TRETIA SVETOVÁ VOJNA? Sme k nej blízko, tvrdí Orbán
11 | 03 | 2023 I Milan Laca

Pravdepodobnosť, že sa vojna na Ukrajine zmení na globálny konflikt, rastie, povedal v piatok ráno maďarský premiér Viktor Orbán. Maďarský líder vo svojom prejave v štátnom Kossuth Rádió kritizoval západné hlavné mestá a obvinil spojencov Ukrajiny z podporovania konfliktu kvôli ekonomickým záujmom. „Svet ešte nikdy nebol tak blízko,“ povedal Orbán, k „miestnej vojne“, ktorá sa mení na „svetovú vojnu“. O téme informuje POLITICO.

Orbán tiež hovorí, že Západ je blízko k diskusii o vyslaní vojakov na Ukrajinu. Západné krajiny sú veľmi blízko k serióznej diskusii o možnosti vyslania spojeneckých jednotiek na Ukrajinu, povedal maďarský premiér Viktor Orbán. 

Vo svojom rozhlasovom rozhovore maďarský líder trval na tom, že jeho pozíciu zdieľajú aj iní na celom svete, pričom poukázal na Čínu, arabský svet a Afriku. "Je tu Západ," povedal, "a ostatní." 

Vojnová horúčka
Lídri západného sveta, podľa Orbána, trpia „vojnovou horúčkou“ a „posielajú na Ukrajinu čoraz nebezpečnejšie zbrane“, keďže vysielanie stíhačiek do Kyjeva, ktoré bolo kedysi „považované za tabu“, je už dnes agendou.
 
GALÉRIA PO RUSKOM ÚDERE: To najnovšie z Ukrajiny
Inštitút pre štúdium vojny, americký think-tank, hovorí, že Wagnerove sily zrejme „vstúpili do dočasnej taktickej pauzy“ v tvrdej bitke o Bakhmut. Wagner možno čaká na príchod posíl ruských jednotiek, uviedol ISW. O najnovšom vývoji na Ukrajine... Čítať ďalej
10 | 03 | 2023 | Diana Zaťková
Pôjde aj armáda?
"Myslím si, že sme veľmi blízko k tomu, aby sme so všetkou vážnosťou navrhli, aby vojaci spojeneckých krajín Ukrajiny prekročili hranice a vstúpili na územie Ukrajiny. Takže musím povedať, že svet ešte nikdy nebol tak blízko, aby z lokálnej vojny - koniec koncov išlo o Lugansk a Doneck - vznikla svetová vojna. Pravdepodobnosť toho zo dňa na deň rastie," povedal Orban v rádiu Kossuth.
Nepríčetná únia?
Orbán už predtým povedal, že európske krajiny sú „ako námesační ľudia na streche“, ktorí neustále balansujú na pokraji vojny s Ruskom. Vyhlásil,  že v skutočnosti nepriama vojna už prebieha, pretože Západ dodáva Kyjevu čoraz viac smrtiacich zbraní a môže ísť dokonca tak ďaleko, že pošle „mierové jednotky“.  
 
Pápež o vojne na Ukrajine: Konflikt živený ZÁUJMAMI IMPÉRIÍ! Nielen Ruskej ríše
Na Ukrajine sa odohráva svetová vojna, tvrdí pápež. V nej obhajujú svoje záujmy všetky mocnosti. Národy sú pre nich až na druhom mieste. Podľa Františka je vojna na Ukrajine poháňaná záujmami viacerých mocností, nielen Ruskej ríše. Pontifik to... Čítať ďalej
10 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme