Saková: Heger vedel o zneužívaní polície
12 | 03 | 2023 I Eka Balašková

Eduard Heger, odvolaný premiér, mohol predísť tri roky trvajúcemu chaosu a vojne v polícií, no neurobil tak, tvrdí Denisa Saková (Hlas-SD). Usúdila tak podľa výpovede Jána Kaľavského, bývalého šéfa operatívcov NAKA, ktorý 7. marca vypovedal na Špecializovanom trestnom súde. 

Denisa Saková je pohoršená zneužívaním polície na manipulovanie vyšetrovania a tiež informáciami o tom, že Heger bol o všetkom informovaný. Práve ten Heger, ktorý sa vo svojej novej strane oháňa demokraciou. Ján Kaľavský na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) vypovedal, že sa necíti byť vinný a celú obžalobu vníma, ako pomstu. Za Hegerovým konaním však Matúš Šutaj Eštok vidí niekoho iného.

Chaosu v polícii sa dalo predísť

„O tom, že polícia bola zneužívaná, svedkovia vypovedali podľa presných pokynov a tak sa manipulovali vyšetrovania. Presne ako konštatovala správa SIS,“ píše na sociálnej sieti Saková a pripomína Kaľavského tvrdenie, že ak by vtedy Eduard Heger konal, k „vojne policajtov“ vôbec nemuselo prísť.

Heger ako spoluvinník

„Keď ho (Kalavský Hegera, pozn. red) o tom všetkom informoval na spoločnom stretnutí pred dvoma rokmi, rozprával o konkrétnych ľuďoch, trestných konaniach, či skutkoch, ktoré popísal zo svojej praxe, keď pôsobil v NAKA,“rekapituluje Saková.

Nová strana, staré maniere

Podľa Sakovej je paradox, že v novej strane sa demokraciou oháňa práve Eduard Heger.

„Ten, ktorý nesie spoluvinu za všetko zlé, čoho sme boli svedkami posledné tri roky. Vrátane zneužívania polície podľa mnohých svedectiev aj samotných policajtov. Verím, že sa Slovensko nedá oklamať "demokratmi", ktorí nám ukazovali posledné 3 roky, že buď nechápu význam slova demokracia, alebo ho používajú len pred voličmi a konajú podľa svojich záujmov, ktoré nemajú s demokraciou nič spoločné,“uzatvára Saková.

Pokračuje proces s expolicajtom Jánom Kaľavským: POMSTA BÝVALÝCH KOLEGOV, hovorí obžalovaný
Na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku pokračuje v utorok hlavné pojednávanie v prípade obžalovaného bývalého príslušníka Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Jána Kaľavského. Súd koná voči nemu ako proti ušlému. Obžalovaný sa nachádza v... Čítať ďalej
07 | 03 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Pomsta

"Necítim sa byť vinný, vypovedať chcem. Žiaden skutok som nespáchal.  Ide o pomstu mojich bývalých kolegov za to, že som sa rozhodol pravdivo vypovedať o nezákonných postupoch vyšetrovateľov a operatívcov NAKA," vypovedal 7. marca cez telemost na Špecializovanom trestnom súde Ján Kaľavský.

Ten bol v septembri 2021 obžalovaný z viacčinného súbehu pokračovacieho zločinu prijímania úplatku s prečinom zneužívania právomoci verejného činiteľa a zločinu marenia spravodlivosti.

Za všetkým hľadaj ... Matoviča

"Heger bol podrobne informovaný o zneužívaní kajúcnikov na politické účely operatívcom Kaľavským a ktorému na stretnutí doslova povedal, že „ všetko bude v poriadku a takto to nemôže fungovať“... a nakoniec neurobil nič...," konštatuje Matúš Šutaj Eštok.

Je to stále ten istý Heger
Koho to ten Matovič má na tých svojich špagátikoch? Vidíte na fotografii nižšie v texte. Teraz už to chce iba pár riadkov k statusu Matúša Šutaja Eštoka (HLAS-SD) na sociálnej sieti. Autor ho nazval "Matovičov kôň Heger prezlečený za... Čítať ďalej
08 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik