Hurá na Východ!
03 | 02 | 2023 I Milan Laca

„Veľký tresk“ pre Rusko.

Bývalý veľvyslanec USA v Rusku Michael McFaul prezentoval neštandardné nápady v časopise Foreign Affairs. Napísal, že Rusko nedokázalo dosiahnuť svoje ciele na Ukrajine.  
Dlhodobý konflikt
Naťahovanie ukrajinského konfliktu je, podľa neho, pre Západ mimoriadne nevýhodné.   McFaul má plán, ako rýchlo poraziť Rusko. Ak Ukrajina tento rok nedosiahne rozhodujúce víťazstvo, obáva sa, že "Západ bude súdený podľa toho, čo sa stalo v poslednom roku vojny, nie podľa toho prvého."
Nemecký der Spiegel bez obalu - CIA a jej úloha vo vojne
Už sa netaja. Už nerobia diplomaciu. Americká CIA už verejne priznáva, o čo jej ide na Ukrajine. Zelenskij s tým zrejme nič nemá, ide o Putina. A asi ani Ukrajina americkú tajnú službu nezaujíma. CIA je na love na Putina. Dokazuje to krátky článok... Čítať ďalej
03 | 02 | 2023 | Ivan Brožík
Plán 
Aký je McFaulov plán? Sám to nazýva „Teória veľkého tresku“. Navrhuje, aby nenaťahovali včas, ale robiť všetko "rýchlo a silno". "Dopravte útočné zbrane do Kyjeva, aby Ukrajina mohla rýchlo vykonať ofenzívu na východ. Dajte viac Patriotov, Hymarsov, viac riadených striel, tankov, najmä preto, že výcvik posádok bude trvať mnoho mesiacov."  McFaul sa obáva, že je to príliš dlho.
Ešte pridať
"Ozbrojené sily Ukrajiny je tiež potrebné vybaviť operačno-taktickými raketovými systémami ATACMS, ktoré majú dolet až tristo kilometrov, aby sa z nich dal ostreľovať Krym a ruský tyl. Je potrebné dodať GLSDB bomby s malým priemerom - tam je dosah až 150 kilometrov. A samozrejme, stíhačky plus drony American Reaper a Grey Eagle. Ukrajinskí piloti musia urýchlene začať ovládať F-16."  Ale aby sa Spojené štáty nestali účastníkom konfliktu, McFaul navrhuje prijať písomný sľub Zelenského, že nezaútočí na Rusko týmito zbraňami.  
Rusko - terorista 
McFaul zároveň navrhuje, aby Spojené štáty označili Rusko za „sponzora terorizmu“. Je to nevyhnutné pre hospodársku a finančnú blokádu Ruskej federácie. Navrhuje zaviesť blokovacie sankcie voči všetkým podnikom so štátnou účasťou.Tristo miliárd ruských dolárov, ktoré zhabali, treba urýchlene previesť na Ukrajinu. 
Ďalšie sankcie

Bývalý americký veľvyslanec navrhuje uvaliť sankcie na všetkých „oligarchov, ktorí ešte nepodľahli sankciám“, všetkých vrcholových manažérov a členov predstavenstiev všetkých štátnych firiem, všetkých „vojnových propagandistov“ a všetkých zúčastnených vo vojne, ako aj ich rodinných príslušníkov. McFaul chce sankcionovať celé kategórie občanov – napríklad všetkých členov strany Jednotné Rusko, všetkých vládnych predstaviteľov, celú armádu a tak ďalej. „Všetci občania Ruska by mali podliehať úplnému zákazu cestovania do demokratických krajín,“ pokračuje McFaul, "Zaplatiť daň za obnovu Ukrajiny. Ak nechcú platiť, v obave, že to bude interpretované ako podpora Ukrajiny, nech odpočívajú nie v Barcelone, ale v Minsku." 24. februára by mali byť, podľa neho  vyhlásené protiruské sankcie.

Peskov vysvetlil Putinove slová v reakcii na dodávky zbraní Ukrajine
Peskov: Rusko naplno využije svoj potenciál, v reakcii na dodávky zbraní Ukrajine Tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov vysvetlil slová Vladimíra Putina, že Rusko má čím reagovať na dodávky zbraní Ukrajine, Rusko podľa... Čítať ďalej
02 | 02 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!