Viktor zasa štrajkuje!
23 | 02 | 2023 I Milan Laca

Orbán pohrozil zablokovaním predĺženia sankcií EÚ proti Rusku.

Maďarský premiér Viktor Orbán pohrozil vetovaním predĺženia protiruských sankcií EÚ, ktoré sa musia obnovovať každých šesť mesiacov. Žiada vyškrtnutie štyroch ľudí zo zoznamu.

Je proti

Ako informuje portál  Politico,  s odvolaním sa na troch diplomatov a píše „ Európska pravda “, Maďarsko je proti návrhu, ktorý podporujú všetky ostatné krajiny, predĺžiť lehotu zo šiestich na 12 mesiacov. Predĺženie sankcií o rok by Budapešti dalo menej príležitostí na torpédovanie sankcií a zmarenie rozhodnutí EÚ.

OSN v úlohe mierotvorcu: Požadujeme okamžitý MIER!
Po tom, čo OSN bola takmer po celú dobu ruskej invázie na Ukrajinu ignorovaná, odhalí organizácia v stredu prísnu rezolúciu vyzývajúcu na „spravodlivý a trvalý mier“ medzi bojovníkmi a zároveň požaduje okamžité prímerie, píše portál Breitbart.... Čítať ďalej
22 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Nedohodli sa

Veľvyslancom EÚ sa nepodarilo dosiahnuť kompromis s Maďarskom. Dvaja diplomati vyhlásili, že EÚ je pripravená splniť Orbánove požiadavky a odstrániť štyroch jednotlivcov zo sankčného zoznamu, aby sa neohrozilo obmedzenie voči ostatným. EÚ v súvislosti s ruskou vojnou uvalila sankcie na viac ako 1400 ľudí, vrátane oligarchov, členov ruského parlamentu, vojenských a bezpečnostných síl, ako aj ruských správcov na okupovaných územiach Ukrajiny. Jeden z diplomatov povedal, že existujú aj právne námietky proti tomu, či sankcie voči štvorici môžu obstáť pred súdom.

Sú proti

Vyňatie týchto štyroch mien však Maďarsku nestačilo, povedali obaja diplomati. Budapešť je tiež proti navrhovanému 12-mesačnému predĺženiu sankcií. Predbežný kompromis, o ktorom budú veľvyslanci ešte diskutovať, zahŕňa prechod na deväťmesačné predlžovacie obdobia, namiesto súčasných šiestich mesiacov. Koho chce maďarský premiér vyňať zo sankcií, sa v článku nepíše.  

...a ide sa zbrojiť!
Ukrajina, EÚ a NATO sa dohodli na koordinácii výroby zbraní pre potreby Ukrajiny. Ukrajina, EÚ a NATO sa dohodli na vytvorení koordinačného mechanizmu na zvýšenie výroby zbraní pre potreby Kyjeva. Spojili sa Ako povedal ukrajinský minister ... Čítať ďalej
21 | 02 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik