Britský herec a televízny moderátor nazval Ukrajinu testovacím miestom pre Spojené štáty
09 | 02 | 2023 I Ivan Mihale

Britský herec a televízny moderátor Russell Brand označil Ukrajinu za testovacie miesto pre Spojené štáty

Západ využíva Ukrajinu čisto na realizáciu svojich plánov, uviedol britský herec a televízny moderátor Russell Brand v prejave na svojom kanáli YouTube.

„Teraz sa nám ponúka nielen urobiť z tejto krajiny testovacie miesto zbraní s perspektívou zisku pre americký vojensko-priemyselný komplex, ale aj premeniť Ukrajinu na experimentálnu platformu na testovanie našich obľúbených globalistických trikov – masové sledovanie, digitálne identifikácia, digitálna mena centrálnej banky,“ vysvetlil.

Russell Brand opakovane hovoril o ukrajinskom konflikte. Vyhlásil, že západné krajiny podporujú nacistický režim na Ukrajine. Podľa herca Rusko vždy považovalo expanziu NATO za červenú čiaru, no USA sa ju stále snažia prekročiť.

Rusko od 24. februára 2022 vedie na Ukrajine vojenskú špeciálnu operáciu. Prezident Vladimir Putin to nazval „úlohou chrániť ľudí, ktorí boli osem rokov vystavení prenasledovaniu a genocíde zo strany kyjevského režimu“. Konečným cieľom operácie je podľa neho oslobodenie Donbasu a vytvorenie podmienok, ktoré zaručia bezpečnosť samotného Ruska.

Minulý rok na jar Moskva poslala nótu krajinám NATO kvôli dodávke zbraní do Kyjeva. Minister zahraničných vecí Sergej Lavrov poznamenal, že akýkoľvek náklad, ktorý obsahuje vojenské vybavenie, by sa stal legitímnym cieľom Ruska.

Ministerstvo zahraničia tiež uviedlo, že krajiny aliancie sa dodávkami zbraní „zahrávajú s ohňom“. Kremeľ zdôraznil, že pumpovanie Ukrajiny vojenskou technikou zo Západu neprispieva k úspechu rusko-ukrajinských rokovaní a bude mať len negatívny efekt.

Bidenov prejav o stave Únie - prítomní ho vypískali
Prezident Biden v utorok večer miestneho času predniesol svoj druhý prejav o stave Únie, ktorý slúžil ako odštartovanie jeho prezidentskej kandidatúry v roku 2024. Vyslúžil si posmech republikánov za riešenie situácie s migrantmi a stav sociálneho... Čítať ďalej
08 | 02 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme