Iránska munícia pre Rusko: 100 miliónov nábojov, 300 000 rakiet!
09 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

Tajná cesta nákladných lodí obvinených z dodávania munície Rusku! Plavidlá plaviace sa pod ruskou vlajkou vraj prevážajú z Iránu do Ruska milióny nábojov a státisíce rakiet. A Irán plánuje poslať ďalšie, uviedol bezpečnostný zdroj pre Sky News.

Zdroj tvrdí, že dve nákladné lode pod ruskou vlajkou odplávali v januári z iránskeho prístavu, smerovali do Ruska cez Kaspické more a niesli približne 100 miliónov nábojov a približne 300 000 rakiet. Súčasťou zásielok bola údajne munícia do raketometov, mínometov a guľometov.

Zdroj uviedol, že Moskva zaplatila za muníciu v hotovosti. Objem údajnej vojenskej pomoci nebolo možné nezávisle overiť. Jeden odborník upozornil, že suma bola naozaj vysoká.

Údajná pomoc dopĺňa predchádzajúce obvinenia, že Teherán poskytol Moskve stovky bezpilotných lietadiel, ktoré zohrali úlohu pri pokusoch o zničenie ukrajinskej energetickej infraštruktúry.

Rusko naďalej využíva Irán ako ‚zadnú základňu‘,“ uviedol bezpečnostný zdroj a opísal úzke vojenské väzby medzi oboma krajinami.