Mazurek ostro Vašečkovi: Vy, aj tá Kresťanská únia ste KRÁLI FARIZEJOV! (VIDEO)
04 | 02 | 2023 I Eka Balaskova

Nezaradený poslanec Milan Mazurek (Republika) sa v pléne Národnej rady obrátil na tzv. konzervatívnu platformu OĽaNO, konkrétne na poslanca Vašečku. Mazurek týchto poslancov obvinil z farizejstva.

Priamo Vašečka by sa mal hanbiť za Konzervatívnu úniu (KÚ), ktorá nie len že blokuje každú snahu presadiť akúkoľvek konzervatívnu zmenu, ale čo považuje za ešte horšie, nedokážu zastaviť prienik liberalizmu a nevhodných prvkov do škôl, či zdravotníctva. S tým súvisí aj predvolebný prieskum, podľa ktorého by voliči práve hnutie Republika tiež posunuli do parlamentu.

Králi farizejov

"Fascinuje ma, že vy sa nehanbíte, pán Vašečka. Vy, aj tá Kresťanská únia ste králi farizejov. Tri roky tu blokujete každú konzervatívnu zmenu, ktorú tu, v tomto pléne, ktokoľvek predložil. Za tri roky vaša tzv. konzervatívna platforma, pre hodnotové otázky, pre tradície, pre ochranu viery, pre to, čo povatujeme za samozrejmé, na čom sa možno zhodneme, neurobila nič!" Vyčíta Milan Mazurek Konzervatívnej únií.

Prvé reakcie politikov po hlasovaní
Predčasné voľby do Národnej rady (NR) SR sa budú konať 30. septembra tohto roka. Vyplýva to z uznesenia o skrátení volebného obdobia parlamentu, ktoré poslanci odsúhlasili v utorkovom hlasovaní. Zo 148 prítomných podporilo návrh 92 poslancov, proti... Čítať ďalej
31 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Zmarené návrhy

"Keď sme tu navrhli, aby pedofili nemohli učiť v školách, tak ste sa postavili na stranu pedofilov a nepodporili ste to. Keď sme navrhli, aby LGBT všemožná agenda nemohla byť tlačená do detí, aby neboli predčasne sexualizované, vo veciach, ktoré nie sú úplne prirodzené a normálne, tak ste to nepodporili a postavili ste sa na stranu sexuálnych dekadentov," pričom Mazurek nehovorí o ňom konkrétne, ale o celej platforme - Vašečka podľa neho zahlasuje "za", aby bol pekne zapísaný, no zvyšok pléna zahlasuje inak.

Tri roky liberalizmu

"Pozrite sa, čo sa deje! Minister zdravotníctva vo vašej vláde navrhuje, že chlapi a ženy sa môžu meniť, ako len chcú. Pozrite sa, čo sa deje na základných školách vďaka tomu, že SaSka mala dlhé roky ministerstvo. Tri roky ste pre konzervatívnu politiku neurobili nič! Koľko zákonov na ochranu nenarodených detí ste utopili," upozorňuje Mazurek.

TOTO vám v televízii NEUKÁŽU! Uhrík šokoval videom z Bruselu
Líder hnutia Republika Milan Uhrík doslova šokoval informáciami z Bruselu. V Európskom parlamente sa totiž už otvorene a oficiálne diskutuje o plánoch na dobytie a rozdelenie Ruska. To samozrejme neveští nič dobré. "Veľká vojna na spadnutie!... Čítať ďalej
02 | 02 | 2023 | Ivan Mihale

Idú predsa voľby!

"My v hnutí Republika vám za toto zahlasujeme. Pretože my nie sme farizeji a podporíme to, či to predložíte vy, alebo ktorýkoľvek z tých, ktorí tam sedia. My na to nepozeráme. Ale vadí mi, keď tu vystupujete, ako spasiteľ konzervatívnych voličov po tom, čo ste tri roky blokovali všetko konzervatívne a viete, že to dávate len preto, že padla vláda a idú voľby. My sme konzervatívni celé volebné obdobie, vy v predvolebnej kampani," uzatvára Milan Mazurek.

Voliči súhlasia - politika súčasnej vlády sa im nepáči

Otázka znela predvolebného prieskumu znela: „Keby boli parlamentné voľby tento víkend, ktorú stranu, hnutie, alebo koalíciu by ste volili?“ 

Strana Smer-SD by získala 21 percent hlasov, čo zodpovedá 39 mandátom v Národnej rade SR. Druhá by skončila strana Hlas-SD so ziskom 19,4 percent a 36 mandátmi. Progresívne Slovensko, ktoré by so ziskom 9,5 percentami hlasov obsadilo 17 kresiel v NR SR. Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti by získali 7,2 percent hlasov a získalo by 13 kresiel. Tesne za ním by skončilo so 7,1 percenta hnutie Republika, ktoré by tiež získalo 13 kresiel. Za stranu Sme rodina by hlasovalo 6,5 percenta voličov. Do parlamentu by sa dostalo aj Kresťanskodemokratické hnutie a strana Sloboda a Solidarita (SaS). Obe strany s desiatimi poslancami.

PRIESKUM! SMER AKO VÍŤAZ! TAKTO by dopadli voľby, keby sa konali tento víkend
Ak by sa parlamentné voľby konali tento víkend, víťazom by bola strana SMER - SD. Výsledky prieskumu priniesla agentúra Polis Slovakia, pre agentúru SITA. Aké by bolo obsadenie parlamentu a kto je najdôveryhodnejší líder? Koaličné strany sa tešiť... Čítať ďalej
03 | 02 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme