Čína navrhuje Rusku zostreliť satelity StarlInk
10 | 03 | 2023 I Milan Laca

Reuters: Čína radí Rusku zostreliť satelity Starlink. 

Čína sa chcela naučiť, ako zostreliť satelity Starlink kvôli možnej vojne s Taiwanom. 

Učenliví partneri

Armáda  Čínskej ľudovej republiky sa chcela na základe skúseností z ruskej "špeciálnej vojenskej operácie" na Ukrajine naučiť, ako zostreliť satelity Starlink na nízkej obežnej dráhe, ako aj chrániť svoje tanky a vrtuľníky Pekinag očakáva, že sa pripraví na možnú vojnu s Taiwanom, ktorému USA dodávajú zbrane, uvádza agentúra Reuters, na základe analýzy asi 100 článkov  vo viac ako 20 čínskych vojenských časopisoch.

Vyhýba sa Moskva konfliktu s NATO?
Americká rozviedka hodnotila riziká vojenského konfliktu medzi Ruskom a NATO a Spojenými štátmi. Národná rozviedka sa domnieva, že Rusko nechce priamy vojenský konflikt s NATO. Konflikt nie! Rusko si neželá priamy vojenský konflikt s USA a ... Čítať ďalej
09 | 03 | 2023 | Milan Laca

Študujú družice

Šesť prác vedcov Čínskej ľudovej oslobodzovacej armády sa zameriava na satelitnú sieť Starlink, ktorú spustila SpaceX  Elona Muska. Táto sieť zaručovala bezpečnú komunikáciu ukrajinskej armády aj v prípade útokov na elektrickú sieť krajiny.

Aj drony

Podľa analýzy agentúry, čínski vedci tiež zistili, že Peking by mal venovať viac pozornosti vývoju bezpilotných lietadiel. V článku časopisu Štátnej obrany Čínskej ľudovej republiky Norinco sa uvádza, že drony „prelomia dvere“ budúcich vojen.

Treba sa vedieť brániť

Oficiálny vestník Štátnej správy obrannej vedy, techniky a priemyslu Číny napísal, že kraina by  mala rozvinúť vlastnú schopnosť chrániť vojenské vybavenie pred raketami Stinger a Javelin. Tie predstavujú nebezpečenstvo pre lietadlá a  „spôsobili vážne škody ruským tankom“ na Ukrajine.

Rusko UDRELO! Dnešná noc na Ukrajine (FOTOGALÉRIA)
The Guardian monitoruje - toto sa stalo cez noc, keď Rusko spustilo útok na Ukrajine: Ruské údery zasiahli vo štvrtok skoro ráno ciele na Ukrajine vrátane hlavného mesta Kyjev, čiernomorského prístavu Odesa a druhého najväčšieho mesta Charkov,... Čítať ďalej
09 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik