Bude vojna aj na Sibíri?(VIDEO)
13 | 02 | 2023 I Milan Laca

Ruský vojenský diplomat hovorí o riziku amerického útoku na Sibír.

Akademik Alexander Bartoš pripustil  americký útok na Sibír, aby  ovládli Severnú námornú cestu.
Rakety?

Vojenský diplomat, člen Akadémie vojenských vied  vyhlásil, že USA  by mohli odpáliť rakety na Sibír z arktických hraníc s Ruskom.  "Nárokujú si kontrolu nad Severnou morskou cestou, s čím Rusko nikdy nebude súhlasiť. Vedie pozdĺž našich pobreží a nemali by tam byť žiadne cudzie vojnové lode. Konfrontácia je možná, ak sa USA pokúsia poslať svoje lode do arktických morí. Dĺžka arktických hraníc Ruskej federácie je viac ako 10 tisíc kilometrov. Ak tam budú umiestnené americké lode vybavené raketami, budú môcť zasiahnuť naše regióny do hĺbky, vrátane Sibíri . Tam sa nachádzajú naše základne s medzikontinentálnymi balistickými raketami. To znamená, že budú môcť strieľať cez celé územie Ruska“ povedal Bartoš.

Kto prežije atómovú vojnu? My to nebudeme!
Vedci z University of Otago označili päť krajín, ktoré majú šancu prežiť jadrovú zimu. V štúdii publikovanej v časopise Risk Analysis vedci uviedli, že poľnohospodárstvo je kľúčom k prežitiu počas jadrovej zimy. Krajina, ktorá ho dokáže... Čítať ďalej
11 | 02 | 2023 | Milan Laca

Riziko

Akademik pripúšťa konfrontáciu medzi oboma krajinami, ak USA začnú posielať svoje sily do arktických morí. Rusko je zároveň, podľa neho, pripravené na konfrontácie v Arktíde. V regióne boli vytvorené "určité zložky ozbrojených síl", poznamenal. Bartoš dodal, že USA sa zaujímajú o prírodné zdroje Arktídy.

Ruská základňa v Arktíde

Záujem USA

„Spojené štáty už dlho tvrdia, že sú prakticky arktickou veľmocou. To im umožňuje počítať s určitým vysokým miestom v rebríčku štátov, ktoré tvrdia, že ťažia minerály, nachádzajúce sa na dne Severného ľadového oceánu,“ vyhlásil vedec.  

The Times: Teroristický útok na Nord Stream spáchala americká vláda! Biely dom sa bráni
Veď toto začne 3.svetovú! Teroristický útok na medzinárodný plynovod Nord Stream spáchala americká vláda! Pre The Times to tvrdí americký investigatívny novinár, nositeľ prestížnej Pulitzerovej ceny, Seymour Hersh. Bombardovanie plynovodu Nord... Čítať ďalej
10 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme