PRIESKUM SMER sa utrhol z reťaze!
10 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

Nový prieskum VOX Politico! Ako zamiešali karty a volebné preferencie Demokrati a Jablko? 

Vox Politico uverejnil najnovší prieskum o tom, ako si stoja naše politické strany pred predčasnými voľbami. Čo je znepokojujúce, nameral veľmi nízku účasť iba 55,9 % rozhodnutých voličov, čo môže naznačovať znechutenie, najmä liberálneho voliča z politiky.

FB/VOX Politico

Do parlamentu by sa dostal na prvom mieste Smer SSD s 21,6 % (38 kresiel), ktorý už značne predbehol Hlas. Hlas si udržal druhé miesto, ale jeho zaostávanie za Smerom sa stále zväčšuje a v tomto prieskume je to už viac ako 5 %. Hlas získal s 16,2 % 28 kresiel.

Nasleduje Progresívne Slovensko s 12,3 % a 21 kreslami. Na štvrtom mieste je Republika s 9,7 % a 17 kreslami. Za ňou SaS s 12 kreslami, OĽANO s12 kreslami, Sme rodina a 11 kreslami a KDH tiež s 11 kreslami (všetci okolo 6 %).

Príspevok od štátu avšak bez kresla by dostali Aliancia (3,5 %) a Za ľudí (3,3 %).

V prieskume sa začínajú objavovať aj čerstvo pozakladané strany ako Demokrati, Jablko, Modrá koalícia, ale keďže prieskum agentúry Vox Politico je priebežný, tieto údaje ešte neodrážajú reálne preferencie strán. Preferencie týchto strán sa naplno odrazia v prieskume asi o dva týždne.

Tváre pandémie sa dočkali: Čekan, Mikas či Mistrík budú čeliť vyšetrovaniu
Dočkajú sa Pavol Čekan, Ján Mikas, Boris Klempa či bývalý kandidát na prezidenta Róbert Mistrík vyvodenia zodpovednosti za to, čo sa dialo počas núdzového stavu a pandémie vyvolanej biologickou zbraňou? Občianske združenie Prinášame nádej podáva... Čítať ďalej
10 | 03 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik