Peter Pellegrini vyzýva prezidentku, ukončite tento CHAOS!
09 | 03 | 2023 I Eka Balaskova

HLAS - sociálna demokracia dnes vyzval prezidentku, aby odstránila politický a ústavný podvod Hegerovcov a vymenovala uradnícku vládu. Varovali sme ju, že tento podvod rozvracia štát, a ohrozuje dôveru ľudí v demokraciu. Prezidentka sa rozhodla podporiť Hegerov podvod na ľuďoch a tým  prevzala aj zodpovednosť za chaos a rozvrat v štáte.

Peter Pellegrini pripomenul, že vláda nemá legitimitu ani dôveru v parlamente, napriek tomu vládne. Za vrchol arogancie považuje, že takmer polovicu členov vlády tvoria ľudia zo strany, ktorá si za štátne peniaze už robí kampaň, pritom ešte nie je ani zaregistrovaná. Jedna z otázok sa týkala aj situácie s darovaním lietadiel, kde bola odpoveď Petra Pellegriniho veľmi zaujímavá.

Ako chcú vládnuť?

„Pätinu volebného obdobia, v najťažšej politickej, ekonomickej, aj energetickej kríze máme vládu, ktorej dôvera voličov je najnižšia v histórii existencie SR,“ upozorňuje predseda Hlasu s tým, že vláda nemá ani podporu v parlamente, jej právomoci sú minimálne, napriek tomu chce celé mesiace vládnuť.

„Trojjediný“ premiér

„Sedem kresiel vo vláde kontroluje strana, ktorá nie že neprešla parlamentnými voľbami, ale netuší o nej ani oficiálny register ministerstva vnútra,“ vyčíta Pellegrini a pripomína, že takáto nelegitímna strana si robí kampaň z peňazí daňových poplatníkov.

Demokrati bez politickej kultúry

„Heger, Naď, Káčer, Budaj a ďalší nemajú v sebe ani štipku politickej slušnosti, keď už sú takí veľkí demokrati, aby tak, ako sa to v politickej kultúre patrí, odstúpili zo svojich politických stoličiek? Opustili politické strany, ktorým tieto posty prináležia,“hovorí Pellegrini s tým, že vládu vedie človek bez akejkoľvek legitimity, kontroly a zodpovednosti.

Úradnícka vláda a voľby v júli

HLAS pripomína, že len nedávno si Slovenská republika pripomenula 30. výročie svojho vzniku. „Toto výročie treba naplniť obsahom, a ten obsah nesmie byť faloš, podvod a nepoctivá hra s ľuďmi, lebo sa to kruto vypomstí celej krajine. Extrém už búcha na dvere a pýta si svoj diel na moci. Zastavme tento chaos, kým je ešte čas. Pani prezidentka, prejavte, prosím, zodpovednosť za Slovensko, keď ho dávno stratila vláda aj parlament," vyzval Peter Pellegrini Zuzanu Čaputovú, aby urýchlene vymenovala úradnícku vládu a predčasné parlamentné voľby vypísala na júlový termín.

„Nie je možné, aby prezidentka pred takouto situáciou privrela oči,“ myslí si Pellegrini a varuje pred výraznou radikalizáciou spoločnosti a nástupom extrémistických politických síl.

Taktika

„Na Ukrajine zúri vojna, na Ukrajine zomierajú ľudia. Ukrajina tú pomoc potrebuje, poskytuje ju celá demokratická Európa a Slovensko nemôže byť bokom. Možno, že Slovensko sa blíži, a to by som bol rád, keby sme aj o tom hovorili na tej schôdzi parlamentu, že Slovensko sa blíži k bodu, ak sa podarí darovať tieto naše nepotrebné lietadlá, plus dva-tri malé zbraňové systémy, vyčerpá svoju možnosť vojenskej pomoci a bude môcť definitívne oznámiť, že Slovensko už nemusí doma politicky súperiť, či pomáhať, alebo nepomáhať, lebo my už nebudeme mať čím,“ načrtol Peter Pellegrini. 

https://www.hlavnydennik.sk/2023/03/07/judita-lassakova-indicke-farmyvraj-nie-su-zadarmo-foto

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik