MIGy na Ukrajine poslúžia, ale...
17 | 03 | 2023 I Milan Laca

MiGy od partnerov posilnia letectvo, ale je to neúčinná zbraň proti teroru Ruskej federácie.

Poskytnutie sovietskych stíhačiek MiG-29 medzinárodnými partnermi posilní obranyschopnosť Ukrajiny, ale neochráni náš štát pred ruským vzdušným terorom. Vyhlásil  hovorca Vzdušných síl Ukrajiny, plukovník Jurij Ignat. 

Síce posilnia, ale...

Posilní to naše schopnosti, lietadlá plnia množstvo funkcií - hliadkovanie vo vzdušnom priestore Ukrajiny, stíhacie krytie úderných skupín útočných lietadiel a bombardérov. Lietadlá typu MiG-29 zasahujú aj antiradarom HARM rakety protivzdušnej obrany nepriateľa. Pri masívnych raketových útokoch sa snažia zachytiť riadené strely,  aj drony Shahed kamikadze.

Slovensko posiela MiGy na Ukrajinu: Kremeľ reagoval OKAMŽITE
MiGy predsa len poletia na Ukrajinu! V piatok o tom rozhodla dočasne poverená vláda SR. Reakcia Kremľa na seba nedala dlho čakať. Likvidujú nepotrebné vybavenie, myslí si o nás Moskva. Na základe medzinárodnej dohody Vláda v piatok na online... Čítať ďalej
17 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Nestačia

"Ale hneď podotknem, že sovietske vybavenie, ktoré máme v prevádzke, konkrétne MiGy, nie je účinnou zbraňou proti zbraniam teroru. Ich zastarané rakety, radary a palubné radary nemôžu byť veľmi účinné. Aby ste dosiahli úspech v protiofenzívnej operácii, musíte: zastaviť nepriateľa (jeho útočné akcie). Potom - získať prevahu vo vzduchu, čo sa dá dosiahnuť pomocou moderných výkonných zariadení protivzdušnej obrany a moderných stíhačiek. To zabezpečí prevahu vo vzduchu na okupovanom území a naruší logistiku zásobovania nepriateľa palivom a muníciou. Potom bude protiofenzívna operácia odsúdená na úspech", vyhlásil plukovník Ignat.

Chcú lepšie

Ako vysvetľuje ukrajinské  letectvo, na porazenie Ruska Kyjev skutočne potrebuje viacúčelové moderné západnélietadlá štvrtej generácie, ako je F-16.

Air Defender 2023: Slovensko sa zapojí do ČISTO OBRANNÉHO najväčšieho cvičenia NATO v histórii
Od 12. do 23. júna 2023 sa pod vedením Luftwaffe uskutoční najväčšie cvičenie nasadenia v histórii NATO Air Defender 2023. Pôjde o najväčšie cvičenie leteckých operácií v doterajšej histórii NATO, informuje Bundeswehr na svojich stránkach.... Čítať ďalej
17 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme