Pápež o vojne na Ukrajine: Konflikt živený ZÁUJMAMI IMPÉRIÍ! Nielen Ruskej ríše
10 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

Na Ukrajine sa odohráva svetová vojna, tvrdí pápež. V nej obhajujú svoje záujmy všetky mocnosti. Národy sú pre nich až na druhom mieste. Podľa Františka je vojna na Ukrajine poháňaná záujmami viacerých mocností, nielen Ruskej ríše. Pontifik to uviedol v rozhovore pre švajčiarsky televízny kanál RSI, informuje Guardian.

Imperiálne záujmy na prvom mieste

Na Ukrajine sa odohráva svetová vojna, v ktorej obhajujú svoje záujmy všetky mocnosti, nielen Rusko. Národy sú pre nich až na druhom mieste, uviedol pápež František. "Toto je ďalšia svetová vojna. Začala po častiach, ale teraz už nikto nemôže povedať, že to nie je svetový konflikt. Sú v ňom zapletené veľmoci a bojiskom je Ukrajina," povedal pápež.

Povedal tiež, že konflikt je živený „imperiálnymi záujmami nielen ruského impéria, ale aj ostatných mocností. To je typické pre impérium, že dáva národ až na druhé miesto".

"Na mysli mi tak vyvstáva zbrojársky priemysel. Jeden odborník mi povedal: keby sa rok nevyrábali žiadne zbrane, vyriešil by sa problém hladu vo svete. Je to trh, vedú sa vojny, staré zbrane sa predávajú a nové sa testujú," dodal František.

Poľovačka na zbrane pre Kyjev
Britské špeciálne jednotky začali poľovačku na muníciu pre Ukrajinu. Daily Express: Špeciálne jednotky z Veľkej británie vykonávajú tajné operácie na čiernom trhu, aby zásobovali Ukrajinu. Hľadajú kde sa dá Britské jednotky špeciálneho letectva... Čítať ďalej
09 | 03 | 2023 | Milan Laca

Putin vie, že som k dispozícii

Zopakoval pritom, že je pripravený hovoriť s ruským prezidentom Vladimirom Putinom o mieri. "Vladimir Putin vie, že som k dispozícii," uviedla hlava katolíckej cirkvi v rozhovore. Časť rozhovoru dnes zverejnil aj portál Vatican News, celé interview odvysiela RSI v nedeľu, v predvečer desiateho výročia začatia pontifikátu pápeža Františka.

Pápež, ktorý sa s Putinom niekoľkokrát stretol pred vojnou na Ukrajine, v rozhovore pripomenul, že už deň po začatí ruskej invázie na Ukrajinu vlani vo februári Moskve navrhol, aby sa s Putinom zišli. Dostal však odpoveď, že na to nie je vhodná doba. 

Slová pontifika ale určite nehrajú do nôty našej prezidentke Zuzane Čaputovej, ktorá sa kedysi tak rada chválila fotkami priamo z Vatikánu, a už vobec nie predstaviteľom dočasne poverenej slovenskej vlády. Ktovie, možno Františka minister obrany Naď nazýva dezolátom a najvyšší diplomat Káčer uvrieskaným paviánom.

Čína navrhuje Rusku zostreliť satelity StarlInk
Reuters: Čína radí Rusku zostreliť satelity Starlink. Čína sa chcela naučiť, ako zostreliť satelity Starlink kvôli možnej vojne s Taiwanom. Učenliví partneri Armáda Čínskej ľudovej republiky sa chcela na základe skúseností z ruskej... Čítať ďalej
10 | 03 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik