Vyhýba sa Moskva konfliktu s NATO?
09 | 03 | 2023 I Milan Laca

Americká rozviedka hodnotila riziká vojenského konfliktu medzi Ruskom a NATO a Spojenými štátmi.

Národná  rozviedka sa domnieva, že Rusko nechce priamy vojenský konflikt s NATO.
Konflikt nie!

Rusko si neželá priamy vojenský konflikt s USA a  NATO, ale existuje možnosť eskalácie situácie na Ukrajine. Informuje o tom verejná časť správy amerických spravodajských služieb s hodnotením "globálnych hrozieb", ktorá je zverejnená na stránke riaditeľky Národnej spravodajskej služby Spojených štátov Avril Haynesovej.

Sú opatrní

Zo správy vyplýva, že ruská vláda sa doteraz vyhýbala akciám, ktoré by mohli dostať konflikt na Ukrajine za jej hranice. Americká rozviedka zároveň vyhodnotila riziká eskalácie ako významné.

Čína varuje USA: Smerujeme k nevyhnutnému konfliktu s USA a posilňujeme vzťahy s Ruskom!
Čínsky minister zahraničných vecí varuje pred možným konfliktom s USA a víta vzťahy s Ruskom! Na tlačovej konferencii Qin Gang pokarhal Washington za jeho politiku na Taiwane a incident s balónom, pričom ocenil vzťah Pekingu s Ruskom, informuje... Čítať ďalej
07 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

"Výzva" stále platí

Americké spravodajské agentúry tiež dospeli k záveru, že Moskva  zostane pre Washington  v kľúčových oblastiach v nasledujúcich 10 rokoch obrovskou výzvou.

Ani USA nechcú

Denník The Wall Street Journal informoval,  že Spojené štáty nie sú pripravené na novú éru konfliktu s „veľmocami“ reprezentovanými Ruskom a Čínou. Podľa článku  sa Washington v posledných desaťročiach zameral na konfrontáciu rebelov v krajinách Blízkeho východu. Amerika však dnes nevyrába dostatok munície a zbraní, aby sa dostala do konfliktu s poprednými hráčmi svetovej politiky.

Nové kreslo pre Ursulu
La Repubblica: USA považujú kandidatúru šéfky EK na post generálneho tajomníka NATO za prioritu. Washington považuje šéfku Európskej komisie Ursulu von der Leyenovú za prioritnú kandidátku na post generálnej tajomníčky NATO, informovali rímske... Čítať ďalej
08 | 03 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik