Fico a Gašpar zverejnili nahrávky, ktorými usvedčili Eduarda Hegera z klamstva
12 | 03 | 2023 I Eka Balaskova

V nedeľnej diskusnej relácii na TA3 sa v dueli stretli Robert Fico (Smer-SSD) a Eduard Heger (Demokrati). Následne po tom na tlačovej besede strany Smer prišli Robert Fico a Tibor Gašpar s ďalšími nahrávkami, ktorými usvedčili Eduarda Hegera z klamstva.

Skrátenú TB vám prinášame v doslovnom prepise.

Robert Fico

„Ďakujem pekne, dámy a páni, je to pravdepodobne dosť netradičné, že robíme v nedeľu tlačovú konferenciu, ale považujem za veľmi správne zareagovať na vyjadrenia verejného typu, ktoré dnes urobil v diskusnej relácii v televízii TA3 odvolaný premiér Heger. Jeho vyjadrenia sa dotýkali predovšetkým oblasti kriminalizácie opozície. Na tieto vyjadrenia sa sústredím spoločne s Tiborom Gašparom. Potom tam boli ešte dve, alebo tri klamstvá, na ktoré zareaguje na záver Robert Kaliňák.

Čo teda dnes pán Heger, odvolaný premiér povedal, zopakoval ako niečo, za čím si stojí. Pravdepodobne netušil, že sú k dispozícii rôzne dôkazy, ktoré presne potvrdzujú opak jeho tvrdení a ja teda začnem tou základnou charakteristikou, kde pán Heger otvorene slovenskej verejnosti pripomína, že slovenská polícia má voľné ruky, môže si robiť, čo chce. Pokiaľ ide o trestné stíhania, politici do toho nezasahujú, neexistujú žiadne politické objednávky na likvidáciu Smeru a on v podstate ako svätý za dedinou o ničom nevie a o ničom nebol nikdy informovaný.

Toto je podstata tvrdení pána Hegera, ktoré sa objavili nie len v predchádzajúcich dňoch, týždňoch a mesiacoch, ale toto je podstata vyjadrenia pána Hegera, ktoré sme mali možnosť počuť dnes všetci už v spomínanej televíznej diskusii.

Dovoľte na veľmi krátkej časovej ploche potvrdiť a preukázať, že Heger klame s tým, že klamstvo vôbec bolo použité už od roku 2018 až do roku 2020 a potom počas celých troch rokov vládnutia, ako taká metóda, ktorou si myslia, že obalamutia ľudí na Slovensku, ale veľmi sa mýlia.

Ak ma pamäť neklame, pán Heger sa stal predsedom vlády Slovenskej republiky po odchode Igora Matoviča v apríli 2021, po roku vládnutia Igora Matoviča. Už vtedy sa začali objavovať veľmi nepríjemné informácie, že polícia a špeciálna prokuratúra hrubo manipulujú trestné konania a že sú tu konkrétne objednávky na konkrétnych ľudí, predovšetkým z prostredia Smeru. Účelom týchto objednávok bolo, týchto ľudí dostať do väzby a znemožniť im politickú prácu, čo by teda malo zobrať Smeru aj nejakú paru z kotla a že by ten Smer nebol schopný byť úspešný v parlamentných voľbách. Pripomíname teda prvý dôležitý moment pánovi Hegerovi. A to je 10. máj 2021.

Robert Fico pustil 30-sekundovú nahrávku, ktorá podľa neho preukazuje manipuláciu s trestnými konaniami. Priznanie Eduarda Hegera!
Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar by mohol byť na zvoliteľnom mieste na kandidátke Smeru-SD. Líder strany Robert Fico mu ponúka miesto. Predseda Smeru pustil v relácii 30-sekundovú nahrávku, ktorá podľa neho preukazuje manipuláciu s trestnými... Čítať ďalej
12 | 03 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

10. mája, pán Heger, 2021 ste sa zúčastnili tajného stretnutia najvyšších ústavných činiteľov na pôde SIS, kde ste prvýkrát dostali informácie o hrubých manipuláciách v trestnom konaní, o tom, ako sa tlačí na svedkov, ako sa pracuje s udavačmi, ako tu existuje vybraná skupina vyšetrovateľov, prokurátorov a sudcov, ktorí dostali jasné politické zadanie. A to je – za každú cenu zlikvidovať opozíciu.

Napriek tomu, že ste si mysleli, pán Heger, že toto stretnutie zostane utajené a že nebudete musieť nikdy slovenskej verejnosti povedať obsah tohto tajného stretnutia, ten tlak bol tak obrovský, že SIS spracovala správu a táto správa bola v máji 2021, ak si pamätám dátum, tak to bol 26. máj, doručená do NR SR. Táto správa bola prečítaná predsedom Národnej rady, ale vo vyhradenom režime, neboli tam prítomné médiá. Napriek tomu, že ju teraz nebudem citovať, len skonštatujem, čo táto správa hovorila.

Táto správa veľmi jasne potvrdila existenciu skupiny vyšetrovateľov, ktorí pracujú s udavačmi, manipulujú týchto udavačov s cieľom, aby vopred určené osoby aj z prostredia politických strán boli kriminalizované, obvinené a vzaté do väzby. Správa hovorí o nebezpečenstvách, pokiaľ ide o takéto výpovede udavačov, lebo títo udavači sú všetko ľudia s kriminálnym prostredím a tieto výpovede robia len preto, aby možno získali nejakú dohodu o vine a treste, alebo inú formu zmiernenia.

Čiže už v máji pán Heger, od 10. mája viete, čo sa na Slovensku deje a 26. mája to máte aj písomne. Lebo táto správa SIS bola v režime, ku ktorému sa vy, ako predseda vlády viete dostať kedykoľvek a ste sa určite aj dostali.

Teraz nám dovoľte, aby sme pripomenuli nahrávkami, aj novými, o aké metódy práce išlo. Ako teda tí policajti, ako tí vyšetrovatelia, ktorí pracujú na NAKA, bavíme sa len o NAKA, o ničom inom. To bola operatíva, operatívni policajti a vyšetrovatelia. Aké metódy používali a čo robili. Ja by som teraz poprosil, aby sme pánovi Hegerovi, premiérovi v demisii, pripomenuli, čo hovorí bývalý šéf operatívnych policajtov na NAKA, pán Kaľavský. Ja by som poprosil o prvú nahrávku.

Ako v rámci takáčovcov prvý krát som sa oboznámil s tým, že je tu nejaký Kmeťo, údajný takáčovec, ktorého nastavujeme ja, Bučko, Magula, aby vypovedal proti advokátovi Ribárovi a iným takáčovcom veci, ktoré si nepamätal, nevedel, doslova my sme im rozprávali, ako mal vypovedať. Bolo to stále pred výsluchom. Navádzali sme ho na nepravdivé informácie, ktoré neskôr vypovedal. Nám išlo len o to, aby to potvrdili ďalší dvaja, alebo traja ľudia. Peter Petrov o tom vedel.

Ďakujem pekne. Toto je potvrdenie od šéfa operatívcov NAKA, pána Kaľavského, ako sa robilo s takzvanými udavačmi, alebo ľuďmi. Ako boli tlačení do výpovedí, ako im presne dávali inštrukcie. O tomto sme mali veľa tlačových konferencií, policajti, že čo všetko majú títo ľudia porozprávať.

Chcem vás informovať, dámy a páni, že k tomuto pánovi Kmeťovi, v súvislosti s pánom Ribárom, sú k dispozícii neskutočné dôkazy a ja verím, že budú v krátkom čase zverejnené. Tieto dôkazy potvrdzujú, že aj samotný Kmeťo, hoci s nami nikdy nič nemal, nikdy ho nikto z nás nepoznal, bol tlačený vyšetrovateľmi a operatívcami NAKA, aby si vymýšľal na Fica, na Kaliňáka, na Smer rôzne veci. Toto je typická práca policajtov na NAKA, o ktorej samozrejme vedel Heger. Lebo vedel o tom od toho 10-teho na tom tajnom stretnutí a potom si prečítal správu SIS. Poprosím teraz ďalší výsluch Jána Kaľavského, aké metódy používali policajti, o ktorých vedel Heger. Nech sa páči.

A vravím, telefonáty v duchu, že môžeme zastreliť deti bývalých kolegov, tak to už je cez čiaru. Proste ja už som ďalej nemohol sa na tom participovať. My sme ľudí naozaj lámali, psychicky týrali a to aj prostredníctvom Petrova.

Ďakujem pekne. Dámy a páni, šéf operatívy NAKA hovorí, telefonáty v duchu, že môžeme zastreliť deti bývalých kolegov, tak to už je cez čiaru. Proste ja už som ďalej nemohol sa na tom participovať. My sme ľudí naozaj lámali, psychicky týrali a to aj prostredníctvom Petrova. O tomto všetkom Heger vedel od 10. mája 2021. Poprosím ešte jednu nahrávku, ktorá sa týka šéfa operatívcov NAKA, pána Kaľavského.

Policajnému prezidentovi Gašparovi a mnohým iným účelovo sme zamieňali kvôli tomu, aby neskôr dostávali vyhrážajúce správy a listy od nejakých neprajníkov, až potom od rodiny.

O tomto už tiež sme informovali v minulosti. Policajti hovoria, listy policajnému prezidentovi Gašparovi a mnohým iným účelovo sme zamieňali kvôli tomu, aby neskôr dostávali vyhrážajúce správy a listy od nejakých neprajníkov, až potom od rodiny. Jednoducho čakali, že Tibor Gašpar sa možno obesí, alebo sa pokúsi o samovraždu. Toto boli metódy práce, o ktorých sa hovorilo 10. mája na tajnom stretnutí a hovorí sa o týchto metódach práce v tajnej správe SIS.

Dámy a páni, čo urobil tento človek – Kaľavský. Pán Kaľavský veľmi správne sa rozhodol, že navštívil pána Hegera a pravdepodobne mu chcel pripomenúť, že pán Heger, napriek tomu, že o tom viete, lebo ste boli na tajnom stretnutí a čítali ste správu SIS, tak ja by som vám chcel porozprávať pán Heger, čo všetko my v tej polícii preboha vystrájame. Ako lámeme ľudí, ako sa tu udávajú ľudia bez dôkazov, ako sa ľudia týrajú, ako nám hovoria kolegovia, že môžeme zastreliť deti ľudí, ktorí sú vypočúvaní a ďalšie a ďalšie strašné veci. Dovoľte mi preto, aby sme si teraz pustili ďalšie vyjadrenie pána Kaľavského.

My sme mali zákaz byť informovaný nadriadeným o akýchkoľvek akciách. Ja som sa kvôli tomu stretol, pán sudca, aj s pánom premiérom Hegerom v kancelárii TIPOSu, pána Kaňku, kde som mu ozrejmil, ako funguje polícia.

Ďakujem pekne. Čo viac k tomu dodať. Videli ste, ako habkal dnes Heger, keď som mu to pustil. Kaľavský potvrdzuje, nakoniec to stretnutie potvrdil dnes aj pán Heger, že sa stretol v kancelárii TIPOSu u pána Kaňku, blízkeho priateľa pána Hegera, ktorý je dnes obvinený zo závažnej ekonomickej trestnej činnosti a porozprával mu všetko, ako to funguje na polícii. Čiže Heger to mal nie len od 10. mája a zo správy tajnej služby z 26. mája. Mal to z prvej ruky. Mal to od človeka, ktorý, ako som pred chvíľkou preukázal, o tých veciach začal otvorene hovoriť.

Viete, čo je šokujúce? Neviem, aký to bol presne deň, vieme to dohľadať, aký to bol deň. V ten istý deň, ako ho informoval – Kaľavský Hegera, čo sa deje v polícii a potvrdzoval mu všetky svinstvá, Heger sa kontaktoval s Matovičom a Mikulcom, musel sa s nimi kontaktovať. Pretože čo sa stalo ráno na druhý deň? Ráno na druhý deň vykopli dvere Kaľavskému a ho zadržali. Nech mi niekto nepovie, že je to náhoda.

Porozprával Kaľavský Hegerovi také veci, že Heger nevedel, čo sa bude ďalej diať, hoci o nich vedel. Ale nevedel, že či náhodou nepôjde Kaľavský pred médiá a nezačne o tom otvorene rozprávať, tak rýchlo vybavili, že tohto človeka treba odstrániť, podobne, ako treba odstrániť každého jedného, kto by chcel o týchto otázkach hovoriť.

Saková: Heger vedel o zneužívaní polície
Eduard Heger, odvolaný premiér, mohol predísť tri roky trvajúcemu chaosu a vojne v polícií, no neurobil tak, tvrdí Denisa Saková (Hlas-SD). Usúdila tak podľa výpovede Jána Kaľavského, bývalého šéfa operatívcov NAKA, ktorý 7. marca vypovedal na... Čítať ďalej
12 | 03 | 2023 | Eka Balašková

Pani Santusová chcela vyšetrovať zločiny čurillovcov – zlikvidovaná. Vyšetrovací tím Oblúk – zlikvidovaný. Zurjan – zlikvidovaný. Pčolinský – zlikvidovaný. Ďalší a ďalší – zlikvidovaní. Pán Heger tvrdí, že neexistovala nikdy žiadna objednávka na likvidáciu Smeru. My sme predsa opakovane púšťali nahrávky a to boli nahrávky legálne získané z kancelárií NAKA, že čurillovci sa bavili o tom, že existuje objednávka, že treba robiť Fica, Pellegriniho, Kaliňáka, treba urobiť zo Smeru zločineckú organizovanú skupinu a tak zničiť celú opozíciu. To sú výroky, ktoré už dnes každý pozná. A bude Heger tvrdiť, že to tak nie je, vraj žiadna objednávka neexistovala. Tak si vypočujte, čo hovorí Kaľavský ďalej, ohľadne objednávky na Smer.

Ďalšia vec, ktorej som sa ja už potom neskôr aj zľakol, bolo, keď v kancelárii Jána Čurillu ma zoznámil Ján Čurilla s prokurátorom Repom a ten mi povedal, že „Sem s dôkazmi na Roberta Fica, máme úlohu – jednoznačne musíme urobiť SMER.“ Ja som vtedy v podstate už videl, že to ide do extrému.

Takže. Predstavovať pána prokurátora Repu netreba, synovec známeho sudcu Najvyššieho súdu, pána Klimenta, prokurátor špeciálnej prokuratúry, ktorý sa teraz dosť aj potí, keď chodí na tlačové konferencie, lebo vie, že je zle. Šéf operatívy NAKA potvrdzuje, že Čurilla ho zoznámil s prokurátorom Repom a ten mu povedal: „Sem s dôkazmi na Fica, máme úlohu, jednoznačne musíme urobiť Smer.“ Toto hovorí prokurátor špeciálnej prokuratúry, preboha! Tento prokurátor okamžite by teraz mal si zabaliť všetky veci, mal by ísť domov a mal by sa triasť, či pre neho nepríde NAKA a nebude náhodou obvinený z najzávažnejších trestných činov, aké existujú. Ale on bude chodiť na tlačové konferencie a bude rozprávať ďalšie veci.

Dámy a páni, to je ten istý Repa, ktorý sa spoločne so Šurekom vyhrážal pánovi Bučekovi, až sa dobre pamätám tie mená. Pamätáte si, že čo sa mu bude diať, že mu vrtuľník pristane a tak ďalej, a tak ďalej. Pán Heger, o tomto všetkom ste vedeli. Odkiaľ dostal ten špeciálny prokurátor Lipšic a jeho ľudia, ako je Repa úlohu, že majú zlikvidovať opozíciu? Odkiaľ dostali tento pokyn vyšetrovatelia od Čurillu, keď hovorili, že treba urobiť zo Smeru zločineckú skupinu? Veď to aj urobili! Veď predsa na jar 2022 nám bolo vznesené obvinenie, že sme založili organizovanú zločineckú skupinu a chceli nás všetkých pozatvárať. Niektorých aj pozatvárali, ale potom im to komplet celé vybuchlo.

Z týchto nahrávok a dôkazov, ktoré sme teraz jasne ukázali, jednoznačne vyplýva, jednoznačne vyplýva, že Heger o všetkom vedel. O všetkom bol informovaný, vedel o objednávke na Smer a so všetkým súhlasil. A čo je ešte horšie, on týchto čurillovcov, zločincov, ako aj tých zločincov na špeciálnej prokuratúre chránil. Vypočujte si, čo hovorí Čurilla. Toto je nahrávka, legálna nahrávka, ktorá bola získaná odpočúvaním vyšetrovateľov NAKA, to je kauza čurillovci. Poprosím poslednú nahrávku.

Pretože on teraz čo robí ohľadne toho, čo je, že nás majú realizovať, čo ten chlap robí, ty k*k*t. však to teraz s ministrom, s generálnym, s premiérom to už preberajú, s riaditeľom inšpekčnej služby, vieš, jak oni nás chránia. My sme tu chránená zver teraz, my môžeme byť radi.

Dobre. Čurilla teda, ten zvuk nebol celý na úvod kvalitný, ja to zopakujem. Čurilla v nahrávke hovorí pravdepodobne svojim kolegom tam v kancelárii: Pretože on teraz čo robí ohľadne toho, čo je, že nás majú realizovať, čo ten chlap robí, ty k*k*t.“ Pravdepodobne hovorí o ministrovi, predpokladám, alebo o prezidentovi prezidentovi policajného zboru, pánovi Kovaříkovi. Však to teraz s ministrom, s generálnym, s premiérom to už preberajú, s riaditeľom inšpekčnej služby, vieš, jak oni nás chránia. My sme tu chránená zver teraz, my môžeme byť radi. Toto je všetko júl 2021. predsedom vlády SR je pán Heger a Čurilla hovorí, že všetko sa preberá s premiérom a že ich všetci chránia. My sme tu chránená zver teraz, my môžeme byť radi.

Pán Heger, že ste radšej neboli ticho dnes v televízii, pretože tieto dôkazy, ktoré sme teraz predložili jednoznačne potvrdzujú, a to zopakujem, o všetkom ste vedeli, o všetkom ste boli informovaný. So všetkým ste súhlasili, súhlasili ste s likvidáciou Smeru a ešte ste aj chránili vyšetrovateľov, pretože predsa nie je možné, že obvinení čurillovci dnes sú povyšovaní, majú vyššie platy, vyššie funkcie a ďalej pokračujú vo svojej robote. Ale keď my dáme na stôl tému, že či by napríklad Tibor Gašpar nemal za nás kandidovať, tak každý – no ale on je obvinený. Či by mal Robert Kaliňák kandidovať, ale on je obvinený. Prečo by nemala platiť prezumpcia neviny na všetkých ľudí? Ale v prípade čurillovcov zjavne platí, že nič nie je pravda, oni môžu všetko, môžu pokračovať v čomkoľvek.

Pán Heger bol dnes prichytený pri obrovských klamstvách. Obrovských klamstvách. A my už nemáme žiadne pochybnosti o tom, že túto skupinu, túto skupinu angažovaných policajtov, angažovaných vyšetrovateľov, prokurátorov špeciálnej prokuratúry a niektorých sudcov na Najvyššom súde a na Špecializovanom trestnom súde riadil nie len Matovič spoločne s Mikulcom a Lipšicom, ale že výraznú úlohu v tejto skupine zohrával aj pán Heger.

Pripomínam, nebol na to dnes čas v tej televízii, že pán Heger sa môže tváriť čistý, ako chce. Prosím vás, informujte slovenskú verejnosť o písomnej komunikácii medzi Suchobom, ktorú písal advokátke, myslím, že to písal Valkovej, nejaký mail. A v tom maili bolo napísané, že Suchoba sa sťažoval, čo tu všetci rozprávali na Smer. Ja teraz prídem na Finančnú správu a pýtajú odo mňa peniaze, aby som sa ja dostal k nejakým mojim zarobeným peniazom a ešte mi bolo aj povedané, že časť tých peňazí ide ministrovi. On hovoril o ministrovi Hegerovi, keď bol minister financií. Tak sa nečudujem, že tiež vyhovuje pánovi Hegerovi a podobne Mikulcovi, ktorý má stotisícový úplatok na krku. Aj Hegerovi to vyhovuje, lebo je podozrivý z toho, že nám finančné správy vypaľovali podnikateľov a že mu ten šéf Finančnej správy Žežulka, pomôžte mi s menom, poskytoval nejaké peniaze. Je to písomne napísané. Ak teda stačí, že Suchoba vypovedá na iných a na základe výpovede Suchobu sú ľudia zatváraní, prečo je dnes na slobode pán Heger? Prečo za to, že bral podľa všetkého so Žežulkom peniaze od firiem, vypaľoval tie firmy, nesedí vo väzbe? Spolu s pánom Mikulcom by sa im výborne sedelo v jednej cele. Takže dnes klamstvá a súčasne aj preukázanie týchto klamstiev v priamom prenose. Poprosím ešte dve veci od Tibora Gašpara.

Je to stále ten istý Heger
Koho to ten Matovič má na tých svojich špagátikoch? Vidíte na fotografii nižšie v texte. Teraz už to chce iba pár riadkov k statusu Matúša Šutaja Eštoka (HLAS-SD) na sociálnej sieti. Autor ho nazval "Matovičov kôň Heger prezlečený za... Čítať ďalej
08 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Tibor Gašpar

Dobrý deň, dnes demokrat Heger podal v rámci tej tlačovej besedy, alebo toho dialógu samozrejme viacero takých múdrostí v úvodzovkách a jednou z nich bolo aj to, že on prvýkrát počuje nahrávku, alebo tvrdenia, alebo podozrenia, že jeho minister Mikulec je podozrivý z prijímania úplatku stotisíc. To bolo až tak zábavné, že teda u mňa doma sa na tom zasmiala aj moja staršia svokra, ktorá sa pobavila, pretože samozrejme o podozreniach z toho, že Mikulec je korupčný a že prijal stotisíc, sa už povedalo v médiách iks krát. Ja som chcel len na tomto demonštrovať, že takto nejak treba vnímať všetky dnešné vyjadrenia Hegera, Eduarda Hegera. Neviem, či ho mám nazvať dočasný, poverený, zo strany, ktorá nikdy nebola zvolená, demokrat Heger, lebo toto s demokraciou nič nemá, to je skôr paródia na demokraciu. Celé toto, čo tam predviedol dnes.

Ale ja by som takú nadstavbu dal k tomu ešte, čo povedal Robert Fico dnes vo vzťahu k tomu, o čom pán Heger vie, alebo čo ešte je na pozadí, aké vážne podozrenia okolo tejto osoby. Viete, na tom stretnutí v SIS sme síce naznačili, že sa hovorilo určite čo sa týka manipulácií trestných konaní všeličo, ale si myslím, že stopercentne sa tam spomenula osoba Peter Petrov. To znamená svedok, účelový svedok v niekoľko desiatok kauzách, ktorého naposledy aj Generálna prokuratúra v jednom z rozhodnutí 363 označila za absolútne nedôveryhodného svedka, ale SIS dokumentovala pravdepodobne túto osobu a zistila tie závažné podozrenia, že sa podieľa na manipuláciách, že je ochotný účelovo svedčiť, sám pripravuje ďalších svedkov do niektorých káuz. A ja, aby som vám teraz teda poukázal, aké by mohli byť ešte prepojenia a vzťahy Eduarda Hegera, dokonca na kajúcnikov, lebo už sme tu raz hovorili o Repovi a o tom, ako si tyká s Ľudovítom Makóom, tak vám teraz prečítam z jednej zápisnice o výsluchu svedka, ktorá sa uskutočnila 13. novembra 2021. Je to výsluch vyšetrovateľa, ktorého tiež začali stíhať práve preto, že bol ochotný hovoriť pravdu a povedať o tom, aký je systém na NAKA, aké zverstvá sa tam dejú. Citujem, hovorí ten svedok Tomáš E.:

Áno, na toto som sa dotazoval, na toto sa dotazoval viackrát aj Peter Petrov. Zároveň mi povedal, že keď bude vznesené obvinenie, tak že bude dobre a moje meno posunú ľuďom vyššie, že mi vybavia funkciu na NAKA. Potom mi povedal, rozumej Petrov, že komunikuje s Hegerom, komunikuje s Hegerom, opakujem tretíkrát, komunikuje s Hegerom, ktorý v tom čase bol ministrom financií SR.

To znamená – vyšetrovateľ NAKA dnes zbavený obvinenia, okrem toho, že popisoval, čo všetko mu narozprával Peter Petrov, tak nám povedal aj to, že zrejme existoval vzťah medzi Petrom Petrovom a Eduardom Hegerom. A ja som presvedčený, že áno, pretože ešte zacitujem jednu citáciu, tentokrát zverejnenú na webnovinách, ale bolo to zverejnené aj v iných médiách. Ide o vyjadrenie šéfa NAKA, bývalého šéfa NAKA Zurjana, ktorý povedal okrem iného aj Matovičovi a Hegerovi nasledovné tvrdenie: V predmetom trestného oznámenia Branislav Zurjan uviedol:

Beňa mu spomínal, vieme všetci, kto je Beňa ďalší kajúcnik, že súčasný minister financií Igor Matovič sľúbil SIS navýšenie rozpočtu o 12 miliónov eur, dvadsať, pardon, ak prijmú kajúcnika Ľudovíta Makóa. Ale teraz začína ešte zaujímavejšia pasáž: Môžem kľudne potvrdiť, že ten barter spočíval v tom, ako mi povedal Beňa, že Ľudovít Mako mal vydierať v tom čase pána Hegera, Ľudovít Mako mal vydierať v tom čase pána Hegera, mal ho vydierať v súvislosti so šéfom TIPOSu s pánom Kaňkom, ktorý mal, ako konateľ v nejakej spoločnosti Oliva.

Kde sa stretáva Kaľavský s pánom Hegerom? No v TIPOSe u pána Kaňku. Pán Heger, vy ste, ja použijem také menej vulgárne slovo, vo veľkej hnačke. Ale dá sa povedať, že v sračke. Pretože vy ste jednoducho aj v kontakte s týmito ľuďmi, ktorí sa podieľajú dneska na usvedčovaní, účelovom usvedčovaní nominantov Smeru a ktorí sa používajú na vyprodukovanie týchto káuz.

Viete, zaznelo tam veľa perál, alebo teda zaujímavých vecí, na tej tlačovej besede dnes a na margo toho, že predsa majú voľné ruky ... no jeden odborník povedal, že polícia má voľné ruky len potiaľ, ako to rámcuje zákon, čiže musí konať podľa zákona. Vy ste im teda otvorili ruky úplne. Vy ste ich nechali pôsobiť, ako súkromná eseročka, ktorá sa síce tiež má správať podľa zákona, ale oni to vôbec nekonajú. Na margo toho, že či boli a sú zákonné procesy voči vašim nominantom, ako ste to tu povedali, no rozhodne nie sú. Tých káuz vám prinesieme v najbližšej budúcnosti viac, aby ste si mohli urobiť obraz o tom, ako koná polícia, keď sa jedná o vašich nominantov, priamo o vás, o ministra Mikulca, prípadne o ďalších a ako konala v iných prípadoch. Na to porovnanie je tu veľa dôkazov.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik