Robert Fico pustil 30-sekundovú nahrávku, ktorá podľa neho preukazuje manipuláciu s trestnými konaniami. Priznanie Eduarda Hegera!
12 | 03 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar by mohol byť na zvoliteľnom mieste na kandidátke Smeru-SD. Líder strany Robert Fico mu ponúka miesto. Predseda Smeru pustil v relácii 30-sekundovú nahrávku, ktorá podľa neho preukazuje manipuláciu s trestnými konaniami.

Dočasne poverený premiér Eduard Heger, ktorý sa stal predsedom novej strany Demokrati, rokuje o predvolebnej spolupráci s ďalšími stredopravými stranami. Obaja to povedali to v diskusnej relácii V politike na televízii TA3.

Predseda Smeru pustil v relácii 30-sekundovú nahrávku, ktorá podľa neho preukazuje manipuláciu s trestnými konaniami.

Šéf operatívcov Národnej kriminálnej agentúry Ján Kaľavský na nej informuje o stretnutí s premiérom Hegerom v kancelárii Tiposu, kde mu mal ozrejmiť aj prácu polície.

Heger priznal, že sa s Kaľavským stretol, a potvrdil aj slová na nahrávke.

Fica však obvinil z klamstva a manipulácie.

"Pri vás je známe, že s nahrávkami manipulujete a zostriháte ich tak, aby to znelo vo váš prospech," podotkol. Zároveň vyzval Fica, aby povedal verejnosti, odkiaľ takéto nahrávky má.

Fico tiež v relácii skritizoval vládu, že nerobí nič proti zdražovaniu potravín.

"Kým iné krajiny hľadajú riešenia ako zníženie DPH na potraviny na desať percent, vláda sa na to len pozerá," skonštatoval s tým, že 40 percent Slovákov žije od výplaty k výplate. Heger tvrdí, že ľuďom dávajú peniaze priamo do vrecka. Spomenul zvyšovanie dôchodkov či zavedenie rodičovského bonusu.

Parlament má podľa Hegera prijať uznesenie, ktorým legitimizuje vládu, aby mohla rozhodnúť a poslať migy na Ukrajinu. Smer za takéto uznesenie hlasovať nebude. Fico však upozornil, že na Slovensku nie je žiadny štátny orgán, ktorý by podľa Ústavy SR mal právo prijať rozhodnutie o vyslaní migov. Odmietol tiež posielanie zbraní na Ukrajinu.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik