SMER: RTVS sa stala symbolom TOTALITNEJ CENZÚRY! Veď karta sa obráti (VIDEO)
25 | 02 | 2023 I Eka Balaskova

V sobotu 25. februára predpoludním sa pred budovou RTVS na Mýtnej uskutočnila tlačová beseda strany Smer na tému „Cenzúra verejnoprávnej RTVS naberá ozrutné rozmery“. Reaguje tým na fakt, že Ľuboš Blaha (Smer-SD) nebol v piatok vpustený do budovy Rozhlasu, kde sa mali prednahrávať Sobotné dialógy.

Fico upozornil, že toto nie je prvý prejav cenzúry v slovenskom mediálnom priestore. Upozornil, že práve preto Smer nesúhlasil so zrušením koncesionárskych poplatkov, čo spôsobí zmenu RTVS z verejnoprávnej na štátnu inštitúciu. Fico tiež volá po obnovení verejnoprávnosti, na čo chce Smer upozorniť aj prostredníctvom ďalších krokov, ktoré avizoval Dušan Jarjabek.

Niekoľko mediálnych zlyhaní

Fico pripomenul, že médiá sú po celý čas láskavé ku krokom tejto vládnej koalície a k prezidentke SR.  „To nehovoríme my, to dnes už hovoria aj predstavitelia najpravicovejšej tlače,“ pripomenul a zacitoval komentátora denníka SME. Za ďalšiu veľkú deformáciu Fico považoval nástup Covid-19, kedy bola podľa neho nastavená propagandistická línia. Rovnakou chybou je aj propaganda v oblasti rusko-ukrajinského konfliktu.

Róm upokojil Matoviča: Neboj sa, my to zariadime! (VIDEO)
Líder OĽANO Igor Matovič navrhuje za účasť v tohtoročných parlamentných voľbách pre voličov odmenu 500 eur. Začínajú prvé ohlasy na tento jedinečný návrh zákona. Bývalý premiér a minister financií má o voličskú základňu postarané. Motiváciou môže... Čítať ďalej
23 | 02 | 2023 | Tibor Malý

Smeru vstup zakázaný

„Predstavitelia strany Smer-SD majú zamknuté dvere v slovenskej verejnoprávnej televízii,“ upozorňuje Fico s tým, že ani v týždni, kedy práve jeho strana iniciovala parlamentnú schôdzu s akútnymi problémami, žiadny z jej zástupcov nedostal pozvánku do diskusií, čo je pokračujúci trend.

„Dnes sme sa stretli, aby sme výrazne protestovali proti tomu, že včera, keď sa prednatáčala relácia, ktorá sa nazýva Sobotné dialógy v Slovenskom rozhlase, nebolo umožnené zástupcovi politickej strany Smer, podpredsedovi strany Ľubošovi Blahovi, ani len vstúpiť do budovy Slovenského rozhlasu a zúčastniť sa tejto diskusie, v ktorej mal byť spoločne s ministrom obrany, pánom Nadom,“ hovorí Fico a upozorňuje, že v dobe, kedy je úplne jasné, že odvolaný minister stojí na strane vojnových štváčov, je tento krok odobratia priestoru opozičnému politikovi nevídaný.

„Kde je tu nestrannosť, kde je tu vyváženosť, kde sú tu prvky, o ktorých hovorí zákon, ktorý upravuje postavenie RTVS?“

VIDEO Bezprecedentný škandál: Brutálna CENZÚRA RTVS! Blahu nevpustili na diskusiu s Naďom
Odmietame tolerovať jednostrannú vojnovú propagandu Naďa, Hegera a Čaputovej vo verejnoprávnych médiách! Takto okomentovala strana Smer obrovské faux pas RTVS. Verejnoprávna TV totiž nepustila podpredsedu najsilnejšej strany na prednatáčanie... Čítať ďalej
24 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Hľadali náhradu

Do diskusie bol podľa Fica pozvaný Marián Kéry, ktorý sa nemohol zúčastniť, preto hľadali náhradu.  „Potvrdilo sa však, že Slovenská televízia už nie je verejnoprávna televízia, Slovenský rozhlas už nie je verejnoprávny,“ myslí si Fico s tým, že RTVS je štátna inštitúcia plne pod kontrolou vlády.

„Budeme dnes počuť kopu útokov zo strany pána Naďa, ktorý v relácii bol sám, ktorý si bez akejkoľvek oponentúry mohol hovoriť, čo chce, pretože poznajúc kvality pani Jančkárovej, je evidentné, že mu nepoložila ani jednu otázku, ktorá by viedla ku konfrontácii s názormi z inej strany politického spektra,“ správne predvídal Fico priebeh relácie s tým, že táto situácia je neakceptovateľná. Podľa Fica tu máme čisto štátne inštitúcie, ktoré plne kontroluje odvolaná vláda SR a robí si s nimi, čo len chce.

Incident neostane bez dohry

„Obrátime sa na Radu pre RTVS, ale aj na bývalú Radu pre retransmisiu a budeme od nich žiadať stanovisko k tomu, čo sa v Rozhlase udialo. Budeme iniciovať mimoriadny výbor pre kultúru a médiá,“ avizuje ďalšie kroky Smeru Dušan Jarjabek, podpredseda zmieňovaného výboru.

´Toto si nedovolili ani komerčné TV

Ľuboš Blaha uviedol, že včerajšie dianie považuje nie len za mediálny škandál. Podľa neho neexistuje v EÚ krajina, kde si vládny predstaviteľ vyberá, kto z opozície s ním má diskutovať. „Pán Naď, ktorý ide poraziť Rusko vo vojne, sa bojí ísť do diskusie s Ľubošom Blahom, to je hanba. Ešte väčšia hanba je, keď mu pri tom asistuje verejnoprávna RTVS,“ myslí si podpredseda Smeru, podľa ktorého verejnoprávne médium kleslo hlboko pod úroveň komerčných televízií.

RTVS sa stala symbolom totalitnej cenzúry

"Na tlačovku prišli len dvaja novinári, pretože liberálne médiá sú ako jedna mafia - vzájomne vytvárajú a chránia systém klamstiev, manipulácií a oligarchických záujmov," dodal Blaha na sociálnej sieti Telegram.

"Len by ma zaujímalo, čo budú títo veľkí "demokrati" robiť, keď sa karta obráti a bude to nová vláda, ktorá si bude určovať, ktorý názor smie a nesmie zaznieť vo verejnom priestore. Skromne pripomíname - všetko, čo dnes urobia, sa im o pár mesiacov môže vrátiť... Ak toto má byť demokracia, nech sa páči," varoval pred možným zvratom podpredseda momentálne v prieskumoch najsilnejšej strany.

"A mimochodom, pozdravujem  Matýska na ministerstvo obrany - môžete prosím niekto poslať udatnému Jaroslavovi jedno mega balenie pampersiek? Zjavne to náš hrdina potrebuje," zažartoval v závere Blaha na účet Jara Naďa.

ULTIMÁTUM pre TA3: Zbavte sa Ilieva a Dírera!
Mazanie relácií, v ktorých hosť nebodaj povie iný názor, ako má naša vláda, ideologické prednášky moderátorov, nepozývanie do diskusií oponentov... Tak až sem skĺzla spravodajská TA3. V poslednom čase Slováci zaznamenali nejeden prešlap voči... Čítať ďalej
25 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme