VIDEO Fico prezidentke: Ak si chcete zachovať zvyšky dôstojnosti, ODVOLÁTE KÁČERA!
07 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

Najvyšší diplomat sa vyfarbil! Povalený minister zahraničia Rastislav Káčer spolu s odvolaným ministrom obrany Jaroslavom Naďom v Michalovciach prerazil ďalšie dno. V diskusii O vojne na Ukrajine dokonca Naďa tromfol! „Naši velikáni by sa z vás dogrcali!“ vrieskal Rastislav Káčer po ľuďoch v publiku. Nazýval ich tiež „podliakmi“ a „paviánmi.“ Dá sa ísť ešte hlbšie?

Verejná diskusia ako totálne FIASKO pre diskutujúcich

Ľudia pískajú a kričia! Verejné nahrávanie diskusnej relácie rezortu diplomacie s názvom "HlbokáOnline" v Mestskom kultúrnom stredisku v Michalovciach sa zmenil na boj dvoch dočasne poverených ministrov s publikom. Ale sme v demokracii a ministri, aj keď odvolaní, by mali zniesť aj iný názor.

Najmä, ak je to názor ľudí, ktorí sa daňami skladajú na ich platy. Najmä, ak ide o občanov krajiny, ktorým títo páni (na čo radi zabúdajú) nemajú panovať, ale slúžiť.

Nižšie klesnúť sa snáď už nedá

Káčerovi počas diskusie však rupli nervy. A na to, že tento pán je diplomat a demokrat, a slušný človek, klesol teda poriadne hlboko. Ľuďom vysvetlil, že je v našom národnom záujme, aby Ukrajina vojnu vyhrala. I to, že k „spravodlivému mieru,“ nijako inak, ako nekončiacim vyzbrojovaním a finančným dotovaním, nedôjdeme. A ľudia na ňom nenechali nitku suchú.

Na názory verejnosti Káčer reagoval ako ozajstný predstaviteľ demokracie, diplomacie a povalenej vlády na Slovensku. „Naši velikáni by sa z vás dogrcali!“ vrieskal Rastislav Káčer po ľuďoch v publiku. Nazýval ich tiež „podliakmi“ a „paviánmi.“ Nuž, veď tak sedel tam so svojim priateľom jaroslavom Naďom. Slušným to človekom, ktorý občanom, ktorý ho platia, nadáva do „opíc“ a „dezolátov.“

Výzva prezidentke

Takmer okamžite potom, ako diskusia skončila, sa k téme vyjadril i predseda opozičnej strany Smer-SD Robert Fico. Ten venoval ostrejšie slová prezidentke Zuzane Čaputovej.

"Vážená pani prezidentka, ak si chcete zachovať zvyšky dôstojnosti, zajtra už nebude Rastislav Káčer poverený riadiť rezort zahraničných vecí. To, čo predviedol v Michalovciach, je neakceptovateľné," napísal Fico na sociálnej sieti a priložil video.

„Vážená pani prezidentka Čaputová, predpokladám, že ste už videli, čo dnes predviedol v Michalovciach odvolaný minister Rastislav Káčer. Ako hrubo a vulgárne dourážal ľudí, kvôli inému názoru. Ako strašil, že Rusko zaútočí na celú Európu. Preto pani prezidentka, ak si chcete zachovať posledné zvvšky dôstojnosti, urobte všetko preto, aby tento človek okamžite skončil. Už dnes je na to neskoro,“ uviedol vo videu.

„Ak tak neurobíte, beriete plnú zodpovednosť za to, čo Rastislav Káčer vystrája,“ dodal.

NAŽIVO: Ľudia v Michalovciach vypískali Naďa a Káčera
Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Rastislav Káčer rokoval v pondelok 6. marca 2023 v Michalovciach s predstaviteľmi samosprávy a zástupcami neziskového sektora. Po uplynutí roka od začiatku vojny Ruska proti... Čítať ďalej
06 | 03 | 2023 | Tibor Malý

Takto vyzerá reálna podpora, keď za ministra Naďa neklikajú najatí Indovia

Po Káčerovom a Naďovom fiasku v Michalovciach sa z reakciami na neakceptovateľné správanie povereného ministra roztrhlo vrece.

Bekmatov: MICHALOVČANIA DALI NAJAVO, ČO SI MYSLIA O VOJNOVÝCH ŠTVÁČOCH

"Takto vyzerá reálna podpora, keď za ministra Naďa neklikajú najatí Indovia. Som rád, že na absenciu názorového oponenta v diskusii o vojne na Ukrajine obyvatelia Michaloviec hlasno upozornili. A presne takto na nich treba. Nimi to síce ani nehne: Naď s Káčerom sa opustia na facebooku a Kajtárová možno vyprodukuje to, čo vždy - komentár žurnalisticky impotentný a intelektuálne vykastrovaný - ale treba demaskovať to, v akej bubline politici s novinármi žijú," uviedol na sociálnej sieti predseda hnutia Socialisti.sk Artur Bekmatov a pridal aj video.

Taraba: Káčer - psychiatrický pacient

"Minister zahraničných vecí Káčer práve skončil debatu v Michalovciach. Nadával tam Slovákom v hľadisku, že sú dobytok a že mu je z nich na grcanie. Ak niekto neveril predstaviteľom Maďarska, že náš minister zahraničných vecí je vážny psychiatrický pacient, mal by si tú debatu naozaj pozrieť," skonštatoval Tomáš Taraba, predseda strany Život NS.

A k jeho statusu priložila komentár aj Romana Tabák: "Pretáčanie tachometrov." Poslankyňa doložila aj trefný titulok o incidente z denníka N.

Tak nevieme akou optikou sa na svet pozerá tento neoliberálny plátok, ale pravdepodobne má okuliare buď úplne zahmlené, alebo priam slepecké.

Generál Viktorín: Realita je iná

 

György Gyimesi: Stret s tvrdou realitou

"Bývalí ministri Naď a Káčer navštívili obyčajných ľudí. Prišli medzi ľuďí ako som ja alebo vy. Dočkali sa však nemilého prekvapenia, namiesto privítania ich čakal stret s tvrdou realitou a hlučný piskot. Ľudia im ukázali aký je rozdiel medzi tým, keď sa politik pred svojimi pánmi z NATO a Bruselu hrá na vojaka a keď napokon čelí bežnému životu a skutočnej vôli ľudí," napísal Gyimesi na sociálnej sieti.

Pohár trpezlivosti obyčajných ľudí podľa neho preteká a už sa neobávajú prehovoriť, keď je ohrozovaná ich vlastná bezpečnosť. "Ich hlas dokonca prekričal aj ministrovu hrozbu, pripomínajúcu komunizmus, keď poznamenal, že je rád, že sú tu, aspoň ich tváre zachytia bezpečnostné zložky. Takto to vyzerá keď sa progresívno- liberálna propaganda stretne s hnevom ľudí... Celkom zvláštny spôsob práce... Kam sme sa to preboha dostali?!," pýta sa Gyimesi.

Heger dneškom v OĽaNO KONČÍ!
MÔJ PRÍBEH V OĽANO SA DNEŠNÝM DŇOM KONČÍ. Dočasne poverený premiér Eduard Heger to odbitím polnoci oznámil verejnosti na sociálnej sieti. Má vraj vlastnú víziu o politike. "Moje pôsobenie v OĽANO považujem za jednu z najdôležitejších životných... Čítať ďalej
07 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Stančík: Odvaha je cesta vpred

Snáď jediný z celého spektra politikov, ktorí sa na sociálnej sieti k incidentu v Michalovciach vyjadrili, to Andrej Stančík vidí odlišne.

"Ministri Jaro Naď a Rastislav Káčer prišli do Michaloviec diskutovať o Ukrajine. Ťažký región, ťažká téma, no netreba sa báť. Je, samozrejme, pohodlnejšie diskutovať v Bratislave, kde sa budeme tľapkať po pleciach, no boj o budúcnosť našej krajiny sa nevybojuje v Bratislave, ale v regiónoch," píše bývalý poslanec.

Podľa neho Káčer s Naďom nie sú politikmi, ktorí by vajatali, či namiesto jasných postojov postovali fotky so psíčkami a mačičkami. Vedia kde patríme, kam chceme ísť a aké majú byť naše hodnoty, myslí si Stančík.

"Bohužiaľ ale niektorí účastníci neprišli kultivovane diskutovať a pýtať sa, ale bučať, kričať a nadávať. Hnus a humus. Ak by boli takými gerojmi v Rusku, dostali by od polície obuškami po hlave a posadili by ich do väzenia, kde by mohli okúsiť to múdre, pokrokové a slobodné Rusko. Obom pánom vyjadrujem podporu za odvahu a samozrejme aj pani moderátorke, Gabriele Kajtárovej. To posledné, čo dnes naša krajina potrebuje je, aby sa jasne orientovaní politici sklonili pred agresívnou kričiacou menšinou a odovzdali krajinu populistom a kolaborantom. Za naše zahranično-politické postoje sa dnes treba postaviť oveľa jasnejšie a odvážnejšie ako kedykoľvek predtým," uzavrel Stančík.

Slovenský Pozemkový fond je v úzkych: Podozrenia z korupcie v OĽaNO!
Ministerstvo pôdohospodárstva dáva od prípadu ruky preč. Pôda pod nominantmi OĽaNO v Slovenskom pozemkovom fonde (SPF) je v plameňoch. Fond čelí obvineniam z tunelovania, korupcie, či dokonca amaterizmu. Kameňom úrazu má byť nadmerný počet... Čítať ďalej
06 | 03 | 2023 | Tibor Malý

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik