Blanár: Kam až siaha SPRAVODLIVOSŤ PROGRESÍVCOV?
18 | 03 | 2023 I Ladislav Kováčik

Podpredseda Národnej rady SR Juraj Blanár (Smer-SD) sa aktuálne zastal profesora Martina Homzu, ktorý bol odvolaný z pozície vedúceho katedry slovenských dejín na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave.

Blanár sa vo svojom facebookovom príspevku pýta, komu bol profesor Homza nepohodlný. Podľa podpredsedu Národnej rady najnovší prípad odvolania profesora Martina Homzu z jeho pozície na základe rozhodnutia dekana fakulty Mariana Zouhara, vyvoláva priveľa otázok. Blanár tiež pripomína, že dekan Zouhar sa "smutne preslávil" počas tohtoročného MDŽ, ktorý bol zneužitý na progresivistickú propagandu.

"Pán dekan fakulty sa rozhodol na základe anonymných dotazníkov, v ktorých sa objavili 4 kritické pripomienky na adresu profesora Homzu. Áno, čítate správne. Štyri anonymné kritiky stačia na to, aby sa v mene progresivizmu odstraňovali nepohodlní ľudia," píše politik Smeru. "Aká náhoda, že sa to udialo v čase, keď sa jeho predstavitelia snažili zrušiť samostatnú katedru, ktorá sa venovala slovenských dejinám," dodáva ešte Blanár.

Blanár pripomína, že nepohodlný profesor Martin Homza, ktorý odmietal takéto snahy, stál na čele spomínanej katedry. "Priznám sa, že som sa s ním stretol iba raz a aj to po čitateľskom zážitku z jeho knihy o slovenských dejinách (mimochodom vrelo odporúčam každému si dielo Murices novae-Nové ostne prečítať), ale mal som z neho dojem vzdelaného, kultivovaného a najmä pre slovenskú históriu zapáleného človeka. A presne takýto typ novodobým progresivistom vadí," myslí si podpredseda parlamentu.

"Nedajme sa. Slovensko sa musí vrátiť na cestu k normálnosti, národnej hrdosti a zdravému sebavedomiu. Potrebujeme osobnosti, bez ktorých by sme nemali zanechať aký odkaz našim nasledovníkom, zaslúžia si naše uznanie. A nie odvolávanie, ako to predviedol najnovšie človek, ktorý pretláča progresivistickú ideológiu na akademickú pôdu," píše ďalej Blanár.

V závere svojho príspevku sa ešte Blanár zamyslel nad hypotetickou možnosťou, že by na základe spomínaného odvolania prišli tentokrát štyri anonymné sťažnosti na dekana fakulty Zouhara. "Bude postupovať podľa rovnakého kľúča rektor a odvolá pána dekana??? Alebo tam už progresivistická „spravodlivosť“ nedosiahne???", pýta sa Blanár.

Polícia obvinila pedagóga, ktorý mal postreliť študentku policajnej akadémie
Polícia obvinila pedagóga Vladimira Š., ktorý mal postreliť študentku Akadémie Policajného zboru (APZ) v Bratislave. Stíhaný je na slobode. Informoval o tom bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. Obvinenie vzniesli v stredu 15.... Čítať ďalej
16 | 03 | 2023 | Tibor Malý

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme