Nedeľný predaj? Ide o ideologický boj „strážcov materníc“ - Juraj Krúpa
05 | 02 | 2023 I Ivan Brožík

Denisa Saková a Juraj Krúpa sa v relácii v Politike na TA3 vyjadrili k aktuálnym témam uplynulých dní. Moderátor klasicky nadhodil tému kandidatúry Maroša Žilinku na prezidenta, zjavne ignorujúc, že Žilinka to už verejne a opakovane odmietol. To však nebola jediná „kuriozita“ relácie.

„Humanitárna pomoc vám bude na dve veci“ zaperlil Juraj Krúpa zo SaS po otázke, či Ukrajine máme pomáhať vojensky, alebo humanitárne.

Nedeľný predaj

K téme nedeľného zákazu predaja Krúpa povedal, že, citujeme, „ide o ideologický boj strážcov materníc“. Denisa Saková pripomenula, že „máme vládu v demisii, ktorá sa má starať iba o najzávažnejšie otázky chodu štátu a prežitia občanov a prekvapuje ju, aké témy vládna koalícia prináša do parlamentu“.

Toto budeme teraz zažívať osem mesiacov do volieb?

SaS sa slovami jej poslanca Juraja Krúpu vyhovárala, že "ja som bol za to, aby predčasné voľby boli v júni". Vraj, nedá sa nič robiť, musíme to akceptovať. Pripomenul, že OĽaNo chcelo prepašovať do ústavy si "desať podstatných zmien". Poslankyňa Hlasu Denisa Saková reagovala takto: "Slušná vláda vie, kedy má skončiť a že má odísť čo najskôr." Hlas očakával, že táto vláda bude mať toľko slušnosti, aby predčasné voľby boli čo najskôr. Podľa poslankyne Sakovej ide iba o naťahovanie času kvôli predvolebnej kampani či peniazom z Eurofondov, alebo že "treba ukončiť trestné konania voči opozícii".

"150 poslancov bude brať plat za nič"

Povedal moderátor relácie a k tomu Denisa Saková ešte dopovedala: "Veď dodnes nie je známy autor návrhu, teda, kto navrhol dátum 30. septembra..." Poukázala na farizejské vyhlásenia jednotlivých členov koalície, vrátane SaS.

Ako to bude teda osem mesiacov vyzerať?

"Keby neurobil Matovič cirkus v prezidentskom paláci, nemuseli sme sa tu baviť o predčasných voľbách" - pripomenul Juraj Krúpa. Podľa neho "aj keď by predčasné voľby boli v júni, to už je jedno." Postrašil, že ide o to, či zostaneme v "euroatlantickom priestore, alebo sa budeme uberať smerom k Rusku". Vyhlásil to hneď po vete, v ktorej vyslovil odmietnutie "populizmu" pred voľbami. Denisa Saková pripomenula, že parlament by sa do volieb mal zaoberať už len pomocou občanom. Odmenu za účasť vo voľbách, ktorú navrhuje Igor Matovič, označila za korupciu.

 

Milan Mazurek: Tento svet sa zbláznil a spolu s ním aj docent Sabaka
Docent Peter Sabaka žiada od poslanca Milana Mazureka (Republika) ďalších 50 tisíc eur. "Tomu, čo vystrája nebudete veriť," tvrdí Milan Mazurek. "Prišla mi ďalšia žaloba od doktora proroka. Vraj ho šikanujem a smejem sa mu. Nie však len to!... Čítať ďalej
05 | 02 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme