Slovensko posiela MiGy na Ukrajinu: Kremeľ reagoval OKAMŽITE
17 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

MiGy predsa len poletia na Ukrajinu! V piatok o tom rozhodla dočasne poverená vláda SR. Reakcia Kremľa na seba nedala dlho čakať. Likvidujú nepotrebné vybavenie, myslí si o nás Moskva.

Na základe medzinárodnej dohody

Vláda v piatok na online rokovaní rozhodla o dlhšie diskutovanom osude 13 slovenských stíhačiek MiG-29. Lietadlá darujeme Ukrajine. Spolu s nimi pôjdu k našim východným susedom aj časti protivzdušnej obrany KUB. Udeje sa tak na základe medzinárodnej dohody. 

Na tlačovej konferencii o tom informoval dočasne poverený premiér Eduard Heger s tým, že sú informovaní a súhlasia s tým aj prezidentka Zuzana Čaputová a predseda parlamentu Boris Kollár. Dodal, že vláda rozhodla jednohlasne, informovala TASR.

HLAS-SD: Heger a Naď vyrobili zásadný spoločenský konflikt! Odvolaná vláda nemá žiadnu právomoc!
Mimoparlamentný Hlas-SD nesúhlasí s rozhodnutím dočasne poverenej vlády o dodaní stíhačiek MiG-29 na Ukrajinu. Kabinet na to podľa neho nemal žiadnu právomoc a za svoj krok nesie plnú zodpovednosť. TASR o tom informovala hovorkyňa strany Patrícia... Čítať ďalej
17 | 03 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Kremeľ: Čoskoro budú všetky zničené

Britský Guardian informuje, že zástupcovia Kremľa okamžite reagovali na prísľuby členov NATO z Poľska a Slovenska poslať na Ukrajinu lietadlá MiG-29. 

"V priebehu špeciálnej vojenskej operácie bude všetko toto zariadenie zničené," povedal hovorca Kremľa Dmitrij Peskov na dnešnom brífingu novinárom.

"Zdá sa, že všetky tieto krajiny sa takto zaoberajú likvidáciou starého nepotrebného vybavenia," dodal.

Rusko obvinilo Západ z priamej účasti na konflikte dodávaním zbraní do Kyjeva a už skôr varovalo, že zbrane NATO sú legitímnym cieľom jeho síl.

Spolu s Poľskom

Ešte vo februári ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj oficiálne požiadal Slovensko o dodanie stíhačiek MiG-29 na obranu pred ruskou agresiou. Heger vtedy povedal, že Slovensko urobí maximum, aby tejto požiadavke vyhovelo.

Aj poľský prezident Andrzej Duda vo štvrtok deklaroval, že Poľsko pošle Ukrajine tucet stíhačiek MiG-29, štyri z nich už v najbližších dňoch. Tieto bojové lietadlá doteraz aktívne pôsobili v poľskej vzdušnej obrane.

Stíhačky poletia na Ukrajinu! Povalená vláda VEDOME PORUŠILA ÚSTAVU, reaguje Blaha
MiGy predsa len poletia na Ukrajinu! Heger s Naďom práve zatiahli Slovensko do vojny a tvária sa, že to nie je zásadná otázka - TOTO JE NA BASU! Takto reagoval na rozhodnutie dočasne poverenej vlády ohľadne slovenských stíhačiek podpredseda... Čítať ďalej
17 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik