TO JE TÁ SLOBODA SLOVA! RpMS ide TRESTAŤ TA3 a Rádio Frontinus! Za rozhovory z Jeffreym Sachsom a Ľubošom Blahom
09 | 03 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Rada pre mediálne služby (RpMS) na svojom stredajšom (8. 3.) zasadnutí začala správne konanie voči televízii TA3 a Rádiu Frontinus vo veci možnej neobjektívnosti publicistického programu. TASR o výstupoch zo zasadania RpMS informovala jej hovorkyňa Lucia Michelčíková.

Neobjektívny svetoznámy ekonóm

Správne konanie voči vysielateľovi TA3 sa týka programu Tak takto?!, odvysielaného 6. februára s hosťom Jeffreym Sachsom, témou bola vojne na Ukrajine. "V diskusii mohlo dôjsť k nezabezpečeniu objektívnosti a nestrannosti programu aktuálnej publicistiky," spresňuje dôvod iniciovaného správneho konania Michelčíková.

Ako vždy - Blaha

Správne konanie voči Rádiu Frontinus sa týka programu Debata Na telefón s hosťom - poslancom Národnej rady SR za Smer-SD Ľubošom Blahom. "V programe mohlo dôjsť k porušeniu povinnosti zabezpečiť objektívnosť a nestrannosť programu aktuálnej publicistiky a k porušeniu zákazu skrytou formou podnecovať nenávisť na základe národného pôvodu, štátnej príslušnosti a príslušnosti k národnosti," informovala Michelčíková.

Remišovej nechápavý úsmev - tisíce na môj luxus? Veď nie je dizajnový!
Ministerka Remišová sa na palube vládneho špeciálu, odkúpeného od niektorého z arabských šejkov, usmieva. Má rada luxus. Očividne. Najmä ten, ktorý je za štátne peniaze. Teda, za štátne - za tie, ktoré jej zverili občania. Aj tí, ktorým nadáva... Čítať ďalej
09 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

RpMS sa venovala aj príspevkom na online platformách. V tejto súvislosti zhodnotila neúčelnosť začatia správneho konania vo veci šírenia nelegálneho obsahu v komentároch k príspevku "V osade Svínia majú problém s premnoženými potkanmi. V Sečovciach zas s fetovaním toluénu", ktoré sa objavili na stránke Informácie bez cenzúry na platforme Facebook.

Rovnako tak RpMS postupovala v prípade obsahu komentárov k videu na kanáli Hubert Pisecny na platforme Youtube, obsahujúce vyjadrenie "Najhoršia rómska osada je podľa pracovníkov kastračného programu v Sečovciach". "V oboch prípadoch po eskalácii kanceláriou rady prevádzkovateľ platforiem potenciálne nelegálny obsah odstránil," vysvetlila hovorkyňa RpMS.

Odnímanie frekvencií

Regulátor tiež odňal žilinskú a prešovskú frekvenciu Rádiu Goldies za nevyužívanie týchto frekvencií, sankciu vo forme upozornenia na porušenie zákona v prípade nevyužívania svojej žilinskej frekvencie uložil rada Rádiu Rebecca.

RpMS tiež udelila autorizáciu poskytovania audiovizuálnej mediálnej služby na požiadanie (AVMS) 38 subjektom, ktoré v minulosti podľa zákona oznámili rade začatie poskytovania AVMS a do konca roka 2022 požiadali o udelenie autorizácie.

Za nedostatok personálu v nemocnici BASA?
Ak bude v nemocnici viac ako 90 dní nedostatok lekárov, sestier či pôrodných asistentiek, môže to dostať vedenie danej nemocnice až do väzenia. Ak by to spôsobilo smrť viacerých ľudí, mohlo by to znamenať dokonca až 15 rokov za mrežami, píše denník... Čítať ďalej
09 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik