Danko Ukrajincom: My sme tu doma!
06 | 02 | 2023 I Eka Balaskova

Predseda SNS Andrej Danko tentokrát reaguje na informácie o trestnej činnosti, ktorú na Slovensku páchajú niektorí Ukrajinci, mnohokrát s nelegálnymi zbraňami. Poukazuje tak na nedávny incident, ktorý sa odohral v bratislavskej Karlovej Vsi. Jeho aktérmi boli piati muži Ukrajinskej národnosti.

Správa, ktorá dnes ráno vyšla na viacerých portáloch, z nich zmizla, čo si všíma aj predseda SNS. Ten bol neraz svedkom arogancie Ukrajincov, ktorí podľa neho pre Slovákov znamenajú bezpečnostné riziko. Súhlasí s pomocou tým, ktorí ju skutočne potrebujú. Porátať sa však treba s takými, čo sem prišli páchať trestnú činnosť a verí, že páchatelia budú bezodkladne vyhostení.

Správa z tlače

Policajti obvinili piatich Ukrajincov, ktorí mali v utorok (31. 1.) popoludní na ulici Staré grunty v bratislavskej Karlovej Vsi poškodiť osobný automobil, v ktorom sedel vodič. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková.

Skutok sa mal stať tak, že aktéri poškodeného vylákali na parkovisko, kde sa snažili otvoriť auto a keď sa mu podarilo vycúvať z radu áut, jeden z nich ho zablokoval. Šimková spresnila, že kopancami a kovovou tyčou poškodenému zničili auto a črepiny z okna mu spôsobili drobné zranenia.

Ukrajinci vyčíňali v Bratislave, polícia ich zadržala
Policajti obvinili piatich Ukrajincov, ktorí mali v utorok (31. 1.) popoludní na ulici Staré grunty v bratislavskej Karlovej Vsi poškodiť osobný automobil, v ktorom sedel vodič. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia... Čítať ďalej
06 | 02 | 2023 | Ivan Mihale

Články zmizli

„Doobeda boli na portáloch články, teraz už ich nenájdete. Pýtam sa, čo bi bolo, keby to boli piati Rusi. To by ste videli tie články v Denníku N a podobných médiách. Toto niekomu nevyhovuje, ale je tu aj veľa drzých Ukrajincov," hovorí Danko a dodáva, že tú agresivitu a povýšené správanie v reštauráciách, alebo obchodoch zažil aj on.  

Nehádže ich do jedného vreca

„Je tu však bezpečnostné riziko - veľa Ukrajincov, ktorí majú neregistrované zbrane, že je tu veľa Ukrajincov, ktorí majú hotovosť, ktorú nevedia preukázať a my ich, s otvorenou náručou, všetkých rovnako vítame. Je to veľmi nebezpečné. Tí Ukrajinci, ktorí naozaj potrebujú pomoc, ktorí sem prišli s rodinami, tým pomáhajme. Ale na všetkých ostatných musíme byť tvrdí,"myslí si Andrej Danko. 

Prezidentka: Som rada, že Slovensko vyšle do Turecka hasičov a záchranárov
Prezidentka SR Zuzana Čaputová je rada, že Slovensko sa pripojilo k pomoci a vyšle do tureckých oblastí, ktoré zasiahlo zemetrasenie, hasičov a záchranárov. Hlava štátu to uviedla na sociálnej sieti. "Myslím na všetkých ľudí, ktorých postihlo... Čítať ďalej
06 | 02 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Nestarajme sa do toho!

„Milí Ukrajinci, my sme tu doma, nie vy. Tu sa nebudete rozťahovať. Tu nebudete biť Slovákov. Verím, že títo piati Ukrajinci budú bezodkladne poslaní domov,"hovorí Andrej Danko, podľa ktorého je čas na debatu o tom, že Slovensko sa nemá starať do ukrajinsko-ruského konfliktu, ktorý si tieto dva národy majú riešiť sami medzi sebou. 

„Ale v prvom rade musíme tvrdou rukou ukázať, že Slovensko je naše a nie ukrajinské," uzatvára Danko.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme