Remišovej nechápavý úsmev - tisíce na môj luxus? Veď nie je dizajnový!
09 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

Ministerka Remišová sa na palube vládneho špeciálu, odkúpeného od niektorého z arabských šejkov, usmieva. Má rada luxus. Očividne. Najmä ten, ktorý je za štátne peniaze. Teda, za štátne - za tie, ktoré jej zverili občania. Aj tí, ktorým nadáva rovnako ako jej kolegovia Naď či Káčer. A má ho rada stále a vždy pri sebe. Aj v kanceláriach ministerstva a za "svojim" pracovným stolom na poradách o bohviečom.

Zo správ neustále počúvame, ako zdražovanie pokračuje, koľko budú stáť vajíčka - jedno viac, ako pred pár rokmi celá sliepka, že nebude cibule, že mäso letí hore. naša milá vláda a parlament sa handrkujú o to, či dôchodcom zdvihnú penzie o pol či dokonca až celé jedno percento, alebo či minimálna mzda podrastie o poldruha eura, alebo až o dve, veď to denne sledujete. A tu zrazu toť toto sporovlivé žieňa na ministerstve najväčších zbytočností a nezmyslov!

Ministerstvo luxusu

Nielenže na jedného úradníka v ňom pripadá exkluzívny priestor viac ako 22 metrov štvorcových, čo je raz toľko ako na iných ministerstvách. (Zdroj plus.noviny.sk.) A to už ani nepíšeme, koľko osobných metrov štvorcových na pracovisku pripadá na jedného lekára, zdravotnú sestru či učiteľa alebo vedca na akadémii či robotníka za pásom vo fabrike. Nuž, Neobyčajne "obyčajná" Veronika. Ale nielen to akosi "nezaujíma" hlavný informačný prúd na Slovensku v prípade gazdovania ministerky. npríklad - konferenčný stôl z Nemecka za 14 tisíc eur, alebo luxusnú taliansku sedačku za 8 tisíc aj sto eur k tomu. (Zdroj ta3.com https://www.ta3.com.) Argument pani ministerky? Niečo v tom zmysle, že úsmev, začervenanie sa a habkanie v štýle - ale veď to nie je dizajnový nábytok. Nehovoriac o tom, ako nákupom takéhoto zariadenia v Nemecku a v Taliansku pre naše ministerstvo opľula našich nábytkárov. Veď v médiách často vyspevuje ódy o podpore domácej výroby.

Hlavne nech ju to nič nestojí

O tom, že ministerka Remišová si robí predvolebnú kampaň za peniaze jej zverenému ministerstvu vo výške asi pol milióna eur, sme už písali. Jej, alebo ňou vydávaný časopis Lepšie Slovensko totiž nie je ničím iným, ako jej samochválou. "Propagačný text sa na prvej dvojstránke časopisu ešte pridŕža témy. „Na nové eurofondy sme pripravení medzi prvými“ hlása nadpis. No okrem informovania o schválení programu, ktorý poskytne Slovensku 13 miliárd eur v eurofondoch, sa na nej nachádzajú aj dve fotografie šéfky rezortu.

 

Zdroj: Aktuality.sk

Nezanedbateľnú časť však tvoria texty o takzvanej „antibyrokratickej revolúcii“, s ktorou prišlo práve ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI)." Všimli si dokonca aj provládne Bárdyho Aktuality. sk. A to už je naozaj čo povedať.

A môžeme pokračovať

"Ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí) nevie čerpať eurofondy, ale dokáže rozhadzovať peniaze štátu "vidlami""Ale nie na to, čo Slovensko potrebuje, ale klientelisticky firmám rodinných príslušníkov svojich zamestnancov," vyhlásil  podľa agentúry TA SR podpredseda mimoparlamentnej strany Hlas-SD Richard Raši. Poukázal pritom na podľa neho ukážkový príklad klientelizmu a rodinkárstva na Ministerstve investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR. Ide o projekt manažmentu údajov vo verejnej správe, v ktorom ide o čistenie dát, ktoré má štát k dispozícii, aby sa roztriedili, aktualizovali a dali vhodne používať."

A prezidentka zas opäť iba citlivo vníma

Dá sa od nej niečo iné očakávať? Už naozaj nie. Musíme sa zmieriť s presvedčením, že je jej to úplne, ale úplne fuk. Lenže, tak, ako sa tento rok budú konať oneskorené predčasné voľby po takmer roku vládnutia vlády v demisii, tak raz budú aj prezidentské voľby na Slovensku, ktoré si z donútenia prežilo jedno prezidentské volebné obdobie bez záujmu hlavy štátu o jeho občanov, jeho prosperitu a jeho renomé na domácej scéne.

Zabudnite na Makóa a Imreczeho. Sú to "amatéri"
Marica Pirošíková, advokátka pri Európskom súde pre ľudské práva potvrdzuje už okrídlenú vetu opozície, že „byť kajúcnikom sa oplatí“. A hoci nás policajný prezident, špeciálny prokurátor a kadekto z vlády presviedča, že to hovoria len ľudia kúpení... Čítať ďalej
08 | 03 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme