VOROBELOVÁ: Ak sa nezmení prístup k zdravotníctvu, na zdravie si budeme už len pripíjať!
11 | 03 | 2023 I Ladislav Kováčik
Nezaradená poslankyňa Národnej rady SR Slavěna Vorobelová sa na svojom facebooku rozpísala o súčasnej dočasne poverenej vláde, ako aj o slovenskom zdravotníctve.
Univerzálny expert Heger

Poslankyňa pripomenula, že Hegerova vláda oficiálne padla v decembri 2022 v dôsledku vyslovenia nedôvery Národnou radou SR. "Lenže, toto rozhodnutie narazilo ako inak, na pani USAlašenú v Prezidentskom paláci, ktorá si od svojho nástupu do funkcie robí zo slovenského národa dobrý deň pomaly na dennej báze. Dočasným vládnutím, namiesto odvolanej Hegerovej vlády paradoxne a bez hanby, poverila práve členov odvolanej Hegerovej vlády, ktorí nám tu aj naďalej vládnu akoby sa odvolaním očistili od všetkých hriechov a zločinov, čo na národe spáchali," píše poslankyňa.

Podľa Vorobelovej sa tária ako neviniatka a tvrdia, že vládnu v nejakom obmedzenom režime, ktorý je skôr len frázou na ďalšie klamanie voličov. Veď si aj tak táto presluhujúca vláda robí, čo sa jej zachce a nerešpektuje žiadne demokratické pravidlá, a keď sa niekto ozve, že prekračujú svoje obmedzené právomoci, tak sa začnú vyhovárať na nedostatočne presné znenie ústavy alebo im nejaký spriatelený ústavný právnik napíše taký výklad ústavy, aký potrebujú, konštatuje.

„Čaputová v tom, samozrejme, nevidí žiadny problém ani rozpor, a keď náhodou treba, tak ich podrží aj tá časť parlamentu, ktorá ich v decembri odvolala (samozrejme vynímajúc štandardnú opozíciu). Predčasné voľby sú stále len politickou dohodou a nie skutočnosťou. Aj keď sa všetci tvárime, že najlepšie by bolo, keby boli voľby už zajtra, tak realita je taká, že ak vôbec budú, tak nie skôr ako 30.9.2023,“ konštatuje Vorobelová.

Dočasne poverená vláda sa však podľa Vorobelovej postupom času rozpadá aj sama a jednotlivé ministerské stoličky sa uvoľňujú, čo však "očividne nie je problém", pretože Čaputová má na to univerzálnu záplatu, ktorá vyzerá ako Heger a aj sa tak dokonca volá. Naposledy sa tak udialo, keď poverenie vrátil minister zdravotníctva Lengvarský a Čaputová následne dočasne poverila riadením ministerstva práve Hegera. "Takže, premiér Heger, minister financií Heger, minister zdravotníctva Heger, a aké ďalšie ministerstvo tipujete, že obsadí táto „odborne“ podkutá záplata? Jednoducho je to univerzálny expert na všetko,“ píše politička o dočasne poverenom premiérovi.

Heger - dlhý status o Ukrajine, o Slovensku ani preklep
Oficiálny status na profile sociálnej siete s názvom Eduard Heger - predseda vlády SR. Čakali by ste v týchto dňoch niečo o Slovensku? O obyvateľoch Slovenska? Ste/sme jednoducho naivní. (Fakt to neberte v zlom, každý by to čakal.) Celý status je... Čítať ďalej
10 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Choré ministerstvo zdravotníctva

„Čaputová síce straší s úradníckou vládou, ale vyzerá to tak, že tá jej úradnícka vláda sa už pomaly formuje a kým sa dočkáme volieb, tak všetky vládne stoličky obsadí práve univerzál Heger. Dielo bude dokonané a Slovensko sa ocitne (alebo už je?) na pokraji ekonomického kolapsu a sociálneho výbuchu,“ obáva sa Vorobelová.

Ministerstvo zdravotníctva je podľa opozičnej poslankyne dlhodobo a ťažko choré. Na jednej strane síce Vorobelová uznáva, že súčasná vládna garnitúra ho neprevzala práve v ideálnej kondícii, ale na druhej strane tiež dodáva, že "do stavu klinickej smrti ho doviedli práve pomajdanoví ministri a „odborníci“. Vyhliadka na skoré zotavenie slovenského zdravotníctva je teda podľa nej len utópiou, na čom vraj nič nezmení ani univerzál Heger. "Ale nemyslite si, že by bol Heger nejaký vycibrený odborník na zdravotnícku problematiku, skôr sa jedná len o trdlo, ktoré je ochotné podpísať sa pod hocičo. Ideálna bábka v rukách niekoho, hádajte koho?!," píše ďalej poslankyňa.

V závere príspevku sa poslankyňa pýta, či v zdravotníctve nechýbajú náhodou aj tie peniaze, ktoré sme poslali na Ukrajinu. Ako odpoveď na riešenie všetkého v tejto republike sa v posledných mesiacoch podľa nej spomína “Plán obnovy”, ktorý vraj vyzerá možno pekne na papieri , "ale nakoniec sa všetko z neho môže rozplynúť ako hmla," myslí si Vorobelová. 

"A opäť budú ukazovať prstom jeden na druhého. Štát nemôže predsa riadiť predavač vodky, ten nám nanajvýš môže poradiť ako „správne“ piť celý deň, pretože keď sa vládny prístup k zdravotníctvu urýchlene a zásadne nezmení, tak na zdravie si naozaj budeme už len pripíjať s pohárikom alkoholu. Čo mi nepríde ako reformné systémové riešenie a vyhliadka na lepšiu budúcnosť. Tak NA ZDRAVIE, priatelia!," uzatvára politička svoj kritický status.

Zuzana Dolinková z Hlas- SD: Hegerovi sa zdravotníctvo rozsypáva pod rukami!
Podpredsedníčka mimoparlamentného Hlasu-SD Zuzana Dolinková vyzvala dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera, ktorý riadi aj rezort zdravotníctva, aby riešil problémy v systéme. Treba podľa nej okrem iného uvoľniť zdroje do ambulancií, ale aj... Čítať ďalej
10 | 03 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik