Výhovorka o plynovode sa našla
07 | 03 | 2023 I Milan Laca

EK vylúčila možnosť vyšetrovania teroristických útokov na Nord Stream v Haagu.

Explózie na plynovode Nord Stream nebude vyšetrovať Medzinárodné centrum v Haagu, vyhlásil  na brífingu v Bruseli hovorca Európskej komisie Christian Wiegand.

NIE!

Wiegand hovoril o vytvorení Medzinárodného centra pre vyšetrovanie zločinov agresie na Ukrajine, ktoré bude sídliť v Haagu. Novinári sa ho spýtali, či toto centrum bude vyšetrovať aj teroristické útoky na Nord Stream. „Nie. Zločiny agresie sa týkajú vojnových zločinov spáchaných najvyššími politickými a vojenskými predstaviteľmi krajiny... Ako sme už viackrát povedali, pokiaľ ide o ropovody, vyšetrovanie by mali vykonávať vnútroštátne orgány, “ odpovedal hovorca  EK.

Záplava americkej techniky v Poľsku(VIDEO)
Záplava americkej vojenskej techniky v Poľsku. V internete sa objavili fotografie veľkého množstva americkej vojenskej techniky, pravdepodobne v prístave Gdynia v Poľsku. Informuje o tom Agenzia Nova. Čo tam je Podľa predbežných údajov sú v... Čítať ďalej
06 | 03 | 2023 | Milan Laca

Nekto iný?

Dohoda o zriadení medzinárodného centra bola podpísaná 4. marca, uviedol tiež Christian Wiegand. „Približne pred mesiacom predsedníčka EK Ursula von der Leyenová oznámila vytvorenie takejto štruktúry.“ V praxi sa centrum stane súčasťou existujúceho spoločného vyšetrovacieho tímu Eurojustu.

Podozrenie

Držiteľ novinárskej Pulitzerovej ceny Seymour Hersh  uverejnil začiatkom februára článok, z ktorého vyplýva, že americká CIA sa priamo podieľala na príprave výbuchu na plynovodoch. Nemecký veľvyslanec v Rusku Geza Andreas von Geyr  vyhlásil, že vyšetrovanie incidentov Nord Stream ešte nebolo ukončené. Úmyselné kroky vedúce k takýmto incidentom sú podľa neho neprijateľné, ohrozujú medzinárodnú bezpečnosť a vyvolávajú hlboké znepokojenie. Bývalý šéf francúzskej vojenskej misie pri OSN generál Dominique Trencan povedal, že Západ utajuje výsledky vyšetrovania výbuchov na plynovodoch Nord Stream a Nord Stream 2. Podľa neho skutočnosť, že plynovody patria ruskej spoločnosti, naznačuje, že ich výbuchy boli pre  Rusko nerentabilné.

USA si ten plynovod "odpykajú"?
Novinár Seymour Hersh varoval Spojené štáty pred vážnymi následkami likvidácie „Nord Stream“. Zničenie Nord Streamu bude mať hrozné následky pre Spojené štáty, povedal Seymour Hersh v rozhovore pre Democracy Now . Následky "Politické... Čítať ďalej
17 | 02 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme