Polícia obvinila pedagóga, ktorý mal postreliť študentku policajnej akadémie
16 | 03 | 2023 I Tibor Malý

Polícia obvinila pedagóga Vladimira Š., ktorý mal postreliť študentku Akadémie Policajného zboru (APZ) v Bratislave. Stíhaný je na slobode. Informoval o tom bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Obvinenie vzniesli v stredu 15. marca pre trestný čin ublíženia na zdraví z nedbanlivosti. "Keďže vo veci aj naďalej pokračuje vyšetrovanie, bližšie informácie poskytneme, keď to situácia umožní," dodal hovorca.

Hamran dostal napomenutie

Krajská prokuratúra (KP) Bratislava dôrazne žiada policajného prezidenta Štefana Hamrana, aby bez poznania spisu a dôkaznej situácie neprejudikoval ďalší postup a rozhodnutia orgánov činných v trestnom konaní (OČTK) v prebiehajúcich trestných veciach a nevytváral tak na ne nenáležitý tlak. Hamran na stredajšej (15. 3.) tlačovej konferencii avizoval, že v súvislosti s postrelením kadetky Akadémie Policajného zboru (APZ) by malo čoskoro padnúť obvinenie.

"Prezident Policajného zboru nemá voči orgánom činným v trestnom konaní žiadne nadradené postavenie, orgány činné v trestnom konaní sú pri svojej činnosti nezávislé a samostatné, preto boli vyjadrenia prezidenta Policajného zboru k neskončeným trestným konaniam nenáležité," sprostredkoval vyjadrenie bratislavskej krajskej prokuratúry jej hovorca a prokurátor Juraj Chylo.

Prokuratúra vyzvala Hamrana, aby neprekračoval a nezneužíval svoje postavenie. Zároveň zdôraznila, že poskytovanie informácií v trestnom konaní je v zmysle Trestného poriadku právomocou orgánov činných v trestnom konaní a nie prezidenta Policajného zboru, ktorý orgánom činným v trestnom konaní nie je.

Študentku prvého ročníka policajnej akadémie postrelil 1. marca inštruktor počas výcviku. K udalosti došlo v Bratislave v priestoroch streleckého polygónu. Policajti začali trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví.

Hlas ľudu: Edo v škole nesedel, abecedu nevedel
"Edo v škole nesedel, abecedu nevedel," Hlas ľudu, pre Hlavný denník. Ale no! Veď nerýp doňho toľko, veď to tak celkom pravda ani nie je. Edo chodil do školy, aj čítať vedel, aj písať, aj sa podpísať vedel. Edo sa aj dobre učil, aj zmaturoval, aj... Čítať ďalej
16 | 03 | 2023 | Mária Škultétyová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik