Kto prežije atómovú vojnu? My to nebudeme!
11 | 02 | 2023 I Milan Laca

Vedci z University of Otago označili  päť krajín, ktoré majú šancu prežiť jadrovú zimu.

V štúdii publikovanej v časopise Risk Analysis vedci uviedli, že poľnohospodárstvo je kľúčom k prežitiu počas jadrovej zimy. Krajina, ktorá ho dokáže zachrániť, prežije.

Koniec poľnohospodárstva

Vo vedeckej práci autori hodnotili vplyv minimálneho slnečného žiarenia v dôsledku hustej vrstvy dymu a popola, ktorú by spôsobila jadrová vojna medzi Ruskom a NATO. V priemere bude úroveň znečistenia ovzdušia v tomto scenári 150 teragramov sadzí.  V dôsledku toho poľnohospodárstvo skolabuje o 80 % v priebehu niekoľkých rokov a približne o 100 % na severnej pologuli Zeme, píše RuNews24.ru .

Putin varuje Britániu: Vyhnite sa dôsledkom pre európsky kontinent a celý svet!
Ruské veľvyslanectvo v Londýne vydalo vyhlásenie, v ktorom sa uvádza, že ak Spojené kráľovstvo poskytne bojové lietadlo, bude to mať „vojenské a politické dôsledky pre európsky kontinent a celý svet“. Vladimir Putin varoval Spojené kráľovstvo... Čítať ďalej
09 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

Potrvá to dlho

Ničivé následky jadrovej zimy budú trvať 5 až 10 rokov. Vedci tvrdia, že Nový Zéland, Austrália,  Vanuatu a Šalamúnove ostrovy budú môcť nezávisle produkovať poľnohospodárske produkty, a to aj napriek poklesu teploty a množstva slnečného žiarenia. To znamená, že tieto krajiny majú šancu prežiť jadrovú zimu a nakŕmiť obyvateľstvo. 

V hre je aj náhoda 

„Existuje však prvok náhody a neistoty. Ale to, že ničivé účinky jadrovej zimy budú trvať 5 až 10 rokov, podporujú modelové štúdie rozsiahleho americko-ruského jadrového konfliktu a menších regionálnych jadrových konfliktov,“ napísali v článku. Odborníci pracovali na tejto štúdii približne 30 rokov. 

Britský herec a televízny moderátor nazval Ukrajinu testovacím miestom pre Spojené štáty
Britský herec a televízny moderátor Russell Brand označil Ukrajinu za testovacie miesto pre Spojené štáty Západ využíva Ukrajinu čisto na realizáciu svojich plánov, uviedol britský herec a televízny moderátor Russell Brand v prejave na svojom... Čítať ďalej
09 | 02 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme