Zápas o ovládnutie myslí 8 miliard ľudí
11 | 03 | 2023 I Eka Balašková

Centralizované vlády riadiace spoločnosť, rastúce vyhliadky na svetovú vojnu, rastúce obavy o slobodu prejavu a cenzúru. Totalita nie je ďaleko. Toto je nový druh vojny proti ľuďom o kontrolu nad ich mysľami.

V ostatných rokoch svet súbežne postihlo niekoľko veľkých kríz, ktoré urýchlila pandémia covid-19. V tom období sa začali ďaleko viac prejavovať totalitné praktiky vlád a médií, ktoré nepripúšťajú iný názor, ako oficiálne hlásanú pravdu. Rozširovaniu totalitných právd napomáhajú sociálne siete, cez ktoré sme manipulovaní ďaleko účinnejšie, ako to bolo možné v minulosti cez štandardné masovo komunikačné prostriedky. Kritické myslenie nebolo nikdy potrebnejšie.

Smerujeme k Veľkému resetu

V priebehu niekoľkých krátkych rokov svet prežil pandémiu COVID-19, nútené lockdowny, extrémnu ekonomickú neistotu, nedostatok komodít a pokusy Svetového ekonomického fóra využiť túto kaskádu kríz ako zámienku na začatie štrukturálneho „Veľkého resetu“, píše portál gatestoneinstitute.org. To môže znamenať prísnu reguláciu spotreby potravín a energie niekoľkými ľuďmi.

VOROBELOVÁ: Ak sa nezmení prístup k zdravotníctvu, na zdravie si budeme už len pripíjať!
Nezaradená poslankyňa Národnej rady SR Slavěna Vorobelová sa na svojom facebooku rozpísala o súčasnej dočasne poverenej vláde, ako aj o slovenskom zdravotníctve. Univerzálny expert Heger Poslankyňa pripomenula, že Hegerova vláda oficiálne padla v... Čítať ďalej
11 | 03 | 2023 | Ladislav Kováčik

Covidové škody

Po rozšírení „Wu-chanského vírusu“ sme boli svedkami jednostrannej tvorby pravidiel, ktoré znemožňovali akúkoľvek diskusiu.

To malo za dôsledok zbytočnú smrť desiatok tisícov ľudí, študentom bolo odopreté normálne vzdelávanie, pacienti, ktorým sa nedostalo včasnej diagnostiky a preventívnej starostlivosti trpia oslabujúcimi následkami neliečenej choroby . Malé podniky, ktoré nie sú schopné vydržať dlhodobé zatvorenie, sú definitívne preč. Rovnako preč sú aj úspory strednej triedy. Čoraz viac ľudí sa zadlžuje a zadlžujú sa aj štáty v snahe stabilizovať sociálnu situáciu aspoň najzraniteľnejších občanov.

Gatestoneinstitute.org prízvukuje, že za nič z toho sa vlády neospravedlnili, skôr naopak. „Naratívni inžinieri“ sa podľa nich nemôžu mýliť.

Shutterstock | Buď príjmete oficiálne tvrdenia o covide, alebo ste jeho popierač

Geopolitické domino

Hrozí nám konflikt, aký sme tu nemali od ukončenia Druhej svetovej vojny. „Green deal“ zvyšuje v USA a EU náklady na život, rovnaký dopad má aj ruský vstup na Ukrajinu. Vyvíja sa aj situácia v juhovýchodnej Ázii a bolo by nutné udržať USA, Čínu a Rusko mimo vzájomnej kolízie. Politológovia tu vidia paralelu s vývojom pred oboma svetovými konfliktmi.

Stojíme na novom bojisku

Namiesto guliek po sebe „strieľame“ informáciami a dezinformáciami.  Gatestoneinstitute.org konštatuje, že kým v tridsiatych rokoch minulého storočia Hitler strhával masy svojim agresívnym prejavom, dnes je vyvýšené pódium diktátora nahradené sociálnymi sieťami. Každé „politicky korektné“ online vyhlásenie je odmenené „lajkmi“ množstva neznámych a tak prišli na scénu „influenceri“ – sprostredkovatelia masovej propagandy, ktorá nebola nikdy taká dostupná, ako dnes.

Dráčik fundovane: O Nordstreamovej záhade
Príbeh zverejnený na webovej stránke hračkárstva Dráčik je napísaný naozaj fundovane! Je o záhade a zapeklitej úlohe, ktorú sa podarilo vyriešiť vďaka Káčerovej chybe. Nordstreamová záhada sa vyjasňuje! Britský agent James Bondera... Čítať ďalej
10 | 03 | 2023 | Gabriela Fedičová

Mocným to zachutilo

Na vlnu naratívov naskočili aj vlády. Občan buď poslušne akceptuje vládne pravidlá týkajúce sa COVID-19, alebo je označený za „popierača“. Občan buď poslušne akceptuje rozsiahle a rušivé pravidlá „zmeny klímy“, alebo je označený za „popierača klímy“. Odvážiť sa tvrdiť niečo iné by mohlo mať za následok zákaz vstupu na sociálne siete, profesionálne sankcie alebo dokonca prepustenie z práce.

pixabay.com

V EÚ energie, v USA Bidenov notebook

Európa čelí rastúcej energetickej kríze. Napriek tomu vlády trvajú na opatreniach, ktoré ju spôsobili. Môžu tak spôsobiť smrť tým, ktorých ochranu deklarujú.

Verejnosť v USA sa nedávno dozvedela o cenzúre počas prezidentských volieb, cenzúra bola možná vďaka spolupráci s FBI a jej agentmi.

Ak nesúhlasíš, riskuješ hnev technokracie

Svetové udalosti čoraz viac ohrozujú západnú stabilitu, no nezdá sa, že by vlády mali záujem o diskusiu.  Naopak – čím závažnejší problém, tým viac je presadzovaná jediná pravda a od občana sa očakáva, že bezvýhradne prijme vládou schválené správy šírené online.

TRETIA SVETOVÁ VOJNA? Sme k nej blízko, tvrdí Orbán
Pravdepodobnosť, že sa vojna na Ukrajine zmení na globálny konflikt, rastie, povedal v piatok ráno maďarský premiér Viktor Orbán. Maďarský líder vo svojom prejave v štátnom Kossuth Rádió kritizoval západné hlavné mestá a obvinil spojencov Ukrajiny... Čítať ďalej
11 | 03 | 2023 | Milan Laca

Vojna o osem miliárd myslí

Pri prijímaní toho, čo čítame, preto potrebujeme byť opatrnejší, ako kedykoľvek predtým. Či sa nám to páči, alebo nie, sú tu snahy manipulovať nami. Tak, ako v minulosti, sme obklopení totalitnou propagandou a tá sa vydáva za pravdu. V súčasnosti sa jej možnosti nekonečne rozširujú, uzatvára gatestoneinstitute.org.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik