K zatykaču na Putina: Zavreli už Clintona, Busha či Obamu?
18 | 03 | 2023 I Ladislav Kováčik

Poslanec Národnej rady SR a podpredseda strany Smer-SD Ľuboš Blaha sa na svojom Telegrame rozpísal k téme poslania stíhačiek na Ukrajinu a okomentoval aj zatýkací rozkaz na ruského prezidenta Vladimira Putina.

Učebnicová vlastizrada

Blaha svoj príspevok začína tým, že na nedávne podujatie strany Smer-SD vo Zvolene prišlo 800 ľudí. Predstavitelia Smeru spolu s občanmi podľa Blahu odkázali vláde, že Slovensko nechce vojnu proti Rusku a odmieta, aby vláda protiústavne poslala stíhačky na Ukrajinu.

Poslanec si myslí, že vláda svojím rozhodnutím o poskytnutí MiG-ov Ukrajine spáchala "učebnicovú vlastizradu".

"Navyše zneužili právomoc verejného činiteľa a porušili ústavu - podávame na nich trestné oznámenie," píše Blaha, podľa ktorého Naď, Heger aj Čaputová musia za svoj "zločin" zaplatiť.  "60% Slovákov podľa ich vlastných n-kárskych prieskumov odmieta posieľať zbrane na Ukrajinu - a veľkí "Demokrati" na to kašľú," hnevá sa poslanec.

Zatknúť Putina? Ako? Ani Rusko, ani Ukrajina neuznáva autoritu ICC
To iste pomôže! Medzinárodný trestný súd (ICC) vydal zatykač na ruského prezidenta Vladimira Putina pre obvinenia z vojnových zločinov na Ukrajine, ale tento zatykač je zatiaľ nevykonateľný. Rusko ani Ukrajina totiž nepodliehajú Rímskemu štatútu... Čítať ďalej
18 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Proti Západu sa spája celý svet

Blaha ďalej vo svojom príspevku spomenul aj vydanie zatýkacieho rozkazu na ruského prezidenta Vladimira Putina. Hovorí o tom ako o "vtipnej správe" a poznamenáva, že v Kremli z toho museli "puknúť od smiechu".

Poslanca by v tejto súvislosti zaujímalo, "kedy Haag vydal medzinárodný zatykač na všetkých amerických prezidentov po druhej svetovej vojne". Blaha sa pýta, či už zavreli bývalého amerického prezidenta Clintona za vraždenie v Juhoslávii, jeho nástupcu Busha za milióny obetí v Iraku, prípadne Obamu za Sýriu či Bidena v súvislosti s Ukrajinou.

"To sa fakt ideme veselo tváriť, že konflikt na Ukrajine je prvou vojnou v dejinách?," pýta sa poslanec. Podľa neho sa čoraz viac ukazuje západné pokrytectvo - svoje vojnové zločiny obhajujú a dokola len účelovo kopú do Ruska a do Číny. Jediné, čo tým podľa Blahu dosiahli, je to, "že sa proti Západu spája celý svet, vrátane gigantov ako Rusko, Čína, India či Brazília".

Blaha sľubuje, že predstavitelia Smeru-SD zvrátia nenávistnú politiku súčasnej vlády proti Rusku, zastavia dodávky zbraní a prestanú s "kolenačkovou politikou" voči USA.

"Vo Zvolene sme cítili to, čo cítime na celom Slovensku - národ stojí za nami a chce len jedno. Aby vojnoví zločinci vo vláde a v prezidentskom paláci zaplatili za svoje zločiny a aby sme ochránili naše slovenské rodiny pred vojnou. To sľubujeme," zdôrazňuje Blaha.

Putin spresnil pojmy. Myslel tým aj Slovensko!
Putin označil definíciu „nepriateľských krajín“ za nepresnú. Ruský prezident objasnil, že je správnejšie hovoriť o nepriateľských elitách, nie o krajinách. Treba rozlišovať Výraz „nepriateľské krajiny“ nie je presný, Rusko má nepriateľské... Čítať ďalej
16 | 03 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme