Emmanuel trúbi do boja!
11 | 03 | 2023 I Milan Laca

The Guardian: Francúzsky prezident Macron oznámil svoj zámer pomôcť Ukrajine spustiť protiofenzívu.

Emmauel Macron informoval  o  svojom zámere pomôcť Kyjevu spustiť protiofenzívu. Vyhlásil to na spoločnej tlačovej konferencii s britským premiérom Rishi Sunakom po summite v Paríži, píše The Guardian. "Keď hovoríme o krátkodobom horizonte, teraz je našou prioritou vojenská pomoc," povedal Macron. Podľa jeho slov sa stále zasadzuje za mierové urovnanie ukrajinskej krízy, ale domnieva sa, že rokovania by sa mali uskutočniť, „keď sa Ukrajina rozhodne, a za jej podmienok“.

Túžba

„Našou túžbou v blízkej budúcnosti je pomôcť Ukrajine  prežiť a spustiť protiofenzívu, ktorú chce viesť,“ povedal francúzsky prezident. Britský premiér Sunak zasa povedal, že obe krajiny chcú, aby „Ukrajina vyhrala túto vojnu“. Preto podporujú Kyjev a cvičia ukrajinských vojakov. Je to nevyhnutné "na začatie ofenzívy a získanie rozhodujúcej výhody na bojisku," dodal britský premiér.

Pápež o vojne na Ukrajine: Konflikt živený ZÁUJMAMI IMPÉRIÍ! Nielen Ruskej ríše
Na Ukrajine sa odohráva svetová vojna, tvrdí pápež. V nej obhajujú svoje záujmy všetky mocnosti. Národy sú pre nich až na druhom mieste. Podľa Františka je vojna na Ukrajine poháňaná záujmami viacerých mocností, nielen Ruskej ríše. Pontifik to... Čítať ďalej
10 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Pomoc

Macron povedal, že Francúzsko, spolu so Spojeným kráľovstvom, plánujú pomôcť Ukrajine v protiofenzíve, o ktorej hovorí Kyjev. V čom presne bude táto pomoc spočívať, Macron nevysvetlil. Pravdepodobne ide o ďalšie dodávky zbraní, zásobovanie ozbrojených síl Ukrajiny spravodajskými informáciami, presun žoldnierov na Ukrajinu, vrátane vojakov regulárnej armáy,  ktorí konajú pod rúškom „dobrovoľníkov“.

Pomáhajú

V januári Macron povedal, že Francúzsko nevylučuje možnosť dodávky bojových lietadiel a ťažkých tankov Leclerc ozbrojeným silám Ukrajiny. Vo februári sa Paríž rozhodol poslať aj kolesové tanky AMX-10RC, ktorých dodávku predpokladajú v najbližších dňoch. Francúzsko už vlani vyslalo na Ukrajinu šesť 155-milimetrových vlečných húfnic TRF1 a dva systémy protivzdušnej obrany Crotale, asi 60 obrnených transportérov, protitankové míny HDP-2A2, ako aj 18 delostreleckých zariadení CAESAR. Okrem toho sa Paríž a Rím dohodli, že túto jar dodajú Kyjevu systém protivzdušnej obrany Samp / T-Mamba, ktorý spoločne vyvinuli.

Poľovačka na zbrane pre Kyjev
Britské špeciálne jednotky začali poľovačku na muníciu pre Ukrajinu. Daily Express: Špeciálne jednotky z Veľkej británie vykonávajú tajné operácie na čiernom trhu, aby zásobovali Ukrajinu. Hľadajú kde sa dá Britské jednotky špeciálneho letectva... Čítať ďalej
09 | 03 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme