Dajte nám zbrane, ale bez zbytočných rečí!
05 | 03 | 2023 I Ivan Brožík

"Na skorumpovanom Ďalekom východe" píše nemecký web alles-schallundrauch.blogspot.com – "herec – prezident opäť požaduje na čo si len pomyslí a čaká na „zázračné zbrane“, ktoré rozhodnú vojnu".

Ukrajinský prezident Vladimir Zelenskyj vyhlásil, že ukrajinské ozbrojené sily trpia nedostatkom delostrelectva, munície, bojových lietadiel a tankov. Zelenskyj na spoločnej tlačovej konferencii so svojím lotyšským kolegom Egilsom Levitsom vo Ľvove uviedol, že pre nedostatok zbraní a munície musí Západ urýchliť dodávky zbraní Ukrajine.

Zaujímavý argument

"Delostrelectvo je to hlavné, čo potrebujeme. Systémy aj munícia, náboje vo veľkom množstve," povedal podľa citovaného webu Zelenskyj. Tvrdil, že Ukrajina potrebuje delostrelectvo nie na to, aby útočilo na ruské územie, ale aby znovu dobylo regióny, ktoré Kyjev stále považuje za svoj majetok. Zelenskyj navyše zaznamenal deficit bojových lietadiel. "Potrebujeme lietadlá. Žiadne rozhovory ani sľuby, len školenie našich ľudí a odovzdanie lietadiel," povedal.

Kritika pomalých dodávok

"Myslím, že určite získame tankovú armádu ," povedal Volodymyr Zelenskyj podľa citovaného zdroja.. "Naše ozbrojené sily sa už cvičia, to sa čoskoro stane. Je tu však určitý deficit."

Na otázku reportérky, ako by sa dali urýchliť dodávky zbraní do Kyjeva, Zelenskij vysvetlil, že o deficitoch je potrebné hovoriť „verejne“.

"A krajiny, ktoré nám pomáhajú, môžu verejne podporovať dodávky rôznych druhov zbraní. Už neexistujú žiadne tajomstvá o tom, aké zbrane máme," povedal na tlačovej konferencii tiež Zelenskyj.

Každý, kto si tu myslí to, čo si chce myslieť, je nula!
V čom sa líšia médiá hlavného prúdu od Matoviča, Šipoša, Naďa, Hegera a mnohých ďalších? Ak sa bližšie pozrieme na to, ako vnímajú demokraciu, tak odpoveď jednoznačne znie - v ničom. Sú úplne rovnakí. Podľa mainstreamu, ako aj podľa toho, čo... Čítať ďalej
05 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik