Čaputovú aj Máriu Kolíkovú na zverejnenie všetkých zmlúv na k nám dovážané vakcíny. FOTO TASR - Jakub Kotian

Podľa Tarabu sa Heger aj preto nádeja, že vydláždi cez provokácie, na ktoré nemajú žalúdok a odvahu ani západné štáty situáciu, ktorá by mu umožnila vyhlásiť vojnový stav a vyhnúť sa politickému zúčtovaniu ľudí, ktoré ho čaká vo voľbách za všetku tú svojvôľu.

V ďalšom svojom facebookovom príspevku Taraba napísal, že podľa renomovaných amerických portálov si Slovensko a Poľsko v otázke darovania migov idú na vlastnú päsť, pričom to nemajú to schválené v NATO. "Práve preto platí, že Heger, Kollár, Čaputová a Naď nás vťahujú do konfliktu," myslí si Taraba. 

Taktiež potom podľa neho platí, že neexistuje žiadna súvislosť medzi získaním amerického vojenského systému za 700 miliónov a darovaním stíhačiek.

"Dnešné rozhodnutie o darovaní stíhačiek zrazu obsahuje aj rozhodnutie o darovaní protivzdušného systému, o čom nebola ani reč. Heger, ktorý včera v parlamente povedal, že nie je expert na to kto je muž a kto žena, ktorý sa chváli, že podpisuje zmluvy a nečíta ich, robí všetko pre to, aby oslabil obranyschopnosť Slovenska, vťahoval nás do konfliktu v nádeji, že bude môcť vyhlásiť vojnový stav a oddialiť voľby, je hlavné bezpečnostné riziko Slovenska a každý jeho krok sa musí stať predmetom vyšetrovania," uzatvára Taraba.

Smer-SD avizuje trestné oznámenie na GP SR pre zneužitie právomoci verejného činiteľa
Opozičná strana Smer-SD avizuje trestné oznámenie na Generálnu prokuratúru SR pre zneužitie právomoci verejného činiteľa v súvislosti s rozhodnutím dočasne poverenej vlády poskytnúť stíhačky MiG-29 Ukrajine. Obráti sa aj na predsedu Národnej rady... Čítať ďalej
17 | 03 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme