Rusi nasadzujú do vojny roboty(VIDEO)
05 | 02 | 2023 I Milan Laca
Ruskí „terminátori“ dorazili do bojovej zóny. 

Na Donbas dopravili štyri ruské bojové roboty „Marker“. Odborníci teraz pracujú na ich aplikácii. Nainštalujú aj silné protitankové zbrane. Teraz dochádza k „načítavaniu cieľových obrázkov“ a vývoju „bojových algoritmov“. Do zóny konfliktu priviezli kolesovú aj pásovú verziu vozidla. Tento stroj s hybridným pohonom vydrží viac ako dva dni bez tankovania. Je pripravený postaviť sa napríklad  proti americkým tankom Abrams, či nemeckým Leopardom. Kolesový „Marker“ sa údajne môže autonómne pohybovať až 60 hodín a niesť guľomet, raketomet, alebo dron. Pásová verzia robota je vhodná na inštaláciu 12,7 mm guľometu Uťos, alebo bloku protitankových granátometov RPG-26. 

Robot Marker v akcii

Schopnosti

Veľmi dôležitou súčasťou robota je softvér. Aké sú vstupy pre konkrétne ciele a zámery? Tento systém, robot Marker, by mal okamžite informovať svojho operátora, že našiel daný cieľ. Podľa programu je povinný uviesť súradnice cieľa a jeho schopnosť odraziť útok za sekundu. A operátor musí byť schopný nielen potvrdiť napríklad útok, ale aj koordinovať rýchly únik pred spätnou paľbou cieľa, ak nie je zasiahnutý, alebo ak sa úlohy náhle zmenia.

Výhoda

Výhodou robota, napríklad oproti vrtuľníku je, že nepriateľ môže helikoptéru  takmer vždy dobre vidieť. Preto je takmer vždy vizuálne zraniteľná. "Marker" sa pohybuje po zemi. Je potenciálne nezistiteľný, až do určitého momentu, kým robot nedosiahne cieľ.

Hurá na Východ!
„Veľký tresk“ pre Rusko. Bývalý veľvyslanec USA v Rusku Michael McFaul prezentoval neštandardné nápady v časopise Foreign Affairs. Napísal, že Rusko nedokázalo dosiahnuť svoje ciele na Ukrajine. Dlhodobý konflikt Naťahovanie ukrajinského... Čítať ďalej
03 | 02 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!